NS izrazi

Ej UW, cula sam za tu psovku, znam da i izgestikuliram uz nju :lol:
Lepo sastavis tri prsta kao kad se krstis, i mlatis napred-nazad sakom kao kad pokusavas nekom nesto da objasnis. Eto, skontaj da na ulici u Italiji nekom nesto pokazujes, i time oteras coveka u ... dupe :D

nsbee:
Ej UW, cula sam za tu psovku, znam da i izgestikuliram uz nju :lol:
Lepo sastavis tri prsta kao kad se krstis, i mlatis napred-nazad sakom kao kad pokusavas nekom nesto da objasnis. Eto, skontaj da na ulici u Italiji nekom nesto pokazujes, i time oteras coveka u ... dupe :D

Ej nsbee sigurna sam da znas a znam i ko te je naucio :D
Nego...veline mogu da budu ne samo sponzoruse vec i devojke sa kojima se svi ` brisu` pa sad kako god da shvatite......
A u vezi sa psovkama..`vafanculo` jeste najrasprostranjenija ,pogotovo na fudbalskim utakmicama,ali ima par mnogo dobrih i `jacih` poput....Porco Juda,Figli di troia itd itd.....to ne smes da kazes italijanu...smrtno se naljute :lol:
a sto se tice gestikulirnja,nsbee videla si i sama..mnogo su slatki kad to rade i nije uvek vezano za psovanje....ah da ,i mnogo se hvataju za glavu(opet isticem ,na fudbalskim utakmicama...)

ciao a tutti :twisted:

Dolcezza:
underwater:
...a mislim se u sebe... :lol: :wink:
....jedi go.vna :lol:
Lo zoccolo= kopito a ne papak, c'e la differenza :arrow: papkari (svinje raznoraznih vrsta) nisu isto sto i kopitari (konji, antilope, jeleni.....) :wink:

...zelis da kazes da ne umem da napravim razliku izmedju antilope i svinje ? :lol:
mislim, znam da me ne smatras ekspertom za biologiju i anatomiju, ali ono - mis'im - stvarno ... hehee
nebitno...papak ili kopito (ili oba)... slobodniji prevod izraza "zoccola" bi bio fufica, posto fenomen sponzorusa u italiji ne postoji u onom balkanskom smislu (drustvo je odavno raslojeno), tako da (mislim da) nemaju adekvatan izraz...

sto je najbolje od svega, ja nisam znala da je izraz "gari" karakteristican za ns, sve dok, posle moje NS propagande kolegama (koji nisu iz NS), oni nisu poceli da se medjusobno zovu "gari" da bi me KAO zezali...Nista nisam skontala, naravno...a oni se ubise od garisanja :) Cak im je preslo u naviku :D

Cini mi se da je "Gari" ciganski...pardon...romski/shki/cki izraz.
Ponekad koriste i "Gara" u kontekstu "Ej...gara...koliko je sati?!"
Ja ponekad koristim:

- garishon
- garisa
- garez/garenz - neki extrime kloshus

kad smo vec kod toga evo jos jedan izraz "kloshus" :)

Najomiljeniji mi je:

- prikan - naziv za nekog simpaticnog cikicu koji je raspolozen za
razgovor i prepricavanje svojih dogodovstina
,iako vas prvi put vidi u zivotu, bilo da je pod
dejstvom alkohola ili ne.

Back