O svemu po malo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znate sta ljudi vise u zivotu necu pomaziti nijednog psa na ulici koji nema vlasnika. Ebiga kad god ja pokusam nekoj nesretnoj dusi da pomognem nahebem ja od ludih komsija ili moj pas od ludih pasa. Poslednje sto se desilo veceras je da mi je Tedi zaradio pirsing na uvetu jer se potukao sa nekim psom koji je dosao kod ove zenke u teranju. Pas se ne plasi ni drugih pasa ni ljudi, tako da sam na kraju morala zenku da dovedem kod mene a njega stanglom da teram iz naseg kraja, da se vrati u svoji kraj koji je dve stanice od nas...

Jel isao autobusom nazad ili ....:D:D:D:D

Свима нама увек дође тренутак кад нам је мука од свега ...

Торенте, где бре да иде бусом, нема ни маркицу ни пара за карту? Пешке и ћао, није то далеко.

Ma...pomogla....samo sam asistirala pri udomljavanju tri steneta. Ako cemo iskreno nemam vise stomak nizasta, ne mogu vise da mislim sta ce se desiti kome ako ostane samo na ulici/napadnu ga psi/napadnu ga ljudi/udari ga auto/, itd....I vecito sam sama u tim pricama, i stvarno mi je dosta, ne mogu vise. Ovo sa Tedijevim ranjavanjem je stvarno bila kap koja je prelila casu, i nikada se nista ne menja. Dodju jedni psi, odu, dodju drugi psi, odu, i stalno iznova i iznova ja kao pokusavam da nesto uradim i na kraju nikom nista osim sto se ja iskidam, Tedi odlepi zbog neke zenke u teranju, upropasti nam se svaka setnja, moram da se branim od raznih komentara, i sve se ponavlja kao pokvarena ploca. Ne mogu vise, stvarno ne mogu....

Sta da ti kazem, ko da sam ja pisala!
Ja sam isto to rekla pa prihvatila psa sa lecenja da bude kod mene, reko ajd bilo mi zao, sad niko nece ni na zadnji pregled da ga odvede a ja ne mogu spremam ispit, treba pola grada da predjem, cak i finansijski snosim deo a dogovor bio samo da ga pazim. I onda moji psi poludeli, pa ovaj mali pojeo tati cipele:whistling:, mami papuce:whistling:, sestri majcu:whistling:, a ja sve kriva, jos oce da ga izbace napolje, ma ludnica!
I rekla da necu vise ni jedno sa ulice, samo hrana, voda i to je to, ceo dan samo setam, pazim, hranim, jos mi se moji popeli na glavu. Na komentare oguglala!
O komsiluku i da ne pricam, u 3 kad smo bili u dvoristu da smirimo Snupija izasao brat i kao komsiji smeta sto Snupi laje, jos ovaj ludak oce da mi bije psa, sta da ti kazem!!!
Nadam se da Tediju nije ozbiljna rana!
Nadji nekog ko ima boks ili dvoriste pa skloni kuju!!!

Ma...pomogla....samo sam asistirala pri udomljavanju tri steneta. Ako cemo iskreno nemam vise stomak nizasta, ne mogu vise da mislim sta ce se desiti kome ako ostane samo na ulici/napadnu ga psi/napadnu ga ljudi/udari ga auto/, itd....I vecito sam sama u tim pricama, i stvarno mi je dosta, ne mogu vise. Ovo sa Tedijevim ranjavanjem je stvarno bila kap koja je prelila casu, i nikada se nista ne menja. Dodju jedni psi, odu, dodju drugi psi, odu, i stalno iznova i iznova ja kao pokusavam da nesto uradim i na kraju nikom nista osim sto se ja iskidam, Tedi odlepi zbog neke zenke u teranju, upropasti nam se svaka setnja, moram da se branim od raznih komentara, i sve se ponavlja kao pokvarena ploca. Ne mogu vise, stvarno ne mogu....

razumem i tebe i micu, meni je bilo dovoljno sto sam znala da ne mogu da uzmem ponovo treceg (giletov brat) kad je moja drugarica odlucila da vise nece psa posle nekoliko meseci, nego sam morala da cutim i da je pustim da ga ona udomi i da ne znam ni gde je ni kako mu je, navodno je u dvoristu kod porodice sa decom... a sta je posle bilo? ko zna, ne smem ni da se raspitujem... tada sam odlucila, ja mogu da dajem priloge ljudima koji to rade, pomognem pri udomljavanju , ali ne i da uzimam kucu kod sebe (jer bi je zadrzala, ja zamalo ubedih ovog mog da sve zadrzimo, sto bi u nasem stanu bilo n e m o g u c e), ne bih mogla da je predam dalje u neizvesnu buducnoost...

kad budem mogla usvojicu jos jedno i toliko od mene...

a tebe mico cu za usi da izvucem, imas uspeha u udomljavanju, koliko si kuca i maca spasla sa ulice... nemoj da odustajes, nama kukaj koliko hoces, mi cemo da slusamo, ali ne odustaj...

