Novosti: Žarko P. osuđen zbog napada na policiju - priznao krivicu i u nagodbi sa tužilaštvom dobio 3 godine robije

Пошто ме тихи опсесивно тагује по порукама, понекад одговорим, а понекад не.
Али УВЕК ми прође кроз главу да бих пљунуо и то не у лице, него онако испред њега, у тло у којем ће да пружи корак.
Odlična kolumna g. Stojadinovića, sa kojom se, nažalost, u potpunosti slažem.

https://n1info.rs/kolumne/ljubodrag-stojadinovic/aca-srbin-parodija-i-tragedija/

Vreme corke je TUUU z:D

the-sandlot-patrick-renna.gif

@savasavanovic

Odlična kolumna g. Stojadinovića, sa kojom se, nažalost, u potpunosti slažem.

https://n1info.rs/kolumne/ljubodrag-stojadinovic/aca-srbin-parodija-i-tragedija/
Да, то је то. Његово "нема предаје" управо то значи: нема мирне предаје.

Морам нека два, тако да их назовем, православна цента на једну општију тему:

Иначе, не могу да се отмем утиску да ово што Србија доживљава кроз вучића је једна врста поседнућа.
Обично кад за некога кажу да је поседнут, нама стиже слика из филма Егзорцист, па неко бацакање, говорење древним језицима, левитирање итд.
Међутим, има један филм Нефариоус, где је поседнути лик неки на смрт осуђен затвореник који сасвим мирно разговара са неким лекаром/психолог излажући своје виђење ствари.
Што ће рећи, не морају сви случајеви поседнутости бити типски.
Тако и ово са Вучићем, али ствари су ту врло присутне, гневна грчења лица, бес и мржња из очију, палацање језиком, сипање мржње и зла из сваке речи, лагање у готово свему што каже. И онда, тешко да лица која га сад подржавају у том отвореном злу, тој отвореној содомији извртања свега и предстваља зла као добро и обрнуто (нпр. хероји су четворица битанги који су студенткињи безјзболкама преломили вилицу), тешко да и та лица, ти фанови зла, могу и сама остати отпорна на дејство исте врсте мрачних сила који дејствују на њиховог идола и вођу. И то се види по говору и понашању таквих лица, те изненадне и запањујуће пројаве зла...

Иначе, не могу да се отмем утиску да ово што Србија доживљава кроз вучића је једна врста поседнућа.
Обично кад за некога кажу да је поседнут, нама стиже слика из филма Егзорцист, па неко бацакање, говорење древним језицима, левитирање итд.
Међутим, има један филм Нефариоус, где је поседнути лик неки на смрт осуђен затвореник који сасвим мирно разговара са неким лекаром/психолог излажући своје виђење ствари.
Тако и ово са Вучићем, али ствари су ту врло присутне, гневна грчења лица, бес и мржња из очију, палацање језиком, сипање мржње и зла из сваке речи, лагање у готово свему што каже. И онда, тешко да лица која га сад подржавају у том отвореном злу, тој отвореној содомији извртања свега и предстваља зла као добро и обрнуто (нпр. хероји су четворица битанги који су студенткињи безјзболкама преломили вилицу), тешко да и та лица, ти фанови зла, могу и сама остати отпорна на дејство исте врсте мрачних сила који дејствују на њиховог идола и вођу. И то се види по говору и понашању таквих лица, те изненадне и запањујуће пројаве зла...
Nefarious je odličan film, preporučujem. Ima par trenutaka koji su prilično MAGA u demonovim monolozima, ali ako se to zanemari, film je zaista nesvakidašnje dobar. Plus je glumac koji glumi posednutog neverovatan sa facijalnom mimikom.

Da, to me podseti na nešto što Eko kaže u "Imenu ruže" kroz usta starog monaha: da parafraziram, monah kaže da svi očekuju pojavu antihrista kao Antihrista, jedne konkretne ličnosti koja će biti nosilac te Sile, ali neće biti tako, to nije Antihrist, individualan, već antihrist, duh bogoborstva, te će kad dođe, a mora doći, doći u svima, u svemu i kroz sve, svugde. Možda ovde imamo primer toga.

Da, to me podseti na nešto što Eko kaže u "Imenu ruže" kroz usta starog monaha: da parafraziram, monah kaže da svi očekuju pojavu antihrista kao Antihrista, jedne konkretne ličnosti koja će biti nosilac te Sile, ali neće biti tako, to nije Antihrist, individualan, već antihrist, duh bogoborstva, te će kad dođe, a mora doći, doći u svima, u svemu i kroz sve, svugde. Možda ovde imamo primer toga.

'Dok god se negde sluzi pravoslavna liturgija na zemlji antihrist ne moze doci. Zato svo zlo kidise na pravoslavlje

U to ime pomolimo se svi zajedno protiv neciste sile

'Dok god se negde sluzi pravoslavna liturgija na zemlji antihrist ne moze doci. Zato svo zlo kidise na pravoslavlje

U to ime pomolimo se svi zajedno protiv neciste sile

Pa čekaj, Knjiga Otkrovenja najavljuje dolazak antihrista, dakle to je božija volja. Zašto ovi sprečavaju vršenje božije volje?

