Noz u ledja

"Izdati prijatelja je zlocin
Jer prijatelj se ne moze izdati
Nste mogli izdati prijatelja
Mogli ste se samo pretvarati da ste prijatelj
A to je zlocin."

Ko to jos nije doziveo??... mozemo o tome vasa razmisljanja...
Zavisi o kom stepenu izdaje pricamo, koliko je stvar ozbiljna. Mozda samo previse ocekujemo od prijateljstva, ja volim svoje prijatelje ali sam se do nekle psihicki pripremio da nista ne moze da me iznenadi.

Zavisi o kom stepenu izdaje pricamo, koliko je stvar ozbiljna. Mozda samo previse ocekujemo od prijateljstva, ja volim svoje prijatelje ali sam se do nekle psihicki pripremio da nista ne moze da me iznenadi.

Sta je tu previse ocekivati da nas prijatelj nece izdati?
Pa ni poznanici to ne rade...

Dakle sasvim je normalno i prirodno da u sta ulazemo ljubav prijateljstvo i ocekujemo najmanje da nas nece izdati...

- - - - - - - - - -

izdaja je najgora stvar

neprijatelj je malo 'teža' reč ili pojam
šta se smatra pod neprijateljem, tj. kakvo delovanje ima na nekog,
za koga se smatra da je to ?

šta neko treba da uradi da bi bio neprijatelj ?

mnogo se olako gađa sa tim terminom

npr. šef na poslu koji ti odbije od plate, moderator koji te banuje,
komšija koji ti ostavi đubre pred vratima...?

šta je neprijatelj ?...onaj koji ti nije prijatelj ?

Neprijatelj je onaj koji radi aktivno zlo protiv tebe ili te samo mrzi...
Ili prijatelj koji se u jednom trenutku okrene protiv tebe je neprijatelj

- - - - - - - - - -

Ja ga držim u polici za knjige u leđima ume malo da žulja.......
(Draškovićev, naravno)

pametno

- - - - - - - - - -

a kada bih se setila svih "nozeva u ledja" pa tacno bih izgubila zelju za daljim upoznavanjem ljudova

razmatramo psiholoski temu

niko i ne kaze da treba izgubiti poverenje u ljude

Sta je tu previse ocekivati da nas prijatelj nece izdati?
Pa ni poznanici to ne rade...
Zato sam i napisao zavisi o kom stepenu izdaje pricamo, neko smatra izdajom ako ga neko ne pozove negde a ima i mnogo tezih izdaja...
Dakle sasvim je normalno i prirodno da u sta ulazemo ljubav prijateljstvo i ocekujemo najmanje da nas nece izdati...

- - - - - - - - - -

izdaja je najgora stvar
Slazem se da je najgora stvar, ali se precesto desava tako da nas ne treba previse iznenaditi ako se desi(sto ne znaci da ne boli kad se desi) ... Ne treba gubiti veru u covecanstvo ali ne treba ni biti ovcica.

"Izdati prijatelja je zlocin
Jer prijatelj se ne moze izdati
Nste mogli izdati prijatelja
Mogli ste se samo pretvarati da ste prijatelj
A to je zlocin."

Ko to jos nije doziveo??... mozemo o tome vasa razmisljanja...

Frojd bi nakon razmisljanja o falusoidnom naslovu teme i citajuci uvod dosao do zakljucka da si kivna na prijatelja koji je poceo da trza na drugu zenu.

problem je u tom "prijatelj". dok nemas prijatelje nego samo kontas odnose onda si razuman. e kad nekog proglasis prijateljem onda imas nesto vestacko sto ni ne postoji
mada mnogi ljudi zive u nekom svetu gde postoje prijatelji i tako dok ne umru
ali oni cesto nisu budale. ko je budala taj ne moze da ima prijatelja i svako prijateljstvo koje ima ce kad tad da postane problem i neodrzivo

u stvari nekad su prijatelji samo oni sto te ne diraju, a mogu. ne radis s njima nista, ali te ne diraju. mislim kad ne shvatas granice odnosa onda je problem moze se pokvariti

Poslednja izmena:
Izdaja nepostoji to su samo gluposti..........
Izdajnik postoji i zato je izdaja nepostojeca ako gledamo samo kao rec i ako gledamo kao sklop osecanja,razlika je ogromna...

Tako je

a samo ti mali ljudi i ne vide izdaju njima je to nacin funkcionisanja

Ne vide oni to kao izdaju i nešto loše, njima je to pobeda, štaš kad za bolje ne znaju, pa moraju tako nekim bednoćama da se služe ne bi li se osetili velikim. A naravno da nisu veliki, sve je to njihov trip, stvoren da ih nuna drži vozi i tako kao održava u nekom životiću samo zato što za realan sukob i realnu pobedu nisu pravljeni. Minijaturice od ljudi. Smejurijice. Sprdnjice.

Ocekivao ili ne, izdaja je izdaja. Najgora izdaja je kada to uradi zena, zatim kum, onda deca, a rodjaci i ostali prijatelji se vise i ne racuna.:)
Izdaja na nivou naroda se takodje ne racuna, jer ako ne osudis 1 izdajnika, za njim nemas prava da osudis ni hiljadu.

Ocekivao ili ne, izdaja je izdaja. Najgora izdaja je kada to uradi zena, zatim kum, onda deca, a rodjaci i ostali prijatelji se vise i ne racuna.:)
Izdaja na nivou naroda se takodje ne racuna, jer ako ne osudis 1 izdajnika, za njim nemas prava da osudis ni hiljadu.

Pa i nije baš isto... jer evo ti pomenu ženu decu kumelu rođake... a to ti je gore upravo zbog toga što od njih ne očekuješ tako nešto... msm teže ti da iščupaš njihov nož s grbače nego nekog tamo levog s posla na primer...

Ne vide oni to kao izdaju i nešto loše, njima je to pobeda, štaš kad za bolje ne znaju, pa moraju tako nekim bednoćama da se služe ne bi li se osetili velikim. A naravno da nisu veliki, sve je to njihov trip, stvoren da ih nuna drži vozi i tako kao održava u nekom životiću samo zato što za realan sukob i realnu pobedu nisu pravljeni. Minijaturice od ljudi. Smejurijice. Sprdnjice.

Da, tako je jadni su :D

Имам пријатеља који ме никада не би издао,али сваки дан ми мало по мало забија нож у леђа.Шта год ме је занимало,у свему што сам волио радити покушавао ми је доказати да нисам за то,да немам појма.Кроз своју арогантну "шалу" омаловажава на све начине,као да се труди да се осјећам попут ништарије.Наравно,то обично ради у друштву.Има ли још неко сличног?

Back