O usvajanju dece od strane stranih državljana

Ne predstavljamo nas dve sve socijalne radnike ove zemlje,niti ovu državu. Jel ti shvataš koliko je to van realnosti ?!
Vas dve predstavljate pre svega sebe kao ličnosti a zatim sebe kao radnice dotičnog centra.
Od vas se ovde očekuje da kažete svoje mišljenje o temi.
Da li sam bio dovoljno precizan ili planiraš da nastaviš to što pokušavaš?

Vas dve predstavljate pre svega sebe kao ličnosti a zatim sebe kao radnice dotičnog centra.
Od vas se ovde očekuje da kažete svoje mišljenje o temi.
Da li sam bio dovoljno precizan ili planiraš da nastaviš to što pokušavaš?
Ja sam bivši radnik centra. A i da jesam,nisam ja personifikacija centra niti njegov PR.
Da li ti planiraš i dalje da napadaš nas obične jedinke koje smo sticajem okolnosti te profesije? Misliš li da time braniš ljude od države?
Ja ne mogu da verujem koliko ljudi gube granice u rasuđivanju.

Ja sam bivši radnik centra. A i da jesam,nisam ja personifikacija centra niti njegov PR.
Da li ti planiraš i dalje da napadaš nas obične jedinke koje smo sticajem okolnosti te profesije? Misliš li da time braniš ljude od države?
Ja ne mogu da verujem koliko ljudi gube granice u rasuđivanju.
Uredu.Ti si znači bivši radnik centra.
Slobodna si.
I ne zaboravi.
Zbogom.

Pa lakše je i zabavnije da se spinuje i pljucka,nažalost.

Pa mora da se širi mržnja prema trulom zapadu - neprijatelju Srbije, sredstva se ne biraju, pa se to radi čak i preko dece.

A koliko znam, praćenje te dece ne prestaje nakon usvajanja, i siguran sam da je nista lakse da se proveri kako je toj usvojenoj deci danas.

Mislim da bi to resilo svaku dilemu.

Pa mora da se širi mržnja prema trulom zapadu - neprijatelju Srbije, sredstva se ne biraju, pa se to radi čak i preko dece.

A koliko znam, praćenje te dece ne prestaje nakon usvajanja, i siguran sam da je nista lakse da se proveri kako je toj usvojenoj deci danas.

Mislim da bi to resilo svaku dilemu.
Naravno. Objasnio Vulević sve lepo u tekstu koji je u drugom postu.

Moje dete se druzi sa detetom koje je iz Kenije usvojio bracni par Nemac-Holanđanka.

Ne znam kako bi bilo tom detetu da je usvojeno u Keniji, ali sa ovima mu je ekstra - vole ga, cuvaju, sve su mu pruzili sto moze jedna jaka srednja klasa da pruzi.
Вероватно му је боље у материјалном смислу. Можда и у емоционалном. Али, има и сиротиња право да има децу, побогу. Нервира ме тај став да је најбитније да је дете ситуирано. Па дај онда да рађају само богати...

Вероватно му је боље у материјалном смислу. Можда и у емоционалном. Али, има и сиротиња право да има децу, побогу. Нервира ме тај став да је најбитније да је дете ситуирано. Па дај онда да рађају само богати...
Uopšte nije u tome poenta, ne znam kako si izvukao taj zaključak.
Pričaš kao da se deca oduzimaju siromašnima da bi se dala bogatima, a ne da se radi o napuštenoj deci koju u sopstvenoj zemlji niko neće da usvoji.

Niko to ne spori. Ali obično decu ostavljaju ljudi koji su emotivno zaravnjeni,ili majke sa upitnim psihičkim statusom,žrtve silovanja...

Uopšte nije u tome poenta, ne znam kako si izvukao taj zaključak.
Pričaš kao da se deca oduzimaju siromašnima da bi se dala bogatima, a ne da se radi o napuštenoj deci koju u sopstvenoj zemlji niko neće da usvoji.
Не, није ми то идеја. И не односи се чак ни директно на претходни пост. Него има доста коментара типа, па шта овамо ће имати бољи живот, ово, оно... Тотална дискриминација према родитељу.

Не, није ми то идеја. И не односи се чак ни директно на претходни пост. Него има доста коментара типа, па шта овамо ће имати бољи живот, ово, оно... Тотална дискриминација према родитељу.
Roditelj koji ostavlja dete...jel bi ti ostavio svoje dete,dobrovoljno ga dao na usvojenje ili nspustio ( da ne pričamo o nalaženju beba u kesama u kontejnerima)?

Razumeš li da se radi o deci koju u matičnoj zemlji niko ne želi? To kao prvo

A kao drugo poenta usvajanja nije da se (potencijalni) roditelji ne osete diskriminisano ili neprijatno, nego da se deci omogući što bolje odrastanje.

