NS izrazi

shoking - da ii je potrebno objasnjavati
smirusha -sledi posle shokinga
drek (skracenica za pendrek)
valjda se zna sta znaci pendrek
onda jedna rec koja se cesto upotrebljava na dunavu kod onih starijih generacija OMACHOVATI ,MACHOVATI (sto ima bezbroz znacenja ).
toliko od mene ako se jos neceg setim napisacu.

'leba masti..... :wink:
Ovo me vraca u najranije detinjstvo, kada je mama bila dezurna, pa su na repertoaru sefa kuhinje (aka, tata) bila dva jela:
1. 'leba masti, sa varijacijom dodavanja aleve paprike
2. 'leba pekmeza sa varijacijom dodavanja putera izmedju..... :wink:

Dolcezza:
Ovo me vraca u najranije detinjstvo, kada je mama bila dezurna, pa su na repertoaru sefa kuhinje (aka, tata) bila dva jela:

Daj ceo recept.
Od početka.
Ne samo dekoracija :lol:

DOKONI UM:
Dolcezza:

Daj ceo recept.
Od početka.

evo, ja cu....
lebamastialevepaprike za 4 osobe

sastojci:

* hleb, 500g
* svinjska mast, 75 g
* mlevena paprika (slatka ili ljuta vec prema ukusu), nekoliko prstohvata
* so (nekoliko prstohvata, ali manjih nego onih koji se koriste za papriku)

hleb iseci na parcad debljine oko 1cm... kada je hleb isecen, rasporedite parcad u matricu 4x2 ili 3x3 (u slucaju da ste tanje sekli), ravnomerno nanosite svinjsku mast dok ona u potpunosti ne prekrije povrsinu hleba (hleb mazati samo sa jedne strane)... kada zavrsite sa nanosenjem sloja svinjske masti na parce hleba, odlozite noz, pospite alevom paprikom i po zelji zacinite (so:))

to bi bilo to... ukoliko negde zapne, PP

:wink: :D

@ dokoni...jel sad ok? :D

underwater:
DOKONI UM:
Dolcezza:

Daj ceo recept.
Od početka.

evo, ja cu....
lebamastialevepaprike za 4 osobe

sastojci:

* hleb, 500g
* svinjska mast, 75 g
* mlevena paprika (slatka ili ljuta vec prema ukusu), nekoliko prstohvata
* so (nekoliko prstohvata, ali manjih nego onih koji se koriste za papriku)

hleb iseci na parcad debljine oko 1cm... kada je hleb isecen, rasporedite parcad u matricu 4x2 ili 3x3 (u slucaju da ste tanje sekli), ravnomerno nanosite svinjsku mast dok ona u potpunosti ne prekrije povrsinu hleba (hleb mazati samo sa jedne strane)... kada zavrsite sa nanosenjem sloja svinjske masti na parce hleba, odlozite noz, pospite alevom paprikom i po zelji zacinite (so:))

to bi bilo to... ukoliko negde zapne, PP

:wink: :D

@ dokoni...jel sad ok? :D

Da šta je !!! (stara vojvođanske reč koja bi u prevodu značila Da mislim da jeste)

Baronisati znači LAGATI.
Potiče od najvećeg lažova Barona M.H.

A šta znači imati bliske kontakte sexualne prirode sa BARONOM eeee to će nam objasniti KRVAVI. Koji je baš iz te veze izašao krvav. :wink: :lol:

DOKONI UM:
Baronisati znači LAGATI.
Potiče od najvećeg lažova Barona M.H.

A šta znači imati bliske kontakte sexualne prirode sa BARONOM eeee to će nam objasniti KRVAVI. Koji je baš iz te veze izašao krvav. :wink: :lol:

Da smo izašli krvavi, pa i jesmo, dok smo Minhauzen i ja, branili BEČ od Turaka, da bi ti imao sada, o čemu da BARONIŠEŠ !!!
P.S. u svemu ovome ne vidim nikakvu sexualnu konotaciju, pa me čudi da ti o TOME, valjda ti je na nedeljnom ručku naglašeno da TO mora da ostane striktno u ( užoj ! ) porodici, bez uplitanja sa strane, drugih osoba !!!

Hej ljudi, ovo pitanje ne spada u ovu temu, ali me interesuje, pa ako neko zna neka mi kaze... - kako se na nemackom ili dr. jezicima kaze sponzor tj sponzorusa? Na engleskom je sugar daddy i gold digger

Hvala! :wink:

nsbee:
Hej ljudi, ovo pitanje ne spada u ovu temu, ali me interesuje, pa ako neko zna neka mi kaze... - kako se na nemackom ili dr. jezicima kaze sponzor tj sponzorusa? Na engleskom je sugar daddy i gold digger

Hvala! :wink:

pčelice, jel moze na italijanskom? :wink:
nemaju bas 100% adekvatan izraz, ali najblizi bi bio zoccola, sto bi u bukvalnom prevodu bilo papak (ali u zenskom rodu), ili cokula...
inace, u italiji postoji jos jedan zanimljiv fenomen, koji je tamo mozda izrazeniji od fenomena sponzorusa...
sigurno ste primetili da 85% italijanskog tv programa cini defile atraktivnih devojka cija je uloga gotovo iskljucivo dekorativna...
san vecine devojaka iz nizih srednjih slojeva je da stignu do televizije (u italiji status mega zvezda imaju jedino fudbaleri i TV voditeljke...) i mnoge od njih ne biraju sredstva da do toga i dodju (na veliku radost čitavih hordi dezmekastih urednika i uredničića rai-ja :wink: )...
e sad, te devojke imaju svoj naziv u žargonu, i sve vreme pisanja ovog posta pokusavam da ga se setim, ali mi ne uspeva...

@pcelica

:idea: zovu ih VELINE...

inace, italijanski jezik nije ni blizu mastovit kao srpski jezik kada su u pitanju psovke i pogrdni izrazi... :arrow: jedna od zescih uvreda je reci nekome "va fanculo!" odnosno "idi u dupe!"... a vidi koliko smo mi uznapredovali na tom polju 8)

Back