Pa čekaj, Knjiga Otkrovenja najavljuje dolazak antihrista, dakle to je božija volja. Zašto ovi sprečavaju vršenje božije volje?
Ja to shvatam vise kao upozorenje sta nam se moze desiti ako nismo revnosni u slavljenju Boga, i hriscanskom zivotu.
Ne kao prorocanstvo da ce se desiti. Nece se desiti NIKADA Dok god postoje pravoslavni na zemlji i mole se Gospodu za spas sveta.
kazu sveti Oci kad pojemo i pevamo psalme da to przi sve demone u paklu , i da drhte u strahu i besu
Маркел, свештеник скита из Лавре Ћелије, писао је:
„Верујте ми, децо, ништа тако не узнемирава, не раздражава, повређује, понижава, и разоружава против нас демоне и самог виновника зла сатану, као постојано вежбање у псалмпоју. Сво Свето Писмо је корисно, и његово читање задаје много невоља демону, али га ништа не руши као Псалтир.
Псалмодијом, ми, с једне стране, приносимо молитву Богу: по великој милости Твојој и по мноштву сажаљења Твојих избриши безакоње моје (Пс. 50,3), такође: не одбаци ме од лица Твога и не узми од мене Светога Духа Твога (Пс. 50,13); не одбаци ме у старости, кад ми нестане снаге, не остави ме (Пс. 70,9).
С друге стране, ми проклињемо демоне: нека васкрсне Бог, и нека се расеју непријатељи Његови, и нека побегну од лица Његова који га мрзе (Пс. 67,2); исто тако: расејати народе који желе рат (Пс. 67,31), или: Видех безбожника узвишеног и уздигнутог као кедрови ливански, и прођох, и гле, није га било; и тражих, али му се место не нађе (Пс. 36,35-36); — такође: нека им мач уђе у срца њихова (Пс. 36, 15) — или такође: ров изри, и ископа јаму, па паде у јаму коју је начинио. Његов бол ће се вратити на његову главу, и безакоње његово ће пасти на његову главу (Пс. 7:16-17).
+ + +
Један монах упита Светог Арсенија Великог шта треба да ради када чита псалме и не разуме њихов смисао. Светитељ је одговорио да треба наставити са читањем, јер демони разумеју и беже.
+ + +
Преподобни Јефрем Сирин је веома хвалио псалмопјеније:
Нека овај псалам буде непрестано у устима твојим.
Где је псалам са скрушеношћу, тамо је Бог са анђелима.
Псалам је радост богољубаца: одгони празнословље, зауставља смех, подсећа на суд, узбуђује душу Богу и радује се са Анђелима.
Псалам светли празнике, производи тугу за Богом.
Псалам изводи сузе чак и из срца каменог.
Псалам је дело анђела, небеско пребивалиште, духовна кадионица.
Псалам је просветљење душа, освећење тела.
Псалам - привлачење анђелске помоћи, оружје против непотребног страха, починак од свакодневних трудова, сигурност одојчади, украс старијих, утеха старих, пристојна одећа за жене.
Псалмопој и молитва са смиреним мислима уздижу ум изнад противних страсти и чине душу храбријом у жељи за небеским благословом.