Novosadski advokati i mali pravni saveti

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
u zargonu se advokatima obracas sa "doktore"
to treba da im imponuje pa se onda vise bave tvojim slucajem i manje te klepe...
osim toga, generacije starih i jedinih pravih advokata su ( u slucaju da su diplomirali na zg sveucilistu ili negde u inostranstvu ) diplomiranjem automatski i zasluzeno dobijali i titulu doktora pravnih nauka, pa je takvo oslovljavanje ostalo....

posle mackicinog posta:

Poenta je u privatnim ordinacijama; koje ti ''preporučuju'', jer u Betaniji navodno nema mesta, vremena, aparat navodno pokvaren itd.
I ja ne govorim samo o porođaju, govorim o svemu što prethodi porođaju, a i drugim ''ženskim'' bolestima i problemima.

Recimo, ja sam trebala da zakažem ekspertni ultrazvuk koji treba da se uradi u tačno određenoj nedelji trajanja trudnoće. Kad su mi rekli koji im je navodno prvi slobodan termin, zaključila sam da je trebalo da ga zakažem PRE nego što sam uopšte zatrudnela. Morala sam privatno naravno da ga uradim, ali iz inata nisam htela da idem ni kod jednog doktora koji radi u Betaniji! Posle su mi rekli da razultat tog doktora kod kojeg sam bila oni NE PRIZNAJU Zašto? Zato što je izbeglica iz Bosne i ONI ga ne poznaju A doktor je i stručan i ljubazan i ima strava ordinaciju i sve... Ne, nego treba da idem kod Vejnovića kod koga taj EUZ košta 6000 din!
Sledeći put je trebalo da uradim fetalnu ehokardiografiju, u Betaniji su mi rekli da oni to uopšte ne rade Pitam ja ko radi, a oni kažu mi, TRENUTNO ne radimo i ne znamo ko radi, pitajte vašu doktoricu. Ja kažem mene je moja doktorica i uputila na JEDINO PORODILIŠTE U GRADU, ako vi ne radite i ne znate, ko bi trebalo da zna ili da to radi. Pa, radi doktor Belopavlović i doktorka Novakov, ali privatno; of course. To su doktori iz Betanije samo da se zna. Inače, za tu ehokardiografiju ne treba neki određen aparat, nego samo znanje, jer se radi na običnom ultrazvuku. Pa mi objasni kako to da u Betaniji to ne mogu da urade, a privatno kad caluješ odjednom mogu.

Treći i najgori slučajevi su da u privatnim ordinacijama nemaju potrebne aparate, ali ako odeš kod njih, uvešće te u Betaniju preko reda, uraditi ti potrebne preglede u Betaniji; a naplatitit kao privatnici.

na temi betanija "rodilo se pitanje"

najnemoralniji su upravo oni koji se zaklanjaju iza hipokritove zakletve.....ne znam da li za njih vazi sukob interesa i da li lekari koji rade u drzavnim bolnicama mogu da imaju privatne ordinacije??? to je kao kada bi direktor nekog trgovackog preduzeca slao musterije da kupuju u njegovom priv preduzecu robu iz njegovog drustvenog preduzeca ??????????????????///

Back