Nozevi uopste

Stevane, ja bih okusao srecu sa Eggen-om. Imam jedan Eka nozic (lepsi od onog Goranovog narandzastog ;)) i nemam nikakvih zamerki na njega, sem sto je tezak ko kocka iz kaldrme.

A10 je hollow grind (jednom prilikom sam ja to rekao Goranu al' me on, izgleda, nije slusao :rida:). To nije nista sto bi te trebalo zabrinjavati jer se taj hollow prepravi na scandi vec posle dva redovna ili jednog junackog ostrenja. Ono sto mislim da je stvarno bolje je drska na Eggen-u. Na zalost, nisam se igrao sa oba navedena noza istovremeno ali je Helle ostavio pozitivniji utisak. Ako bi posmatrao celike sa cisto teoretske strane, mislim da Helle opet ima blagu prednost.

Pravi odgovor ti ne mogu dati jer nisam koristio ni jedna od ta dva noza (samo njima slicne) ali da sam ja "u tvojim cipelama", kupio bih Helle Eggen.

Konacna odluka je, naravno, na tebi.

Pozdrav.

Coffeinn saljem ti sutra poruku pa se dogovorimo za kad

Stevan 78 mislim da coffeinn ima pravo što se tiče da razmisliš o ceni zašto nepogledaš i druge firme kao što su:

http://www.casstrom.co.uk/
https://www.brisa.fi/portal/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
http://www.barkriverknifetool.com/index.html

I njima slične, jer mislim da za ulaganje u dobar nož treba sačekati i uzeti maksimalno kvalitetan nož za uložene pare.

Ja sam skoro završio svoj novi Enzo trapper D2 i jako sam zadovoljan nožićem ne odvajam se od njega već par dana doduše nisam ga probao na terenu ali sam počeo sa njim da radim po kuhinji reže neverovatno, jeste da se malo teže oštri na finijim brusevima tj. prirodnim, ali kažu da se zato i teško tupi i oštećuje :per:. Na primer to sečivo jako hvale na svim forumima. Ja sam se dugo opredeljivao i razmišljao šta uzeti za 35 eur. i na kraju izbor je pao na njega i presrećan sam zaljubio sam se u njega. Sobzirom da sam lično radio na njegovoj dršci i sad radim na njegovoj futroli nekako mi je draži nego da sam kupio gotov nož. Kad sam uradiš nož za sebe ka da si mu dao dušu. Još kad se radi i o dobrom čeliku onda možeš da budeš potpuno srećan svojim nožem. Ovo je moje iskustvo nadam se da će ti pomoći u izboru noža.

Želim ti dobrodošlicu na forum

Pozdrav Stevane

Ja takođe glasam za Helle Eggen. Materijal je odličan a i za moj račun nož neuporedivo bolje izgleda nego A10. Hele stiže sa zastrašujuće oštrim sečivom i iznenađujuće lako se oštri i dugo drži oštricu. A i drška na Eggen-u je jako udobna.

Pa za cenu i nisi baš uzeo naj bolje primere. Ako sam ja dobro shvatio Stevan priča o gotovom nožu a naj jeftiniji EnZo noževi koštaju oko 90e i to bez postarine i globe koju država uzima to je skupa oko140e. A BRKT su još debelo skuplji od toga. E sad pravljenje noža je nešto drugo pa uz malo truda helle možeš da dobiješ za 20-30eur.

e moram se ispravim !
Secam se da sam pitao Hogara, i sad se secam da se radi o A10
W8, H11..... trt...mrt.... ko ce pamtiti sve te oznake :)
Moram i ovo da kazem:
ako i Hogar i Kodza daju prednost Eggenu...... mora se razmisli :)
Stevane,
samo da te podsetim: svi ovdasnji zverovi, i Super Majstori, imaju makar jednu Moru (Bahco u Sarajevskoj za manje od 7e)
Nije bas da je tipican lovacki noz, ali ako uzmes Moru i Eggena/Eka...... dodji ovde posle lovne sezone i priznaj koji si vise koristio :)

Nego da pitam za BRTK:
O cemu se radi za gazda Mikom???

Poslednja izmena:
ljudi hvala vam sto ste me ispostovali i dali savete.
listajuci ovaj forum video sam da ste ok!
inace sam iz kragujevca a trenutno sam u svedskoj
pa ova dva noza sam nasao na snizenju,i tu su negde oko 40e,
inace eka je oko 110e a helle 70e
hvala na savetima!

Znam samo za ovo što sam iščačkao na netu, kakvi noževi takav i gazda.
A ono što je indikativno je da je nemoguguće kontaktirati sa njihovom veleprodajom skoro god. dana.
Osim izbora ručki sve ostalo je blago rečeno sh.... .

Stevane,
ako je tako dobar popust, ja bih uzeo oba :)

Benz,
dobro dosao :)
H8 nije hollow, to znam jer ga imam
W11 sam siguran da jeste

Borise,
moras da mi objasnis zasto mislis da su BRKT sh.....
Moje iskustvo sa BRKT je .....paa..... skoro:.... savrseno !!!
Woodland imam odavno, Auroru i Ptarmigan od prosle godine.
Dusu i srce sam im iscedio i rade kao Lihgtsaber Luka Skywalker-a :)
Ako znas nesto sto je meni nepoznato, molim te da podelis ovde. Verujem da se mnogi nece sloziti sa ocenom "sh..." za BRKT !

