miljenkic
Primećen član
- Poruka
- 879
Sutradan smo krenuli u istraživanje ostrva i krenuli smo ka Kasiopima. Vožnja do tamo na žalost nije baš prijatna, jer je put u pojedinim delovima toliko uzan da jedva prođu dva vozila, a negde se nadate da neće niko naići iz suprotnog pravca. Put je sa dosta krivina i iako su postavljena zakrivljena ogledala, negde ih nema, pa je moja preporuka da sirenom signalizirate ulazak u krivinu kako bi onaj koji dolazi iz suprotnog pravca znao da nailazite. Mi smo zahvaljujući tome izbegli da naletimo na autobus. Ima dosta simpatičnih mesta na tom putu, ali se zbog strmog i uskog puta nismo usudili da se spšuštamo ka njima. Jedino smo odozgo uživali u pogledu na more i divnu modroplavo-zelenu boju koju je čini mi se neko od forumaša nazvao jonsko plavo. To je bila prva stvar koja mi se na Krfu svidela i ta boja mora, za mene zaista izuzetna, sa onim prepoznatljivim mirisom kao na Jadranu, nas je pratila skoro na koju god smo plažu išli. Kasiopi su prvo mesto u kome smo se zaustavili i svideli su mi se na prvi pogled. Mesto nije na glavnom putu, izgleda ušuškano u maloj uvali oko koga je skoncentrisano, sa uličicama sa radnjama i tavernama. Ima nekoliko plaža u blizini, jedna na kojoj smo mi bili nalazi se sa desne strane uvale i do nje vodi stazica, jednim delom betonirana. Plaža je mala, šljunkovita, ima deo sa suncobranima i deo u kome stene prave hlad. Voda je bila kristalno čista, ali i hladna i sa onim prepoznatljivim mirisom mora. Sa leve strane uvale vodi put do još jedne, veće plaže, koja je bila sređenija i sa isto tako bistrom vodom. Put smo nastavili ka Sidariju, i vožnja je bila mnogo prijatnija i opuštenija, jer nije bilo gužve na putu, a i put je širi i bez mnogo krivina. Svratili smo do Rode, ali plaža baš i nije neka, izgleda kao dunavska, a slična je situacija i u Sidariju. Ali Sidari je interesantan zbog onih uvala i stena u kojima se nalazi kanal ljubavi. Sama mesta Roda, Sidari i Aharavi nisu baš ništa posebno, tako da je Dasija počela da mi već deluje primamljivije. Sva ova mesta imaju parking, što je bitno za sve koji su sa kolima, naročito svojim.
Uvala na putu ka Kasiopima
Plaža u Kasiopima manja
Plaža u Kasiopima veća
Mala napomena, neke slike sam malo prepravljala, da bih izbacila sebe iz njih :razz:
Uvala na putu ka Kasiopima

Plaža u Kasiopima manja

Plaža u Kasiopima veća

Mala napomena, neke slike sam malo prepravljala, da bih izbacila sebe iz njih :razz: