NS izrazi

Pa, Novosadjani i ne otezu preterano! Vise pevaju dok pricaju! Banacani otezu mnogo vise i oni imaju taj pravi laloshki naglasak! Ta, oni su prave lale, ostali su taj naziv preuzeli od njih! Zrenjaninci su najjaci po govoru!

mackica ns:
Ja stalno govorim dindži :lol:

A nisam znala, ali čula sam i da izraz 'gornjak', za jaknu od teksasa, koriste samo Novosađani. Jedan Beograđanin mi se smejao pola sata kad sam to rekla :?

:lol: gornjak, nego šta! :D nego...tako se u brdovitoj Srbiji označava VETAR koji duva sa planine! Pa ti vidi...šta si obukla! :lol:
meni je jaša, šulja, lone...sve zajedno nekako...bezveze.
btw. do pre koju godinu sam uredno govorila biOskop (sa akcentom na O ) :lol:
BicikLOVi se i danas...omakne. Čuvem negde sliku subotičke fabrike bicikala Pionir - uredno na firmi natpis "Fabrika bickLOVa! :P
id' u očin

E sad ako te čuju ŽENE U CRNOM, IGAMNSKA INICIJATIVA, MUŠKARCI U BELOM, HELSINŠKI ODBOR, Biserko, Kandić, Liht i ostal budale da nema ženskog naziva za LOVAC ima da nayebeš kao prase u teheranu !

cesto uhvatim sebe kako koristim rec solo
kad hocu da naglasim da je nesto u jednini

cak sam cuo izraz kada neko bleji sam da je on solo panker :lol:

sto se tice ostalih ns izraza
brat - braćala
idemo kući - idemo ćera
idem, bezim - metla, noga
a ovaj je od sinoc
vodi me na sovuljagu - vodi me na spavanje !?
čekićati - čekati

od novosadskih izraza jedino koristim : "....djes ba sa ima ...." :lol: , "jes p*rco stagod ( jedna rec ) ", i u posledje vreme ......citiram Crnog Gruju ( Grujicu Mujicu :lol: )

OOOOOOooooooooo SSSttttaaaaNNNoooojeeeee

nesons:
od novosadskih izraza jedino koristim : "....djes ba sa ima ...." :lol: , "jes p*rco stagod ( jedna rec ) ", i u posledje vreme ......citiram Crnog Gruju ( Grujicu Mujicu :lol: )

OOOOOOooooooooo SSSttttaaaaNNNoooojeeeee
Ladno je kod moje pokojne babe u selu postojao neki rom kome je to bilo ime. . .

Back