Nozevi uopste

Evo trapera u prirodnom ambijentu kao što obećah

3680932bfaf2f633ddd75eb5104be46d03de613.jpg

3680930fc6437306b82f7975bf3a31eff20a2a8.jpg

368092961bd48604d2ce7afa4a7b31e7edbe785.jpg

36809280f048a000ca9c911c9ed9b503cfdcfea.jpg

Svaka cast. Deluje bas - mocno...

Nego, opet ja. Gde se kupuju ove nitne ili srafovi za koricu? I kako se to u strvari zove. Meni bi vise odgovaralo da ima srafova koji se uvrcu jedan u drugi... A i trebalo bi mi za neku namenu neke mesingane nitne koje se kuckaju...

Taj srugač za kresivo je od oštrice makaza( inače je Stainles čelik) s tim što je oštrica preoštrena na kontra ali ne previše oštra koliko da laganim kontakto baci varnicu. Trebalo mi je malo vremena da naučim da koristim kresiva a taj drveni deo sam takođe sam pravio od bukve ali sam je bogodio kod nekog čvora pa je dobija zanimljivu teksturu.

Za kresivo nije ostalo dovoljno, možda za strugač ali ne verujem da bih ponovo uspeo da drvo ovako pregorim da izgleda isto pa mi se nije to radilo. Razmišljao sam da stavim bukvu kao na kresivu.

I ja sam u početku pritiskao dok nisam malo uvežbao treba samo lepo pogoditi ivicom i onda može polako. Ja video od Coffeinna pa sam malo vežbao i uspeo da bez pritiska i polako bacim varnicu treba ga osloniti na podlogu ili neko drvo možda je tako malo lakše

Duzina reza na nozu je svakako bitan faktor ali generalno,nozevi koji se koriste u kuhinji su suvise tanki i slabi da bi obavili sve zadatke koji mogu da se stave pred jedan radni noz za univerzalnu primenu.

Poslednja izmena:
Moj univerzalni nož postade Enzo traper. Nekad nisam verovao da će se to uopšte desiti da ja nosim nož manji od 10 cm, a sad sam prosto oduševljen nožem i šta sve njime završim.

Pozdrav svima,

Poslusah savet Knifa, pa rekoh da vam se obratim za pomoc ;)
Nov u svemu ovome, mada sam oduvek voleo ostrice, ali tek u skorije vreme poceh da se malo vishe interesujem za nesto kvalitetnije secivo. Zanima me vashe misljenje o Enzo Trapper-u i Fallkniven F1, koji po vama, celokupno gledano, ima prednost?

Poslednja izmena:
Kaiowa, dobrodosao.

Rado bih ti pomogao ali nazalost ne posedujem ni jedan od navedenih nozeva.

Mogao bih da ti nasiroko i nadugacko obrazlazem moje misljenje zasnovano iskljucivo na tehnickim k-kama ali sam odlucio da se manem tih hipotetickih prica (iako svaki put naglasavam da li imam pomenuti noz, neki njemu slican, da li sam ga uopste drzao u ruci ili sam ga samo video tako da sam mozes da procenis "tezinu" mojih reci). Te procene "na slepo" meni odrade posao ali bi nekog drugog mogle da navedu na pogresnu odluku. Na kraju krajeva, svi mi imamo pomalo drugacije vidjenje stvari. Pored toga, cesto je nezahvalno davati savete takvog tipa jer ako iz nekog razloga ne budes zadovoljan preporucenim nozem (ili bilo cim drugim), najverovatnije je da ce u tvojim ocima krivicu za to snositi savetodavac.

OT: Buduci da se forum "Lov i ribolov" polako pretvara u "Divlji zapad", moje posete ce biti smanjene na najmanju mogucu meru pa molim drage prijatelje da imaju razumevanja ako odgovor na pitanje upuceno direktno meni zakasni za dve, tri nedelje. Kad/ako se pokrene reinkarnirani OMF, cekacu vas tamo.

Svako dobro.

Poslednja izmena:
Pozdrav.Gledao sam sad na google-u,izgleda da je taj Barlow super stvarcica :ok: .Mozes da ga uslikas?
Stvarno,bas bi bez veze bilo da se ospemo sad.Znam da mozda sebi dajem puno slobode da pricam tako u mnozini s obzirom da sam prilicno nov ovde,ali ipak :( siguran sam da ce sve biti u redu.
P.S. Poceo sam da pravim nov noz :) .Ako sve prodje kako treba,stavljam slike.Poz

Evo mozda je glupo, ali i ja da se malo pohvalim. Kupio sam juce u Sarajevskoj ulici: Bahco, narandzasto-crni.

Utiscii su odlicni mada nisam jos ostrio. Valjda necu nesto zeznuti sa ostrenjem...

Eto... da ne zamre tema;)

Jel neko radio sa bivoljim rogom. Počeo sam da rvdim jedan EnZo sa drškom koja će biti kombinacija bivolji rog i crno-crveniG10 i u svom životu nisam vudeo gori materijal. pokajao sam se 1000puta. Ali sad je kasno. Pločice su izbušene i ostaje da teram i da vidim šta će na kraju da ispadne.

Back