Pa čekaj, Knjiga Otkrovenja najavljuje dolazak antihrista, dakle to je božija volja. Zašto ovi sprečavaju vršenje božije volje?

Ja to shvatam vise kao upozorenje sta nam se moze desiti ako nismo revnosni u slavljenju Boga, i hriscanskom zivotu.

Ne kao prorocanstvo da ce se desiti. Nece se desiti NIKADA Dok god postoje pravoslavni na zemlji i mole se Gospodu za spas sveta.

kazu sveti Oci kad pojemo i pevamo psalme da to przi sve demone u paklu , i da drhte u strahu i besu

CX4K3162.jpg

Маркел, свештеник скита из Лавре Ћелије, писао је:

„Верујте ми, децо, ништа тако не узнемирава, не раздражава, повређује, понижава, и разоружава против нас демоне и самог виновника зла сатану, као постојано вежбање у псалмпоју. Сво Свето Писмо је корисно, и његово читање задаје много невоља демону, али га ништа не руши као Псалтир.

Псалмодијом, ми, с једне стране, приносимо молитву Богу: по великој милости Твојој и по мноштву сажаљења Твојих избриши безакоње моје (Пс. 50,3), такође: не одбаци ме од лица Твога и не узми од мене Светога Духа Твога (Пс. 50,13); не одбаци ме у старости, кад ми нестане снаге, не остави ме (Пс. 70,9).

С друге стране, ми проклињемо демоне: нека васкрсне Бог, и нека се расеју непријатељи Његови, и нека побегну од лица Његова који га мрзе (Пс. 67,2); исто тако: расејати народе који желе рат (Пс. 67,31), или: Видех безбожника узвишеног и уздигнутог као кедрови ливански, и прођох, и гле, није га било; и тражих, али му се место не нађе (Пс. 36,35-36); — такође: нека им мач уђе у срца њихова (Пс. 36, 15) — или такође: ров изри, и ископа јаму, па паде у јаму коју је начинио. Његов бол ће се вратити на његову главу, и безакоње његово ће пасти на његову главу (Пс. 7:16-17).

+ + +​

Један монах упита Светог Арсенија Великог шта треба да ради када чита псалме и не разуме њихов смисао. Светитељ је одговорио да треба наставити са читањем, јер демони разумеју и беже.

+ + +​

Преподобни Јефрем Сирин је веома хвалио псалмопјеније:

Нека овај псалам буде непрестано у устима твојим.

Где је псалам са скрушеношћу, тамо је Бог са анђелима.

Псалам је радост богољубаца: одгони празнословље, зауставља смех, подсећа на суд, узбуђује душу Богу и радује се са Анђелима.

Псалам светли празнике, производи тугу за Богом.

Псалам изводи сузе чак и из срца каменог.

Псалам је дело анђела, небеско пребивалиште, духовна кадионица.

Псалам је просветљење душа, освећење тела.

Псалам - привлачење анђелске помоћи, оружје против непотребног страха, починак од свакодневних трудова, сигурност одојчади, украс старијих, утеха старих, пристојна одећа за жене.

Псалмопој и молитва са смиреним мислима уздижу ум изнад противних страсти и чине душу храбријом у жељи за небеским благословом.

Шта свети оци кажу кад неко бесомучно пребија децу или их крађом убија?

Evo ti sta kaze Sveto Pismo za to sto pitas

1. Не судите, да вам се не суди; 2. јер каквим судом судите, онаквим ће вам се судити; и каквом мером мерите, онаквом ће вам се мерити. 3. А зашто видиш трун у оку брата свога, а брвно у оку своме не осећаш? 4. Или, како ћеш рећи брату своме: „Стани да ти извадим трун из ока твога”; а ето брвно у оку твоме? 5. Лицемере, извади најпре брвно из ока свога, па ћеш онда видети извадити трун из ока брата свога. 6. Не дајте светиње псима; нити бацајте бисера својих пред свиње, да их не погазе ногама својим, и окренувши се не растргну вас. 7. Иштите, и даће вам се; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам се. 8. Јер сваки који иште, прима; и који тражи, налази; и који куца, отвориће му се. 9. Или који је међу вама човек од кога ако син његов заиште хлеба, камен да му да? 10. Или ако рибе заиште, да му да змију? 11. Када, дакле, ви, зли будући, умете даре добре давати деци својој, колико ће више Отац ваш небески дати добра онима који му ишту?

Moj je omiljeni Psalm

Upravo ga pevam

Славите Господа, јер је добар,
јер је довека милосрђе његово!

