Novo pravila na grčkim plažama

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
44.193
Novo pravilo za plaže koje je Grčka najavila za ovu godinu obradovalo je mnoge srpske turiste.
Počevši od proleća 2024. Grčka će primeniti novi sistem za regulisanje uređenih plaža i obezbeđenje javnog pristupa. Prema novom zakonu, najmanje 50 odsto površine plaže moraće da ostane dostupno javnosti – znači, bez privatnih ležaljki.

I dok, sudeći po komentarima na vest, strani turisti brinu da li će biti dovoljno mesta za sve koji budu želeli da sa stilom odmaraju na ležaljkama po grčkim plažama, to što više neće biti plaže na kojoj ne možete da bacite peškir i smestite se pod svojim suncobranom obradovala je mnoge Srbe.

„Grčka je zakon, svaka čast!“


„I treba!“

Staro pravilo je da su na većini grčkih plaža ležaljke i suncobrani besplatni, ali pod uslovom da uzmete makar piće. U proteklom periodu sve je više plaža na kojima ležaljke moraju da se plate zasebno, nevezano za konzumaciju, a na njima neretko ne bude mesta da spustite svoj peškir.

Sada je ova vest dobro došla onima koji vole da ponesu svoj mobilijar, ne misleći koliko bi ih to piće za ležaljku koštalo i da li će naći slobodno mesto. Sada će moći na bilo kojoj plaži da zabodu svoj suncobran i uživaju.

Pojedini ističu da je u Bugarskoj tako odavno.

„Postoji veći deo plaže koji je potpuno slobodan za svakog i deo gde se naplaćuju ležaljke i suncobrani.“

https://nova.rs/magazin/putovanja/s...a-grckim-plazama-a-srbi-se-vec-raduju-ustedi/
 

Back
Top