C
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
CaLiMeRo:
Bio je Bagdad, ali sem toga si bila na visini zadatka, Limunadice.limunada:ali ucinilo mi se da ima veze s temom...nadam se da sam dobro prepricala...![]()
DisMisaL:Smetnje na vezama, Betty. Pokušavam da kažem (tj napišem) da neke ljude strah od nedovoljno preostalog vremena u životu i uludo protraćenog šta već do tada prati bez obzira u kome se dobu nalaze. A sada, što ćeš da im kaže neko: Yipii, yeah, pa još ste mladi, i to čak i ako su poslednji njihovi prijatelji preminuli krajem prošlog veka neće mnogo da im znači. Ali dali je to istinski strah i od smrti? Postoje i ljudi koji svuda žure, završavaju stotine poslova, upuštaju se u razne stvari, tj žive svoj život, i odužuju dug čemu već si sve mislila, a iz jednog razloga: plaše se smrti, tj da im nije preostalo dovoljno da ispune svoju misiju.
AntunTun:ma daaajte molim vas...smrt je divna stvar...smrt treba prigrliti kao i sve drugo...smrti se ne treba plashiti smrt je siguran kraj i treba ga prihvatiti kao takav...nema posle nema dalje nema novi stepen novo telo...mi smo samo gomila organskog i to je chinjenica...kako se samo ljudi trude da shvate shta ima posle...a da su od starta rekli da nema nishta pa da sav taj trud ulozhe u sada...da su umesto vishih sila razmatrali "niske" sile...u tome i jeste neka fatalnost...shto istrazhujemo svemir dok pravimo njesra na nashoj planeti...nekako gledamo ka horizontu ne primetjujutji klisuru ispred nas...kao razliqjemo se od stoke kao imamo dushu kao mi smo iznad mi smo poslednja rech...
ali i moja srodna dusa ce umreti...Igram_se:devojko nadji ti srodnu dušu,izrodi decu,i nemaš brige za smrtnost duše...čuvaj okolinu,ostaće na ovoj planeti i posle tebe neko da živi....i boćeš besmrtna i mirne savesti..![]()
DisMisaL:A ja zamišljam kako se ne priklanjam sećanjima ni strahovima i živim i u starosti. Na način i u meri koji su tada mogući.
*Mihal*:Postavlja se pitanje kako to da postojimo, problem je u tome sto je nemoguce nepostojati, jer ako kazemo da nista ne postoji, ipak i tada nesto postoji, postoji nepostojanje, a kad vec nesto postoji onda postoji i sve ostalo. Na sto ja kazem, nista se ne mora jedino se ziveti mora. Inace religiozni pogledi na zivot stvaraju kod coveka strahove jer ga salju u neizvesnu buducnost, a pozeljno je ziveti u sadasnjosti.
iznogud:"my only fear of death is coming back reincarnated"
DisMisaL:Čini mi se da se taj pogled unatrag javlja i kod ovih sa 20 i nešto nimalo ređe neko kod starijih sugrađana. Tako da ne verujem da to dolazi od starosti i žaljenja, neko jednostavno ceo svoj vek vuče taj stav i po njemu se rukovodi (vrlo dobro znam jednog takvog, mlađeg). U stvari, ukoliko bi i neko ko nije svikao na takav tok misli krenuo da u poznim (ili već u srednjim) godinama upražnjava rekapitulacije propuštenog, verovatno bi gledao na smrt kao na izbavljenje od odgovornosti prema sebi, bez straha od nje. Ili bi odlepio, pod ovo podvodim i klimaks, npr.
Smisao se uvijek moze naci.zelenooka85:U stvari ako sam tuzna i zivot mi nema smisla onda mi je svejedno,cak mi smrt zvuci kao nesto zanimljivo,novo iskustvo,novi svet.Al to kad sam bas u depresiji.
A kad sam srecna,ocu da zivim vecno i da moja srodna dusa zivi vecno pa makar mu prala carape celu vecnost.)
CaLiMeRo:Kad mislis da ti se smrt primakla, ako stignes da o tome razmislis,
uplasis se. Ono, opako se uplasis.
A onda, u sledecem sekundu, shvatis koliko volis zivot.
I izbistre ti se mnoge gluposti iz glave.
To je to.
Treba ziveti. Smrt nas se ne tice.
Nema preseka sa nama.
erotika:A ti Truman, sa samo 20 god. nemoj traziti propusteno jer ga nema. Tvoje vreme tek dolazi...
Truman:Kapiram ja to, ali kad intezivno razmisljam o svom zivotu i pogotovu odnosima sa drugim ljudima, koliko god godina imao, toliko rupa i propusta pronalazim da pomislim koliko bi mi sada bilo lepse da sam cinio to sto treba.