Poskupela putarina na auto-putu na severu Grčke

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
336.680
Prema najavama zvaničnika iz Srbije, turisti bi mogli da putuju u Grčku sa zajedničkim tagom za elektronsku naplatu putarine.
Međutim, putarina je poskupela na auto-putu Egnatia u severnoj Grčkoj.Nove cene su u proseku veće od 30 do 35 odsto, a važe od juče.

Auto-put Egnatia u severnoj Grčkoj proteže se od Igumenice na zapadu do granice sa Turskom kod Kipija na istoku.

Kako je prenela agencija MIA, putarina koja se naplaćuje odmah iza granice sa Severnom Makedonijom na ulazu u Grčku poskupljuje sa 1,80 na 2,40 evra,
u Asprovalti sa 0,90 na 1,20 evra, u Kavali sa 1,40 na 1,85 evra.

Jedino pojeftinjenje je na putarini u Solunu na putu za Atinu (sa 1,20 na 0,90) i na putu do Promahonasa na granici sa Bugarskom (sa 2 evra na 1,90).
U Solunu su u toku veliki radovi na projektu Flyover, na obilaznici oko Soluna, koji bi trebalo da traju oko četiri godine.

Kako prenosi portal Grčka info, gužve na obilaznici su uveliko počele tako da je moguće da će turistima na leto biti potrebno malo više strpljenja na ovom delu puta.
To se posebno odnosi na turiste koji će letovati na Halkidikiju, ali i na one koji planiraju da posete Solun tokom leta.

Da bi se izbegla obilaznica, alternativni prolaz je kroz industrijsku zonu i centar grada, ulicama Egnatia ili Nikis pored mora.
U Ulici Egnatia nema više radova i sada su sve trake slobodne za vožnju.

(euronews)
 

Back
Top