Славите Бога над боговима,

Славите Господара над Господарима,

Који једини чини чудеса велика,

Који је створио небеса мудро,

Утврдио земљу над водама,

Створио светлила велика,
јер је довека милосрђе његово;

сунце да управља даном,

месец и звезде да управљају ноћу,

Који поби Египат у првенцима његовим,

Изведе из њега Израиља,

руком силном и мишицом пруженом,

Који раздвоји море Црвено,

И проведе Израиља посред њега,

а Фараона и војску његову рину у море Црвено,

Који проведе народ свој кроз пустињу,

Који поби краљеве силне,

и погуби краљеве силне,

Сиона, краља Аморејскога,

Ога, краља Васанскога,

и даде земљу њихову у наслеђе,

у наслеђе Израиљу слузи своме,

Који нас се спомену у понижењу нашему,

и избави нас од непријатеља наших,

Који даје храну свакоме створењу,

Слави Бога небескога,

Evo ti sta kaze Sveto Pismo za to sto pitas

1. Не судите, да вам се не суди; 2. јер каквим судом судите, онаквим ће вам се судити; и каквом мером мерите, онаквом ће вам се мерити. 3. А зашто видиш трун у оку брата свога, а брвно у оку своме не осећаш? 4. Или, како ћеш рећи брату своме: „Стани да ти извадим трун из ока твога”; а ето брвно у оку твоме? 5. Лицемере, извади најпре брвно из ока свога, па ћеш онда видети извадити трун из ока брата свога. 6. Не дајте светиње псима; нити бацајте бисера својих пред свиње, да их не погазе ногама својим, и окренувши се не растргну вас. 7. Иштите, и даће вам се; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам се. 8. Јер сваки који иште, прима; и који тражи, налази; и који куца, отвориће му се. 9. Или који је међу вама човек од кога ако син његов заиште хлеба, камен да му да? 10. Или ако рибе заиште, да му да змију? 11. Када, дакле, ви, зли будући, умете даре добре давати деци својој, колико ће више Отац ваш небески дати добра онима који му ишту?
Zašto onda ti sudiš blokaderima?

Значи, ти мислиш да је линчовање деце и њихово убијање крађом некакав "трун у оку брата"?

1. Не судите, да вам се не суди; 2. јер каквим судом судите, онаквим ће вам се судити; и каквом мером мерите, онаквом ће вам се мерити.

Sta ne razumes ovde?

Спомен на монаха на монаха који радосно умре, јер никога у животу не осуди
је у православној цркви 30. март, дан када се верни сећају неименованог монаха, споменутог у Охридском прологу, светог владике Николаја Велимировића, као и многим другим црквеним списима.

Монах је по мишљењу монашког братства са ким је живео био лењ и немаран, тако да је изазвао изненађење својим блаженим изгледом у очекивању своје смрти, што је својствено светитељима.

Када су га упитали одакле тај спокој, одговорио им је да у свом животу никога није осуђивао, нити је икоме пожело зло од свог монашења па сво до смрти.

Помиње га и свети Анастасије Синајски у својим списима:

„Један монах провођаше све време у сваковрсном нехату. И пошто тако проведе живот, он се приближи крају. И кад се разболе на смрт, и би на издисају, он се нимало не уплаши од смрти, него се растајаше од тела са сваком благодарношћу, весео и осмехујући се. А присутна братија и оци са игуманом рекоше му: Ми смо видели, брате, да си у нехату провео свој живот, и не знамо, откуда ти у овај страшни час таква безбрижност и слатко осмехивање? Него, окрепљен силом Исуса Христа Бога нашег, подигни се и реци нам, како бисмо сви сазнали, и прославили величину Божју. - Брат се подиже мало са одра и одговори им: Заиста сам, чесни оци, провео свој живот у сваковрсном нехату. И ето, сад бише изнесена пред мене записана сва моја зла дела, и прочитана; и ангели Божји ме упиташе: Сећаш ли се ових дела својих? Ја им одговорих: Да, сећам се тачно. Али, откако се одрекох света и постригох, ја никога не осудих, нити према коме имађах злобу. Стога молим, да се са мном поступи по речи Христовој јер Он рече: Не осуђујте, да не будете осуђени; опраштајте, и опростиће вам се (Мт. 7, 1; 6, 14-15). Када ово рекох, свети Ангели одмах исцепаше ону хартију са гресима мојим. И зато с радошћу и безбрижношћу одлазим к Богу. - Рекавши то, брат мирно предаде душу своју Господу.”

ne sudim im ja vec drzava

ja ih upozoravam na onu Hristovu ko se maca laca od maca ce i poginuti.

Pricam im da ne treba da pribegavaju nasilju i da cekaju izbore . Sta je loose i protivno Hristovom ucenju u tome?
I raduješ se njihovoj nesreći. Seiriš imbecilnim smajlima na svako hapšenje i batinanje.

Sta ne razumes ovde?
Не разумем како сматраш да је угодно причати о Јастребарском (пребијању и убијању деце тамо), а није богоугодно бунити се на пребијање и крађом убијање српске деце у Србији?

Види, одговор на то нећеш наћи у литрима вина.

ne sudim im ja vec drzava

ja ih upozoravam na onu Hristovu ko se maca laca od maca ce i poginuti.

Pricam im da ne treba da pribegavaju nasilju i da cekaju izbore . Sta je loose i protivno Hristovom ucenju u tome?

Каже се "ко се лача маћа"

Научи српски више.

Back