Свима нама увек дође тренутак кад нам је мука од свега ...

Торенте, где бре да иде бусом, нема ни маркицу ни пара за карту? Пешке и ћао, није то далеко.

Pa kakva je to Mackic ljubitelj zivotinja a poslala psa peske.Mogla je da mu da 30-ak dindzi za kartu :D

a tebe mico cu za usi da izvucem, imas uspeha u udomljavanju, koliko si kuca i maca spasla sa ulice... nemoj da odustajes, nama kukaj koliko hoces, mi cemo da slusamo, ali ne odustaj...

jel? :lol:
ajde onda malo nas dve da se menjamo.....ti radi ovo sto ja radim,pa meni kukaj :)
evo,mozes svaki dan da dolazish kod mene kuci,na kafu sok i sl. i da kukas a ja cu sa razumevanjem slushati :)
i tapsacu te po ramenu uz ono "der,der....der,der" :lol:

Pa kakva je to Mackic ljubitelj zivotinja a poslala psa peske.Mogla je da mu da 30-ak dindzi za kartu :D

Joj siroma' mora da je slomio noge od umora dok je stigao nazad "kuci"... Doduse sad nisam vise sigurna da li je uopste otisao, videla sam sinoc negde posle ponoci da se ova kerusa preselila ispred drugog ulaza i da su bili neki psi sa njom. Ma nek' budu gde hoce samo na oci da mi ne izlaze vise...

Sta da ti kazem, ko da sam ja pisala!
Ja sam isto to rekla pa prihvatila psa sa lecenja da bude kod mene, reko ajd bilo mi zao, sad niko nece ni na zadnji pregled da ga odvede a ja ne mogu spremam ispit, treba pola grada da predjem, cak i finansijski snosim deo a dogovor bio samo da ga pazim. I onda moji psi poludeli, pa ovaj mali pojeo tati cipele:whistling:, mami papuce:whistling:, sestri majcu:whistling:, a ja sve kriva, jos oce da ga izbace napolje, ma ludnica!
I rekla da necu vise ni jedno sa ulice, samo hrana, voda i to je to, ceo dan samo setam, pazim, hranim, jos mi se moji popeli na glavu. Na komentare oguglala!
O komsiluku i da ne pricam, u 3 kad smo bili u dvoristu da smirimo Snupija izasao brat i kao komsiji smeta sto Snupi laje, jos ovaj ludak oce da mi bije psa, sta da ti kazem!!!
Nadam se da Tediju nije ozbiljna rana!
Nadji nekog ko ima boks ili dvoriste pa skloni kuju!!!

E vidis takve situacije bih ubuduce da izbegnem. Meni se onaj mali chpavko popiskio u stanu, i to naravno u sobu mog brata gde je jedini preostali netaknuti tepih, i to je ispisao ko zna sta jer je ostala smedja fleka koja nije mogla da se skine, pa je brat hteo da me zadavi.
Ovde u kraju ne poznajem nikog ko ima kucu i dvoriste a da idem i kukam da parce zemlje mi stvarno ne treba. Jos kad joj prodje teranje verovatno ce se vratiti ovde kod mene, sto znaci da ja moram da organizujem i finansiram njenu sterilizaciju jer bi u suprotnom ili ona crkla na porodjaju (okupila je sve ogromne pse a ona je vrlo sitna) ili ostavila ko zna koliko stenaca tj nove obaveze oko udomljavanja, sto mi jos manje u zivotu treba.
Sto je previse - previse je.
Tediju nije rana mnogo ozbiljna, ali ga boli pa ne moze lepo da legne na tu stranu jer ga boli kada nasloni glavu na to uvo. Ono sto mi vise smeta je to sto sada kada izlazi iz zgrade ocekuje napad i ona se polako sunja jer je sada nahvatao strah od tog psa. Preko svega mogu da predjem ali kada vidim njega kako od straha ne moze pored svoje rodjene zgrade da prodje i to zbog te odvratne dzukele stvarno mi dodje da ih sve podavim.:otkacio:

jel? :lol:
ajde onda malo nas dve da se menjamo.....ti radi ovo sto ja radim,pa meni kukaj :)
evo,mozes svaki dan da dolazish kod mene kuci,na kafu sok i sl. i da kukas a ja cu sa razumevanjem slushati :)
i tapsacu te po ramenu uz ono "der,der....der,der" :lol:

znas ti dobro na sta sam ja mislila... ti si dokazani borac... ja znam koliko mogu, a za tebe znam da mozes vise:P

