Obaveštenja, predlozi, primedbe ...

činjenica je da je ovaj pdf jako pitomo mesto, ja ne pamtim kad su se neki ljudi posvađali čak iako ne dele isto mišljenje (eto uzmimo primer moje kume i mene oko nekog snimkaz:mrgreen:z:mrgreen:,ona bila malo zla, kumoz:kiss:z:kiss:z:kiss:) ali se to lepo reši
a na nekim pdf, rat izbija oko najbanalnijih stvari, da ne poveruješ

Milevče, kumo moja :heart:
Potpuno si u pravu. Za snimak ponajviše i takodje i za svadjanje. Obe smo u pravu, svaka sa svog stanovišta i nema svadje. z:kiss:z:kiss: a to je najvažnije. Valjda zato što smo puno vremena sa životinjama pa vremenom prihvatimo neke njihove osobine ( ne ubijati ako nisi mrtav gladan, ne napadati osim ako nisi ugrožen, igra,veselje,šetnje,druženje sa drugim ljudima i psima), što se okupila grupa finih, kulturnih i tolerantnih ljudi, šalimo se i zavitlavamo. Nama je lepo ovde gde smo. Slažem se sa Nenom da bih najradije zabranila pristup nekim ljudima (pogledajte moj foto album pa će te naići na jedan komentar kome nije tu mesto ali ja normalno nisam odreagovala jer bi samo pogoršala stvari). Ako smo sa hobijem, neka smo. Važno je da smo skupa i da nam je lepo i korisno. I nikako nas ne stavljati sa onima iz dom i porodica, jer ćemo sigurno izgubiti naše lepo druženje. Stvarno smo pitomi (mi sa opasnim živuljkama, da ne kažem kerovima) u odnosu na one koji ne vole pse i druge životinje. Toliko od mene
Kumo volim te:poklon: (bila bi bolja ona ukinuta)

činjenica je da je ovaj pdf jako pitomo mesto, ja ne pamtim kad su se neki ljudi posvađali čak iako ne dele isto mišljenje (eto uzmimo primer moje kume i mene oko nekog snimkaz:mrgreen:z:mrgreen:,ona bila malo zla, kumoz:kiss:z:kiss:z:kiss:) ali se to lepo reši
a na nekim pdf, rat izbija oko najbanalnijih stvari, da ne poveruješ

Slazem se i tako treba da ostane. Moj problem lezi u tome sto su na Domu i porodici teme o psima lutalicama bile moderisane na skandalozan nacin. To znaci da su tolerisane, cak i implicitno podstrekivane poruke otvorene mrznje prema lutalicama i svima koji smataraju da resenje za te pse treba - ako je ikako moguce - da bude humano.Osim toga, stekla sam utisak da sama postavljacica teme ne mrzi zivotinje, vec jednostavno ne zna sta treba da radi u konkretnom slucaju, koga da zove i sl. Znaci, slazem se sa Dabapsom da bi ovde mogla biti otvorena npr. lepljiva o problematici pasa lutalica kako bi se ljudi pravilno informisali o mogucnostima delovanja ukoliko imaju neku situaciju koju je potrebno resiti. To kao prvo. Kao drugo, mislim da princip "zabadanja glave u pesak" nije bas dobar, po meni ako uspem da podignem nivo svesti makar jedne osobe (koja nije ljubitelj, ali ni ekstremno protiv zivotinja, znaci neki prosek) o potrebi humanog resavanja problema pasa i macaka lutalica, postigla sam uspeh. Zrno po zrno... Mi ovde svi volimo zivotinje. Ima ljudi koji ih ne vole toliko, ali ih ne mrze, i ja bih zelela da ako imaju neki problem ne potezu odmah kao resenje ubistvo tih zivotinja, vec da razmisle o alternativama. Mislim da bi se adekvatnim usmeravanjem diskusije na ovom pdf-u (sto nije slucaj sa pdf Dom i porodica) to moglo postici.

I kao trece, smatram da bi svim moderatorima trebalo da bude skrenuta paznja da teme vezane za probleme koje ljudi imaju sa zivotinjama, nebitno o cemu se radi, treba da se preusmeravaju na ovaj pdf, a ne da se dozvoljava da neko prema sopstvenom nahodjenju i radi promovisanja licnih stavova i gledista, nabijanja postova na svojim pdf-ovima, ili kojih god licnih pobuda dozvoljava da se o tome raspravlja bilo gde i da diskusiju usmerava tako da potpuno nestrucni ljudi - da ne upotrebim neku tezu rec - daju svoja ad hoc, brzinska resenja tipa uzmi bejzbol palicu i pobij pse. To je nedopustivo.

Ja ću kratko. :)

Nisam za to da se ovaj pdf premesti bilo gde, a pogotovo ne u okvire pdf-a 'Dom i porodica' (a evo jednostavnog razloga i zašto. Pratio sam jednu raspravu u vezi sa psima lutalicama gde su mnogi od vas pokušavali da iznesu i drugu stranu... Zgražavao sam se kada sam čitao neke komentare :dash:... Nisam učestvovao iz čisto praktičnih razloga, ne mogu da se prepirem sa bujicom zadrtih žena. I ovako čitajući sam se nervirao, a da sam učestvovao verovatno bih izludeo :sad2:.... Elem, ne bih voleo samo jedna stvar da se desi, a to je da neko pročita jednu knjigu, i da na osnovu te knjige zasniva svoje teze, pa da me onda kinji zašto u stanu imam 5 mačaka i da li sam svestan npr. koliko je štetna mačija dlaka :sad2: :sad2: :sad2:...). Svako od nas voli svoje ljubimce i mislim da je to dovoljno. Takođe mislim da ta formalnost ''Hobi'' donosi ovom pdf-u više dobrog nego štete.

