Nutricionizam - ishrana sportista

@brka91 jedino ako konzumiras nesto od zabranjenih preparata :D? A i kolicina UH? 100g ovsenih, koje pojedem oko 8-9 drzime sitog bar do 13h mada usput ubacim i 200g belog..

e jedini problem mi je sto nemam pojma te cifre koliko cega unosim...ovsene sam jeo pa sam prestao jer mi je to kao da zvacem papir, jednostavno u glavi nisam skapirao da trebaju da se pojedu...a sto se tice PICA, PLJESKAVICA, PERPER, SIS, I OSTALI KIOSCI NISU NA MOM MENIJU JEDNO GODINU DANA...!!!

definitivno ti fali slozenih UH, jer oni daju vece zasicenje telu jer se sporije razlazu, dok hleb te zaisti trenutno, dok posle 2 sata si opet gladan. Ovsene su se i meni smucile, al' ''moram'' da ih jedem, probaj njih sa jogurtom to je meni ok, ja pijem sa ne masnim, jer sam na dijeti, a ti mozes i sa obicnim. Ubacis vise krompira, pirinca i ovsenih, a izbacis hleb i te neke lose stvari ako ih ima. :)

pa jedem hlem ali ne bas toliko mnogo, mozda po jedno parce uz tunjevinu, ili rucak...nekad kad me mrzi da spremam dobru veceru napravim sendvice ali iskljucivo u danima kad nemam treninge (subotom)...probacu sa racunanjem koliko cega unosim ali nemam pojma kako kad keva za rucak spremim krompira brda, ili obari ceo onaj uncle bin pirinac ili, ili, ili...znam jedino da mi je unos proteina na dnevnoj bazi oko 2g/kg ( imam 80kg ) sasvim mi je to dovoljno, ali sa UH cu se pozabaviti

jutros sam oko 10 doruckovao 4 bela mesa + salatu, pa sam oko pola 1 pojeo tunjevinu sa krompirom barenim i KAO DA DO SAD NISTA NISAM JEO...SAD CE KEVA DA SPREMI RUCAK I OPET CU BITI GLADAN OKO POLA 6,6...a ne mogu toliko da jedem posto idem na trcanje oko 5 i u teretanu u pola 8...

ps. otvorim danas frizider i vidim teglu ajvara, da li je pametno da se pojede kao prilog jelu ili npr. da se namaze na hleb...ili da ga izbegavam???

Pa eto, problem je Uh, tj slozeni, posto njih gotovo i da nemas u ishrani, kazes majci da ti uz rucak skuva i pirinac, i pojedes 100-150g i videces koliku ces sitost da osecas, a za dorucak jedes ovsene, recimo oko 10h pa u 12h pojedes to belo meso, i posle ides dalje. Tako ja radim, samo sto ih ja jedem oko 9h, pa posle belo meso, i idem u teretanu. a kad se vratim pirinac i opet meso, i ja posle toga ne unosih UH jer gledam da skinem sto vise masti, a ti u tim obrocima posle rucka mozes da jedes krompir na primer, opet svaciji je organizam razlicit, i svakom treba razlicit unos UH, al mozes da probas ovako pa da vidis kako ide. Verujem da neces osecati glad.

Sto se tice ajvara, ima dosta ulja i treba ga izbegavati (bar sto se mene tice), al' ako ne gledas da smrsas, mozes da ga jedes ali nikako sa hlebom.

Whey sa mlekom se pije ako si na "masi",a ako ne onda sa vodom...

Ček, ček jel ovo tema za bisere ili...:think:
Laki negde si preskočio neke lekcije. Brzo to da popraviš. :)

e jedini problem mi je sto nemam pojma te cifre koliko cega unosim...

A kako misliš da treba da se radi !? Onako od oka neće moći ;)
I povećaj malo dobrih masti, skoro da ih i ne unosiš.

edit: Nemanja ti je lepo rekao imaš malo UH, pa da se ja ne ponavljam.

Poslednja izmena:
Malo sam bukvalno rekao,ali jeste tako,mleko na defki niko ne pije a kad su na "masi" onda se ubaci po nekad.Mada je sve vise zagovornika da se mleko uopste ne pije,vec jogurt od te vrste mlecnih proizvoda,a mleko ako se pije onda ne vise od solje dnevno.

Ako uzmemo u obzir kada i zašto se pije WHEY onda ne može sa mlekom. Uzimati Whey kao zamenu za obrok sa nekim mlečnim proizvodom (famozna ella), kao što reče FitnessGuy, samo kada se ne stiže nešto normalno pojesti. Kazein iz mleka usporava Whey i to je sva filosofija.

Ako uzmemo u obzir kada i zašto se pije WHEY onda ne može sa mlekom. Uzimati Whey kao zamenu za obrok sa nekim mlečnim proizvodom (famozna ella), kao što reče FitnessGuy, samo kada se ne stiže nešto normalno pojesti. Kazein iz mleka usporava Whey i to je sva filosofija.

Na to sam i mislio,mleko kad se pije sa Whey-om onda je to kao neka uzina ili zamena za obrok ili sa Ovsenima...

Ljudi, zasto je povucen Ela sir breee iz Maxija??

Ccccc znaci znao sam...Sve sto je dobro nestane..Tako nestade onaj Choco energy proteinsko cokoladno mleko tako i Ela sira tako imalo malo pa nema Mleka od 0,5 % mlecne masti ali zato ono od 2,8 i 3,6 uvek ima....

Znaci ne verujem...Masna hrana u izobilju a ovu zdravu proteinsku kvalitetnu i jeftinu povlace....

Ljudi, zasto je povucen Ela sir breee iz Maxija??

Ccccc znaci znao sam...Sve sto je dobro nestane..Tako nestade onaj Choco energy proteinsko cokoladno mleko tako i Ela sira tako imalo malo pa nema Mleka od 0,5 % mlecne masti ali zato ono od 2,8 i 3,6 uvek ima....

Znaci ne verujem...Masna hrana u izobilju a ovu zdravu proteinsku kvalitetnu i jeftinu povlace....

Imas u Idei... ;)

Jel mogu da mesam whey protein sa dextrozom i mlekom posle treninga (ili bas mora da bude mesan sa vodom)i sta je to GH?Cuo sam da ti to podstice rast da li je to zdravo t.j. sta ima u tome? I kako da se ugojim jer jos nisam poceo nista da koristim od suplemenata.
Molim da mi neko pomogne...unapred hvala:super:

Već sam postavio dosta pitanja i čitao sam dosta ovaj podforum,i kombinovao sam svašta što se tiče ishrane.
Pa me zanima je li ovo u redu.
Trčim radnim danima i tad mi je raspored ovakav:
8:30-9:15 - Trčanje
10:00 - Doručak: 4 kuvana jaja i 0,5 l čokoladnog mlijeka.
12:00 - Jedna banana
15:00 - Ručak - Meso,povrće
16:00 - 0,3 l jogurta
18:00 - Večera - Riba u konzervi

Ako može neko iskusniji da mi odgovori.Šta trebam promjeniti?Je li imam previše masti ili UH?Inače,cilj mi je da smršam.

Subotom i nedeljom ne trčim.Da li mi tad ishrana treba biti ista ko radnim danima?

Pozdrav.

Back