E vidis takve situacije bih ubuduce da izbegnem. Meni se onaj mali chpavko popiskio u stanu, i to naravno u sobu mog brata gde je jedini preostali netaknuti tepih, i to je ispisao ko zna sta jer je ostala smedja fleka koja nije mogla da se skine, pa je brat hteo da me zadavi.
Ovde u kraju ne poznajem nikog ko ima kucu i dvoriste a da idem i kukam da parce zemlje mi stvarno ne treba. Jos kad joj prodje teranje verovatno ce se vratiti ovde kod mene, sto znaci da ja moram da organizujem i finansiram njenu sterilizaciju jer bi u suprotnom ili ona crkla na porodjaju (okupila je sve ogromne pse a ona je vrlo sitna) ili ostavila ko zna koliko stenaca tj nove obaveze oko udomljavanja, sto mi jos manje u zivotu treba.
Sto je previse - previse je.
Tediju nije rana mnogo ozbiljna, ali ga boli pa ne moze lepo da legne na tu stranu jer ga boli kada nasloni glavu na to uvo. Ono sto mi vise smeta je to sto sada kada izlazi iz zgrade ocekuje napad i ona se polako sunja jer je sada nahvatao strah od tog psa. Preko svega mogu da predjem ali kada vidim njega kako od straha ne moze pored svoje rodjene zgrade da prodje i to zbog te odvratne dzukele stvarno mi dodje da ih sve podavim.:otkacio:
cekaj ozbiljno ga je ujeo za uvo? :eek:

Ne znam sta da ti kazem, i potpuno te razumem!!!
Jedino resenje sto se tice ovih lunjalica je da se skloni kuja, ili da zoves sintere, al opet to je kao da si ih ubila!!!
Gde su sad drustva za zastitu zivotinja, zbog takvih stvari i ja se plasim sa Leom da izadjem iz dvorista, a o Snupiju i da ne pricam, kad bi neki krenuo na njega bilo bi pokolja!

Ne znam sta da ti kazem, i potpuno te razumem!!!
Jedino resenje sto se tice ovih lunjalica je da se skloni kuja, ili da zoves sintere, al opet to je kao da si ih ubila!!!
Gde su sad drustva za zastitu zivotinja, zbog takvih stvari i ja se plasim sa Leom da izadjem iz dvorista, a o Snupiju i da ne pricam, kad bi neki krenuo na njega bilo bi pokolja!

Pa da, kad su se potukli ovaj ga je dohvatio za uvo i pocupao ga, i posle pogledam i vidim lepo rupu od zuba, zamalo mu nije bukvalno probusio uvo, ali ima rane i sa spoljne i sa unutrasnje strane uveta.

Ako ti je za utehu, Gizmu je neki pas rascepio uvo. Moji to nisu hteli da mi prijavljuju, to se desilo kad ga je mama šetala. Imao je ranu dugu nekih 1-2cm, sad ima uvo na razdeljak. Verovatno isto oko kuje.

Razumem vas sve, ja sam pre neko veče otplakala partiju kad je u nekom glupom hrvatskom filmu neki Zagorac ubio svog lipicanera nekom granom. Izgube se živci, zaradi se čir... Posle nekog vremena ti se čini da si oguglao recimo na to da ti pas u nervnoj fazi štenećaka ima epi-napad u naručju i skroz te ispovraća i us-ere ili da nalaziš izmasakrirane mačiće oko zgrade ali se ustvari samo gomila dok ne explodiraš. Probajte da nađete neku meru, ja definitivno više ne mogu.

Nije mi bas za utehu, jadni Gizmo je isto nastradao.:sad2:

Pa mera je da kada si sam u celoj prici jedino sto mozes da uradis je da iznosis hranu kada imas (ja sam pre nekoliko godina pocela da iznosim hranu samo uvece i da je ostavljam kod kontejnera, nisam vise mogla da se nosim sa raznim komentarima, jednom mi je cak neka kretenka kada me je videla u toku dana da ostavljam hranu kod kontejnera pitala zasto tu hranim kucice :eek:), pomazis neku kucu usput, i ako imas vremena i mogucnosti pricuvas neko smrznuto stene do udomljenja. J.bg potrosili smo se psihicki za sve pare, a to nam niko ne moze nadoknaditi, i treba povuci crtu pre nego sto se totalno odlepi.

kakvu meru?
pa niko od nas ne nalazi izmasakrirane machice i bolesne stence namerno...nego jednostavno naidjes i vidis.....
imas dve opcije...
da ignorises,pa da te grize savest sto nisi pomogao ili da pomazesh i da se grizes sto i ne mozes mnogo da pomognes...
kakvu meru tu da nadjem?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back