Obaveštenja, predlozi, primedbe ...

Clan sam te grupe na FB i razocarao me jedan potez jer to govori o tome koliko smo mi u stvari samo mi...
Dobila sam poruku od grupe koja je sadrzala link na kojem je trebalo da glasam za slike njene cerke... :thumbdown:

Sorry, ne znam sta je skracenica FB, pa ako ti nije tesko molim te objasni. Thanks.

Dobila sam taj link. Glasala sam jer mi se deo slika zaista dopao, a ako ce to pomoci njenom detetu - ok. Bice mi drago da sam ucinila nesto korisno. Za sad mi obavestenje tog tipa deluje prihvatljivo. Ko ce ako ne majka za svoje dete.

A za protest... Ako budem u mogucnosti da dodjem - zasto da ne. Pretpostavljam da uvek postoji sansa da neka manifestacija tog tipa napravi pomak napred. Bar se nadam :think:.

Sorry, ne znam sta je skracenica FB, pa ako ti nije tesko molim te objasni. Thanks.

Dobila sam taj link. Glasala sam jer mi se deo slika zaista dopao, a ako ce to pomoci njenom detetu - ok. Bice mi drago da sam ucinila nesto korisno. Za sad mi obavestenje tog tipa deluje prihvatljivo. Ko ce ako ne majka za svoje dete.

Skracenica je Facebook.Nema na cemu!:bye:

Razumem i ja majke jer sam i sama majka,al ja sam grupi za zastitu zivotinja pristupila zato sto volim zivotinje a koristenje grupe u licne(porodicne) promocije mi je malo bezveze. :thumbdown:
Ali to je samo moje licno misljenje.

Poslednja izmena:
Skracenica je Facebook.Nema na cemu!:bye:

Razumem i ja majke jer sam i sama majka,al ja sam grupi za zastitu zivotinja pristupila zato sto volim zivotinje a koristenje grupe u licne(porodicne) promocije mi je malo bezveze. :thumbdown:
Ali to je samo moje licno misljenje.

Ima istine i u tome sto kazes. Za sad mogu da prihvatim da cilj opravdava sredtsvo jer, eto, krecem sa pozicije razumevanja, pomoci i sl, a za posle - videcemo.

Volim da pomognem kad god mogu, ali ocekujem i fer igru sa druge strane. Ako taj nepisani dogovor uspe - super :P. Ako ne uspe - svako na svoju stranu, a ljubav prema zivotinjama (u ovom slucaju) ostaje pa ostaje. Sa nekim ili bez njega:heart:.

E, sad, razliciti su i ti putevi kojima idemo da bi nekome pomogli, nevazno da li su cetvoronosci ili dvonosci, pa se prestrojavam u hodu, kad je vec takav sistem:).

Ima istine i u tome sto kazes. Za sad mogu da prihvatim da cilj opravdava sredtsvo jer, eto, krecem sa pozicije razumevanja, pomoci i sl, a za posle - videcemo.

;)

Volim da pomognem kad god mogu, ali ocekujem i fer igru sa druge strane. Ako taj nepisani dogovor uspe - super :P. Ako ne uspe - svako na svoju stranu, a ljubav prema zivotinjama (u ovom slucaju) ostaje pa ostaje. Sa nekim ili bez njega:heart:.

:super:

Ipak se mestimicno i razumemo i to mi je drago :bye:

Upravo cula na vestima o, navodnom, besnilu na podrucju CUPRIJE, JAGODINE I PARACINA http://www.blic.co.yu/srbija.php?id=19911.

Svi koji imate svoje zivotinje ili brinete o nekima, ako mozete sklanjajte ih sa ulice jer je, izgleda, akcija osmisljena da ne bude prezivelih, osim onih koje cuvamo po kucama ili koje u strahu uspeju da pobegnu.

Znam da je besnilo i te kako opasno, ali kako ce oni koji love macke ili pse, bez karantina, klinicke slike ili zdravstvene provere, znati koja je zivotinja zarazena ?

Vest videla na b92.Pogledajte tekst na linku I SACUVAJTE BAR NEKE ZIVOTINJE, AKO MOZETE.

Volela bih da gresim, ali...

P.S. Pretpostavljam da "svoje" zivotinje vakcinisemo protiv besnila, mada ako budu uhvacene u ovom metezu, pitanje je da li ce im to pomoci....

Poslednja izmena:
Ponovicu se na temi OBAVESTENJA... jer je stvar sledeca.

Ako sam dobro razumela nedavno dobijenu inf. "humana" akcija resavanja besnila u Raci treba da pocne u nedelju. Pretpostavljam sutra :dash:.

Necu ovaj prostor pretrpavati dobijenim podacima, a oni koje interesuje mogu ih procitati na http://tatjanambandanimals.spaces.live.com.