Što se mene konkretno tiče, ja sam oduševljen vama, vašim načinom komunikacije, dobijao sam odlične savete, takođe i fantastične sagovornike, a to je retkost na celoj Krstarici... Ono što se može i iz aviona primetiti je da ovaj pdf funkcioniše savršeno zahvaljujući kako svima vama, tako i moderatorima. :D :D :D

I na kraju setite se šta Mili ima u svom potpisu: ''Ne treba se svađati sa budalama - prvo te spuste na svoj nivo a onda dotuku sa iskustvom!''

Pozdrav za sve vas. :heart: :bye:

Ja se slažem sa Tab. Ne treba nas dirati. Ako sam ja kao laik za forumašenje (pre ovoga) pronašla šta mi je trebalo onda to može svako. Ovakvu toleranciju, savete, šalu, druženje nigde drugde nećemo naći. Premeštanjem na neko drugo mesto samo ćemo omogućiti pristup ljudima koji unose razdor i svadju. Savršeno funkcionišemo ovde gde jesmo i najbolji smo zahvaljujući našim moderatorima z:kiss: i nama samima:sanke:

S jedne strane, valjalo bi da se ceo Svet životinja premesti na Život ili Svet jer bi kao prvo imali priliku da "otvorimo oči" i ljudima koji nisu naši istomišljenici i da im situaciju po nekom pitanju objasnimo i sa naše tačke gledišta a drugo, ne treba ni zabijati glavu u pesak.

S druge strane, postovala sam redovno na još nekim pf-ovima i atmosfera je blago rečeno katastrofalna! Prvo ignorišu tvoje postove, onda prolaziš neku vrstu inicijacije u obliku psihičke torture i na kraju te "prihvataju" u svoj, što reče Vragana, "tetka-lobi" u kom se sve te žene kao mnogo vole, cmaču a ovamo zabadaju jedna drugoj nož u leđa i ogovaraju se međusobno na pp i MSN! Ovako, što neko reče, ne bi bilo zgoreg da temu koja je realno za naš pf mod na čijem je pf otvorena prebaci kod nas i onda imamo neku šansu za edukaciju onako kako mi to umemo-miroljubivo i argumentovano. Na Svetu ili Životu bismo definitivno bili konstantno na udaru zlonamernika. Ovde gde jesmo smo čak i Torentea "pripitomili". z;)

Dragi moji,
Na osnovu ovoga što sam ovde pročitala, kao i PP i dodeljenih poJenčića, po ko zna koji put kapiram da sve ono vreme koje sam posvetila ovom Forumu (naravno, ne sama, ali ovde pričam u lično ime) u želji i uverenju da je normalna komunikacija moguća - ima smisla.
Pojavljivali su se i ovde svakakvi likovi, ali su se primirili... ne zato što smo ih izvrgli ruglu i napadali, već upravo suprotno. Ne znam u čemu je štos, ali i najgori agresivac je na miroljubiv PP odgovarao pomirljivo i korektno i nastavljao normalnu komunikaciju ovde (neki će se sigurno prepoznati, što mi je posebno drago z;)).
Elem... htedoh reći, hvala vam na saradnji, razumevanju, hvala vam što ste tu i što je tako prijatno družiti se sa vama. :heart: z:kiss::veseljaci:

IMAM PITANJE: KAKO MOGU DA POSTAVLJAM SLIKE, OBZIROM DA MI JE TAJ FOLDER DO KARJA ISPUNJEN. JA SAMO NEKE SLIKE OBRISLA, ALI MI I DALJE STOJE NAZIVI TIH FOTOGRAFIJA, BEZ KVADRATIĆA PORED KOJI TREBA DA ČEKIRAM AKO ŽELIM DA IZBRIŠEM FOTOGRAFIJU...SAD ME ZANIMA ŠTA DA RADIM, JER JA STALNO IMAM DA POSTAVLJAM NEKE SLIKE...POZDRAV!

http://www.thepetitionsite.com/1/maximum-penalty-for-the-men-who-hacked-up-a-puppy

U startu se izvinjavam modlama na spamu ali nisam htela da otvaram novu temu na Zaštiti gde je "svako čudo za 3 dana" a na O svemu po malo bi se začas izgubilo... Pa ne bi bilo zgoreg poslati bolesnika na robiju, nema veze što je u pitanju Australija, u ovom slučaju se kreće od globalnog delovanja da bi se stiglo do lokalnog...

Drage nase modle, imam jednu ozbiljnu primedbu i sugestiju na organizaciju ovog naseg pf.
Znaci, neke teme moraju biti veoma lako dostupne, takoreci "lepljive" jer su se ovako potpuno izgubile. Konkretno mislim na temu "IN MEMORIAM' koju nazalost od jutros trazim i ne nalazim, a imala bih nesto da napisem... Da li bi ona mogla biti negde malo vise "vidljiva" jer onaj ko u njoj zeli nesto da napise nema uslova da dugo trazi... razumete me zar ne?

I drugo, tuzan dogadjaj kome sam bila prisutna (stradanje psa od kola) podstaknuo me da predlozim da se otvori jedna tema, slicno kao ona o postavljanju slika i klipova, koja bi sadrzala informacije o telefonima i sl. koji mogu HITNO reagovati na slucaj povrede zivotinje. Ubila sam se trazeci koga mogu da pozovem da zbrine povredjenog psa ...

I samo da dodam da nema brige za Zone, ona je dobro.

Poljubac modlama:)

Neno, тема ти је одмах на првој страни света животиња, пребацила сам тамо, а за остало надам се да ће ту нешто моћи да учине Смех или Вилус, јер ја нећу бити присутна на форуму.

А за збрињавање све је у делу везано за савете и негу.

Поздрав свима и измазите ми ваше љубимце!

Back