Nudim-Tražim

Ima digitalisa u pitanju seme, seje se od feb.-aprila ove godine da bi sledece cvetao. Mora se prvo posejati u klijalishte (posuda ili cashice prekrivene najlonom) na 20-ak i vishe C (svetlo mesto..prozor, neonka...) pa se rasadi na stalno mesto u bashti kad prodju mrazevi... Napishite mi na pp vashu adresu pa cu vam ja poslati, a placate poshtaru pri preuzimanju. Dobicete oko 1000 sem. jako su sitne pa su pakovanja merena stoga br. sem. varira. dobicete i poklon semenke:D

Koliko se je secam Stevia rebaudiana je lekovita biljka koja malo teze klija.. neznam nishta vishe ali ovde ima znalaca Stevia Ima osam str. ali nemoj da te mrzi da sve procitash , na 7oj ili tako nekoj ima postupak sejanja...:bye:

Nisam ih josh reznicama razmnozavala, kupila sam pre 4 god 100 malih sejanaca raznih palmatuma.
Ostalo mi je josh 2-3 za prodaju a ostatak ostavljam za dalje razmnozavanje jer su jako zanimljivi var.
Ukoliko nabavish seme najbolje je da ga pocetkom feb. zasdish napolje ili strat. pa na prolece sejanje. Ukoliko se odlucish za kupovinu biljke najbolje vreme za sadnju je upravo sad dok josh nisu prolistali..

Narucio sam iz Slovacke. Ima vise vrsti Acer-a, narucio sam jos neko semenje. Rekli su mi da je seme stratifikovano i da ima dobru klijavost. Inace, 10 sem = 0.7 eura
Zasadicu ga cim stigne u koko diskove.
Hvala na savetu. :)

Evo imamo i prodavnicu A u Imeniku imash proizvodjace koji nude biljke i semenke.... Imash da kupish seme a odnedavno i biljke i u Statui. Imam i ja josh nekih semenki za prodaju. Neznam shta te zanima??
U Garden Centru nisam nikad bila .... Imash i izlozbu na trgu N. P. sad je u toku i ima i semenki...

Poslednja izmena:
Treba mi semenje Acer-a i jos nekih slicnih drveca. Ovamo uglavno ima seme trava, cveca, i nekih zeljastih formi... Bio sam na trgu, pre 5 meseci je bila ista izlozba (ali samo cvece, cvece, cvece).
A ovi iz Slovacke mi nista ne odgovaraju vec 6-ti dan. :(
A sto se Statue tice, samo cvece.

Drugari, ima li neko seme ricinusa???
Toliko mi se dopada ta biljka, volela bih da je imam u mom dvorištu! Čula sam da postoje različite verijante i različite veličine, je li istina?!

Back