Tekst je prenesen u originalu, onako kako su ga autori osmislili.

Ono sto mi ostaje kao nedoumica jeste :

- Da li i sta moze da se uradi da se spreci ubijanje zivotinja koje nisu zarazene besnilom,
- kao i kako izbeci neminovno sokiranje bar dela ljudske populacije koja se ne slaze sa "humanoscu" koja se ocekuje, a verovatno, ce biti u prilici da nesto od pomenute vide na ovaj ili onaj nacin:sad2: .

Poslednja izmena:
Ne znam da li ste citali, ali, kako novine tvrde, a po prici vlasnice i mace postadose "ptice letacice" :D. http://www.blic.co.yu/slobodnovreme.php?id=54744

Da li sam ja nesto pogresno utripovala da su trobojne mace - zenke :eek:? Na gornjoj slici vesti je upravo trobojac kojeg oslovljavaju sa macor. Ako je tacno da su trobojne devojcice - kako je ona postala on :eek: ?

A na donjoj slici, deluje da nije ista cica maca. Interesantno :confused: ...

Ne znam da li ste citali, ali, kako novine tvrde, a po prici vlasnice i mace postadose "ptice letacice" :D. http://www.blic.co.yu/slobodnovreme.php?id=54744

Da li sam ja nesto pogresno utripovala da su trobojne mace - zenke :eek:? Na gornjoj slici vesti je upravo trobojac kojeg oslovljavaju sa macor. Ako je tacno da su trobojne devojcice - kako je ona postala on :eek: ?

A na donjoj slici, deluje da nije ista cica maca. Interesantno :confused: ...

Tittle-tattle! :thumbdown: Različite mačke, novinarski senzacionalizam... Pol i boja inače nemaju nikakve veze, boja se nasleđuje po nekim drugim mehanizmima a ono na onoj gornjoj slici je očigledno mačak, vidi se po konstituciji.

Inače, potpisala sam pre nekog vremena peticiju povodom ubijanja svih pasa visine grebena preko 35cm što se dešava (Gde ono beše u Kini? :think:) i danas, kad sam posle više od nedelju dana sela za komp, naiđem na mail izvesne gospođe iz GB koja između ostalog apeluje da svi koji su potpisali peticiju a i sami imaju pse više od 35cm pošalju neke osnovne podatke o sebi i svom psu tipa njegove visine, rase, imena, neke fotografije.... a sve u cilju da bi se objasnilo da psi viši od dozvoljenog nisu opasnost za društvo. Pretpostavljam da su i ostali koji su potpisali dobili mail slične sadržine a ako nisu, to je onda zbog moje velike... tastature. Ne mogu a da ne prokomentarišem nešto u takvim prilikama. U svakom slučaju, ako ste zainteresovani, javite se pa ću vam proslediti detalje.

Pa meni nekako to zvuci logicno u gradu u kojem zivi pet milijardi ljudi, gde svi svima sede na glavama koliko ih ima, a onda jos imati i ogromne pse koji mogu da budu opasni je zlocin i prema tim psima, koji ocigledno ne mogu da se prosetaju kako valja pa bi verovatno postali nervozni i agresivniji, i prema ljudima koji se boje pasa (zamisli da cucis u metrou u kojem ne mozes ni da prdnes kolika je guzva i da ti se nadje neko sa gromadom od psa koji takodje ne moze da mrdne, a ti se pasa plasis...meni ne bi sigurno bilo prijatno), ali mi je preterano takve pse uspavljivati, to je stvarno besmisleno. Lepo neka zabrane drzanje takvih pasa i gotovo, ne razumem zasto moraju da ih ubijaju?:???:

Ćao, Mico! Evo, ti možeš da pomogneš, Una je svakako viša od tih 35cm. Evo šta se traži:

~Your dog's name
~Your dog's breed
~Zour dog's height
~A story to illustrate zour dog's loving character and/or inteligence
~A photograph-no more than 50KB

a sve to na jennierudd@aturewatch.eu

Inače, u pitanju je Peking i bio je na nekoj temi, ne sećam se više kojoj, link na novinske članke, klip i peticiju. Skupljeno je nešto preko 38 000 potpisa i sad su pokrenuli novu inicijativu, tu o kojoj sam pisala a meni se obratila jer ja na svim tim peticijama ostavljam i komentare.

Jao, Mačkić, samo su neki dovoljno srećni da ih uspavaju. Većinu naočigled vlasnika i prolaznika umlate štanglama... I zamisli agresivnog labradora. Oksimoron! Moj Gizmo je na toj gornjoj granici, verovatno bi za njega vadili metar a ti vidi ko je skloniji agresivnosti, njegovi čistokrvni rođaci ili recimo tvoj Tediša i njegovi rođaci.

Back