U Srbiji ima 357.406 ljudi bez osnovne škole, a 38.000 je nepismeno, podaci sa popisa u Srbiji 2022. godine.

Da li su ovi podaci odgovor na veliki broj lako manupulativnih ljudi, kojima se servira ''istina'' po potrebi trenutne vlasti? Da li se zbog toga decenijama radilo na uništavanju prosvete i stvaranju mase neobrazovanih, da li se iz tog razloga plasirala priča da nije bitno biti školovan već je bitno biti sposoban ( šta god to podrazumevalo) ? Jedan pametan čovek je rekao : da bi se jedna država uništila nije potrebna bomba, dovoljno je urušiti školstvo, jer nedovoljno školovani kadar će sam poraditi svojom nestručnošću na uništavanju jedne države.
Da to potkrepimo i slikom.

sns-miting-700x390.jpg

Риба од главе смрди ...

1666611519-Ministri.jpg

Ne razumem, pa zašto si ih onda uopšte i školovao kada si toliko stručniji da proceniš kako rade prosvetni radnici i da su svi loši? Ja bih svoje ispisala iz škole i sama ih učila, da sam imala takvo iskustvo. Ili bih se preselila u neku drugu zemlju, sa kvalitetnim učiteljima dok iškolujem decu ;)
Sto su neki od Srbistanaca i uradili. I savetuju isto svakom bivsem zemari koji ima decu.

Ako je ceo drzavni sistem u Srbiji los onda je i prosveta najmanje u tom rangu a ti toj prosveti treba da das svoje dete da ga ga iskvari... kakav si bre onda roditelj? Rodis ga, hranis ga, igras se sa njim, ucis ga nekim vredenostima a onda ga das tom kvarnom sistemu.

Ozbiljno, svako ko ima decu treba da bezi iz te drzave (ako ima mogucnosti, naravno) prvo zbog ulaganja u njihovo obrazovanje, zatim zbog njihovog prihvatanja sistema pravih vrednosti i na kraju zbog egzistencije. Jer kad razmislis, ako si ti sve te negativne stvari doziveo na svojoj kozi zasto bi moralo i tvoje dete, zasto ti ne bi uradio taj korak u zivotu za njega...

I to je uvreda, kao i moje postojanje na forumu gde obitava pristojna forumašica...kojoj ne smeta gomila uvreda napisanih pre moje poruke, čak je i AI na njenoj strani...kada se podesi na nick....
Jedva da može da se nadje par poruka bez uvreda na nečiji račun, a automatika blokira poruku bez i jedne uvrede bilo koga...malo sentimentalan AI ili ima izvrnut smisao za vredjanje...

Back