NVO

Po meni jedan od najvecih problema Srbije su nevladine organizacije. To treba zabraniti.
Pristalica sam one teze da su sve organizacije vladine, samo je pitanje koje vlade.

Kao i svakom glupom diktatoru kome smeta nevladin sektor koji je jako jako bitan za demokratiju. Ali svi mi znamo da ste vi patriJote mazohisti i volite da budet pod necijom cizmom. Putinovom u ovom slucaju.

Kao i svakom glupom diktatoru kome smeta nevladin sektor koji je jako jako bitan za demokratiju. Ali svi mi znamo da ste vi patriJote mazohisti i volite da budet pod necijom cizmom. Putinovom u ovom slucaju.
Ali, cak ni Putin nije ukinuo najstariji NVO!:P
Jos uvek cekam da mi BILO KO odgovori koji je?

Ajde da ja probam.

Crveni krst

:vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:
:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:

KONACNO!

Daklem, evo malo istorije:
Двадесетпетог јануара, по старом календару, односно 6.фебруара по новом, 1876.године, на иницијативу др Владана Ђорђевића, угледног војног лекара, у Дворани београдске општине, основано је Српско друштво Црвеног крста. За првог председника изабран је Митрополит Михајло Јовановић, а Управу је чинило неколико угледних грађана тадашње Србије.

Zasto je ovo bitno? Zato sto, kad sledeci put pocnete da generalisete, mogli bi prvo da porazmislite sta sve trpate u isti kos!
Crveni krst ni pod razno ne moze da se podvede pod pocetnu tezu autora ove teme!:otkacio:

Ma mani se autora. Taj bi ziveo u srednjem veku najradije. Sta taj zna kako savrseno drustvo treba da izggleda i da nevladin sektor treba da bude ravnopravan vladinom

jednoga dana ce patrjoti biti ponosni na to da se u tami sovinizma vidjelo svijetlo NVO-
ali potrajat ce...
i to ce biti spas Srbije

Pogresno!:sad2:

Ova NVO daleko je starija, radila na ovim prostorima i u Titovo vreme, ucili ste o njoj i u osnovnoj skoli...

Zna li ko? Koja je najstarija NVO?:whistling:

sta ucili? nas petoro mora da platja svake skolske godine "dobrotvorni"dinar za crveni kriz (poreklo valjda poznato),daKlem otimaju harach od djaka i roditelja posebno.
poseban nvo i posebna pricha.josh jedna od muljatorskih u nizu.:D
p.s. el ti radish za crvenjak a?:D

sta ucili? nas petoro mora da platja svake skolske godine "dobrotvorni"dinar za crveni kriz (poreklo valjda poznato),daKlem otimaju harach od djaka i roditelja posebno.
poseban nvo i posebna pricha.josh jedna od muljatorskih u nizu.:D
p.s. el ti radish za crvenjak a?:D

Jok ja!
Samo volim da proverim o cemu pricam pre nego sto nesto odvalim.
A Crveni krst, kriz ili polumesec, kako god ti drago, je tokom svoje istorije toliko puta pomagao ljudima da stvarno ne vidim kako bi iko mogao da ih ospori...

Jok ja!
Samo volim da proverim o cemu pricam pre nego sto nesto odvalim.
A Crveni krst, kriz ili polumesec, kako god ti drago, je tokom svoje istorije toliko puta pomagao ljudima da stvarno ne vidim kako bi iko mogao da ih ospori...

i ne spori. i ne sme da spori.bitje da chitam nauchnu fantastiku. al stash vezem od reda;):D

Da li ta ravnopravnost podrazumijeva i odgovornost i, ako da, prema kome?
Kada bi NGO bile podložne provjeri, moglo bi se govoriti i o ravnopravnosti. Samo, tada ne bi bile NGO.

Pa naravno da su podlozne proveri. Edukuj se malo pre nego sto pocnes da pricas o necemu. Nevladin ili civilni sektor. Zemlje koje ga nemaju su diktature, koja ga imaju znacajnog su demokratije i ljudi zive bogato i prosperitetno.

Back