Dane,
nabaci nove fotke :)
Ja cekam da malo otopli i da kalim nekoliko seciva, namlatim neki damaskus, i zavrsim par rucki.
Hocu da probam da napravim "koricnjak"..... mnogo me lozi onaj Hogar :)

Evo izmedju ostalog ucinak radnog noza na privremenom radu kod mene :)
i tako skoro svaki vikend :)

Poslednja izmena:
E sad kad sam i ja prosao ovu inicijaciju konacno da pisem na miru.

Ono za Milku Canic bio sam poslao jedno Dobrovece ali negde se izgubilo usput i jos jedna poruka da ne pomislite da sam poludeo i lupam neke gluposti.

Samo jedan info domaci Outdoors bice valjda za koji mesec ako sam ja razumeo Bogdana a za BRKT recicu mu da ponovo svrati ovde pa da nam potanko objasni oba ova pitanja, ipak je on najupuceniji od nas sto se tice ove dve stvari.

Pozdrav

Benz,
dobro dosao :)
H8 nije hollow, to znam jer ga imam
W11 sam siguran da jeste
)

Sad sam se setio H8 je ravno brusen a W11 video sam negde neki prepravljeni valjda na convex pa je bilo reci da kod njega ima dosta materijala da se lepo prepravi taj hollow pa sam onda pobrkao ovaj prepravljeni sa onim fabrickim, nema veze bitno je da smo dosli do pravih podataka. Tu smo da se ispravljamo

Hvala

Za cofeinn-skog ima i to u varijanti A-1,S-1,H-1 pa ko voli nek izvoli.
Telefon pa zvrrrr.
Na terenu, u planini sam proveo mnooogo, imao 50-60 tipova noževa od preklopivih, full tanga do
pro tang-a. BR.1- ROCKSTEAD, BR.2 -A1/A2, BR.3 Phk+Pxl......................BR. 13
Pozdrav.

Uh, kako mi se cini, bice ovo dug post..

Volim ljudde koji o onome sto pricaju znaju ali apsolutno nista. Borise, jel ta prica da BRKT ne val;ja zbog toga sto ne mozes da dobijes distribuciju?? Ili zato sto ozbiljan noz nikada nisi drzao u ruci, a tih 50-60 je CS i Fallkniven??

Ajmo redom. Protivc Mike Stewarta je piostojala jedna jedina tuzba u njegovom zivotu, i to jos dok je bio frontmen Blakjacka. Frontmen ne znaci i vlasnik, vec samo neko ko stoji ispred kompanije upravljajuci sredstvima investitora. Kada jednog dana ti investitorui odluce da izvuku novac iz kompanije, i uloze ga u nesto drugo, pa para za placanje racuna nestane, onda se na sudu nadje frontmen.. I bude oslobodjen, prodavsi kasnije ime Blackjack Kenu Warneru.. Znaci li ti nesto cinjenica da se bolje serije BlackJack nozeva prave i dalje u BRKT..

Sledeci korak M. S. a je obnavljanje Marbles nozeva.. Posle 5 godina je otisao odatle bas zbog toga sto je uprava smislila da smanji kvalitet nozeva, prebaci proizvodnju u kinu a ostavi stare cene..

BRKT je kompanija koja u ovom trenutku nema dolar pozajmice, ima samo jednog investitora koji je ujedno i vlasnik, kompletnu proizvodju finansira iz returna, daje rokove placanja od 90 dana, i ne moze da postigne da naprai onoliko nozeva koliko proda.

Sta mislis zasto je folder na polici zadnjih 4 godine. Jednostavno zato sto zahteva vise radne snage, i zato sto bi smanjio ionako malu proizvodnju. Svaka serija BRKT nozeva je porucena i pre nego sto udje u proizvodnju, verovatno zato sto nista ne valja.. Za razliku od Fallknivena, koji ima ogroman stock, i finansijske probleme, ili nekih drugih proizvodjaca, da ne pocinjem ozbiljnu diskusiju.

Dakle, veliki strucnjace, da li si ikada u rukama imao BRKT pa ga malo uupotrebio, ili i dalje u nopzeve ubrajas igracke koje prodjes i verujes u njihov marketing..

Sad sam se setio H8 je ravno brusen a W11 video sam negde neki prepravljeni valjda na convex pa je bilo reci da kod njega ima dosta materijala da se lepo prepravi taj hollow pa sam onda pobrkao ovaj prepravljeni sa onim fabrickim, nema veze bitno je da smo dosli do pravih podataka. Tu smo da se ispravljamo

Hvala

Benz, W 11 ima materijala za prebacivanje na konveks, ali mislim da nije vredno.. Jedina mu je prednost sto ga ima kod nas, i sto se 12C27 relativno prosto brusi, pa se rezultati brzo vide.

Ja sam u ruci držao i samo držao Coffeinnovu Auroru nisam radio njime al ne bi on bio džabe jedan od najhvaljenijih za bushcraft. Kolekojot je sasvim u pravu.

Borise a i enzo za 35 eur, je samo sečivo bez rukohvata. I to poređenje sa kinezima je uvreda za D2 čelik i Znzo trapper koji je pored Aurore takođe jedan od naj traženijih sečiva pogotovo onih koji sami rade doradu. Prelistaj sajtove poput britshblade ili sličnih.

Dobro došo benc

Stevo nismo hteli da te ispsujemo samo da damo svoje mišljenje

BRKT interesantno, dok su ih svi hvalili ja sam u sebi bio protiv (odbija me agresivan marketing) a sada kada ih svi napadaju.... Kakve veye ima sta je sa kompaniom ako su nozevi dobri....:dontunderstand:

Back