Pa nije ga niko ukrao, pobogu!
Ostalo dete bez roditelja, niko ga nije hteo, i ovi dobri ljudi ga usvojili.

I materijalno je jako vazno, ali u ovom slucaju je to sporedna stvar, jer ovi ljudi vole ovo dete ko oci u glavi.

Ali zluradi ljudi ce u svemu da nadju nesto, tako da....

У овом конкретном случају је, чини ми се, дете одузето биолошким родитељима, па затим преко хранитељске породице, удомљено негде у Шведској. Притом, мајчин захтев за поврат је у процедури. Исправите ме ако грешим. Не кажем ја да би одговор на захтев био позитиван, али дајте им шансу. Сетите се оца који је ишао пешке за Бг, и враћена му деца. Како сад? Значи, исполитизовати, умешати медије, и онда може. А по редовној процедури не може. Заиста не желим да будем погрешно схваћен, и у већини ствари се слажем са вама, само хоћу рећи да постоји проблем јер се процедуре повремено заобилазе. И увек се ту помиње неки новац, и обично породица из иностранства...

Pa nije ga niko ukrao, pobogu!
Ostalo dete bez roditelja, niko ga nije hteo, i ovi dobri ljudi ga usvojili.

I materijalno je jako vazno, ali u ovom slucaju je to sporedna stvar, jer ovi ljudi vole ovo dete ko oci u glavi.

Ali zluradi ljudi ce u svemu da nadju nesto, tako da....
Рекао сам мало пре да се мој коментар не односи директно на твој пост. Не замери што сам те цитирао. А да има крађе и отимачине, има...

У овом конкретном случају је, чини ми се, дете одузето биолошким родитељима, па затим преко хранитељске породице, удомљено негде у Шведској. Притом, мајчин захтев за поврат је у процедури. Исправите ме ако грешим. Не кажем ја да би одговор на захтев био позитиван, али дајте им шансу. Сетите се оца који је ишао пешке за Бг, и враћена му деца. Како сад? Значи, исполитизовати, умешати медије, и онда може. А по редовној процедури не може. Заиста не желим да будем погрешно схваћен, и у већини ствари се слажем са вама, само хоћу рећи да постоји проблем јер се процедуре повремено заобилазе. И увек се ту помиње неки новац, и обично породица из иностранства...
Taj otac,koliko sam ispratila,je poznat u svom mestu po nekim ne baš dobrim navikama i deca su bila izmeštena zbog ozbiljnih stvari (zanemarivanje). Ne bih ulazila u detalje,ali znam da mediji nisu preneli celu priču. On je posle pod pritiskom javnosti uspeo da vrati decu. Navedeno je i da se "popravio" u smislu da je poboljšao svoje roditeljske kapacitete u dovoljnoj meri da mu se deca vrate.

Znači narodna poslanica laže.
Mediji lažu.
Idemo dalje.Ko još laže?
Је ли посланица изнела иједан једини доказ за своје тврдње или је то што је нешто налупетала кријући се иза посланичког имунитета довољан доказ?

Медији само преносе шта им се каже, а о њиховој објективности не морамо посебно да говоримо, по томе су познати. Чак и кад објективно пренесу све податке, који у почетку често нису комплетни, па се касније допуни прича, то је за већи део јавности често небитно, јер први део вести одјекне као скандал, а други као покушај прања, вађења или чега већ не, јер је народ навикао на филмске сценарије какви се само на филму и одигравају, а од стварности је оперисан још деведесетих.

Значи, да се прво позабавимо доказима посланице која је себи дала за право да изнесе гомилу оптужби. Ако је иједна ставка онога што је изјавила истина, а она доказе има, обавеза јој је да с њима оде тужиоцу и случај пријави, а не да као Шојић млатара папирићима пред камерама и тражи да се њој (види ку*ца) каже то и то. То је најобичнија дневна политика и бацање коске за глодање народу. До сад би требало да смо научили већ, деценијама се тиме баве.

Дакле, о лажима посланице можемо да дискутујемо, а изнела је најмање једну за коју се поуздано зна - да је дете послато у Шведску. Дете није напустило земљу јер процес усвојења још увек траје и док не буде био завршен, дете не може да буде послато новим старатељима. Хајде да се кладимо да цењена посланица неће ни споменути тај податак више, камоли да ће се извинити због лажи коју је изнела (или барем грешке коју је несвесно направила, ако има образа бар толико) и обманула народ. А што се народа тиче, као што већ рекох раније, то дете је одавно већ у Шведској за њих, и то продато за 14000 евра или колико већ беше, отето од јадне безгрешне, беспомоћне и незаштићене мајке, од стране озлоглашеног Центра за социјални рад, и ту више нема промене свести о томе у народу, то је све постало само још један у низу примера којим ће по разним порталима и друштвеним мрежама да пљују раднике Центра за социјални рад због некаквог отимања и продаје деце. Баш као што ти овде чиниш.

Е, у таквој стварности живимо.

Back