Novim zakonom se UKIDA pravo potrošača da RASKINU UGOVOR sa operaterima u slučaju POVEĆANJA CENE

Majstor Života

Domaćin
Poruka
4.794
Efektiva tvrdi: Novim zakonom se UKIDA pravo potrošača da RASKINU UGOVOR sa operaterima u slučaju POVEĆANJA CENE
Dakle, ako novi ZZP stupi na snagu u ovom obliku, potrošači će možda izgubiti pravo na raskid ugovora bez plaćanja penala ili raskida uopšte i moraće da plaćaju cenu, koju pružalac usluge odredi, pa čak i onda kada je usluga loša ili se ne pruža.
Tako je svugde na zapadu. Skoro svi imaju stavku u ugovoru da mogu da dignu cene, obično jednom godišnje, kao kompenzaciju za inflaciju ili neplanirane troškove.

Efektiva tvrdi: Novim zakonom se UKIDA pravo potrošača da RASKINU UGOVOR sa operaterima u slučaju POVEĆANJA CENE
Dakle, ako novi ZZP stupi na snagu u ovom obliku, potrošači će možda izgubiti pravo na raskid ugovora bez plaćanja penala ili raskida uopšte i moraće da plaćaju cenu, koju pružalac usluge odredi, pa čak i onda kada je usluga loša ili se ne pruža.
Tv operateri ovo ne postuju kada je u pitanju problem promene programske seme.

“Dakle, postojeći član 88. ZZP dozvoljavao je potrošaču raskid ugovora, sa pružaocem usluge od opšteg ekonomskog interesa (kablovski i mobilni operatori..”

Ne obaziru se, moramo placati do isteka potpisanog ugovora.

Pisem konkretno za sada mts koji je kupio Total TV i izbacio neke kanale, prekrsio je potpisani ugovor.

Interesantno mi je da bukvalno svakodnevno vidim kmečanje na "državu" što radi ovo ili ono a takve stvari su uveliko normala u zapadnim zemljama čijem uređenju ti isti teže?!

Interesantno da uvek isti likovi zakmeče u odbranu baš svakog kretenizma koji lansira ovo što se zove državom.
I uvek kmečanje kako je to normalno tamo il vamo, kao da ne znaju da se svako kopiranje ovde pretvori u parodiju, odakle god da se kopira.
I baš nikad da zakmeče zašto se nikad ne iskopira nešto pametno i od opšte koristi, na način da ne bude parodija, odakle god da se kopira.
Interesantno u piiiiiip materinu.

Problem je u tome što je u Srbiji bukvalno "videla žaba da se kuju konji pa i ona digla nogu".
Ili drugim rečima, apsolutno neznanje kako rade "organizovanne države".
Na stranu to što su svi ti zakoni na koje se narod beči isforsirani upravo od stranih kompanija koje hoće da rade ili ono što već rade kod kuće a često i ono što kod kuće ne mogu. I ne, ne radi se o kinezima ili rusima.

Problem je u tome što je u Srbiji bukvalno "videla žaba da se kuju konji pa i ona digla nogu".
Ili drugim rečima, apsolutno neznanje kako rade "organizovanne države".
Na stranu to što su svi ti zakoni na koje se narod beči isforsirani upravo od stranih kompanija koje hoće da rade ili ono što već rade kod kuće a često i ono što kod kuće ne mogu. I ne, ne radi se o kinezima ili rusima.
Mito, u pitanju je ocigledna kradja i pokusaj autokratije u medijima.
To sada zivimo mi.
I ne ide mu lose, nazalost.

Takve stvari se napisane u ugovoru koji si već potpisala.
Sada to u Srbiji ne može da se desi bez potpisivanja novog ugovora koji ima tu klauzulu.
U Ugovoru stoji upravo ono sto sam napisala. Obe ugovorne strane moraju da postuju potpisani ugovor.
Ukoliko ja npr. ne platim, opomenuce me, onda iskljuciti..
Isto tako su i oni u obavezi da pruze-emituju ono sto stoji u potpisanom ugovoru.

Interesantno mi je da bukvalno svakodnevno vidim kmečanje na "državu" što radi ovo ili ono a takve stvari su uveliko normala u zapadnim zemljama čijem uređenju ti isti teže?!
A što ne kažeš da je skoro isti postpaid paket u Srbiji tri puta skuplji nego u Nemačkoj?
Biće da je Srbija nesigurna država, granate lete na sve strane ruše repetitore, kidaju mrežu?

Opet si promasio temu. Koji Tito sada kakve veze :dash:
To je usađeno u nekoliko generacija, što onih što su lično doživeli, što preko roditelja, baba i deda - "svi smo isti, sve je naše, drugovi i drugarice"

I zato sa nepoverenjem gledate ako neko odskače iz uravnilovke.

Osnovni problem je ne to što ti nemaš nego zašto neko drugi ima! (ovo "ti" je figuratuivno, ne mislim na tebe lično)

Back