Novi Zakon o radu uvodi robovlasnicki sistem!

Radnik na crno, bi morao da prijavi svog poslodavca na crno.

Ali on to ne radi, što još jednom dokazuje da su mnogi radnici krimosi.

Neprijavljivanje krivičnog dela se može smatrati krivičnim delom in itself.
Aко ти знаш за такав случај требало би да поднесеш против радника кривичну пријаву надлежном тужилаштву.
Предпостављам да имаш сазнања...

Не узимају сви људи у овој земљи кредите. Ебеш креду. Уосталом, увек можеш са послодавцем да уговориш износ плате до кредита, ако ти баш треба кредит, а опет преостали део у бруто износу.

А они који не узимају велике кредите (наранво, то је највећи део запослених, мада би ти волео да није) њима је увек боље да им се исплати бруто плата.

Jako puno ljudi uzima kredite. Ako ništa drugo da bi lupili stan ili auto. I sve više će ih uzimati. Radniku je najbolje da ima platu dostojnu čovjeka. A sad da li će mu gazda obračunavati i uplaćivati staž i socijalno ili će to sam raditi je već nešto drugo. Mada po meni je bolje da to radi gazda.

Не узимају сви људи у овој земљи кредите. Ебеш креду. Уосталом, увек можеш са послодавцем да уговориш износ плате до кредита, ако ти баш треба кредит, а опет преостали део у бруто износу.

А они који не узимају велике кредите (наранво, то је највећи део запослених, мада би ти волео да није) њима је увек боље да им се исплати бруто плата.

Ne treba bilo šta da se dogovaraš sa poslodavcem, jer tako i ti učestvuješ u nelegalnim radnjama. Tražiš lepo svoju platu, celu na račun i tačka. A moežmo da pristajemo na sve, samo da dobijemo neki posao? I na niže plate i to bar pola na ruke, i na duže radno vreme, ma porodica je nebitna, samo da uzmemo još koji Evro...

Што па да га пријављује. Здравствено добија преко бироа а пензијско кроз приватне фондове. Боље да оних 64 % намета на плату поделе њих двојица него да баце у рупу која се зове "држава". Мамицу јој лоповску.

Koje crne privatne fondove u Srbiji? :hahaha: Ko to od 200-250 evra može da odvoji značajniju sumu za privatni penzioni fond?

Jako puno ljudi uzima kredite. Ako ništa drugo da bi lupili stan ili auto. I sve više će ih uzimati. Radniku je najbolje da ima platu dostojnu čovjeka. A sad da li će mu gazda obračunavati i uplaćivati staž i socijalno ili će to sam raditi je već nešto drugo. Mada po meni je bolje da to radi gazda.
Ako uzimaju kredite, onda moraju i platiti Ceh te odluke.

"Plata dostojna čoveka" je relativan termin. Ako su osnovni računi 550 evra mesečno, a ti dobiješ 550 evra mesečno, da li je to dostojno? Na neki način nije, pošto ti preostaje 0 evra za luksuziranje.

A u realnosti, mnogi radnici su realno vredni između 50 i 0 evra mesečno.

Ne treba bilo šta da se dogovaraš sa poslodavcem, jer tako i ti učestvuješ u nelegalnim radnjama. Tražiš lepo svoju platu, celu na račun i tačka. A moežmo da pristajemo na sve, samo da dobijemo neki posao? I na niže plate i to bar pola na ruke, i na duže radno vreme, ma porodica je nebitna, samo da uzmemo još koji Evro...

Аха...смрдљива држава донела правила да паре морају да иду њој а не запосленима и послодавцима и сад то треба да поштујемо и подржавамо? Јок, мамицу јој лоповску. Ако цела плата иде на рачун, држава те пљачка.

Koje crne privatne fondove u Srbiji? :hahaha: Ko to od 200-250 evra može da odvoji značajniju sumu za privatni penzioni fond?

Па минимум је 1000 динара. Окрени, обрни, паметније ће у старости проћи они који штеде у приватним фондовима од оних који уплаћују само у државне. А то колико ко може да тури у фонд је приватна ствар сваког појединца. Неко може 1000 а неко много више. Колико уложи, толики ће му бити и обим права (за разлику од овог раштимованог државног, који је тотално неправедан).

Аха...смрдљива држава донела правила да паре морају да иду њој а не запосленима и послодавцима и сад то треба да поштујемо и подржавамо? Јок, мамицу јој лоповску. Ако цела плата иде на рачун, држава те пљачка.

To je klasicna drzavno-mafijaska pljacka.

Ti promeni državu, ako ti ne odgovara. Ili probaj na izborima nešto da menjaš, mada su tu svi kao u jednoj partiju.
Ja sam uvek insistirao na punoj plati na računu i radnom vremenu od 8 časova. Da vidiš kako me vole kad uđem u banku, a kako mrze kad shvate da nemam ni jedan kredit, niti ću ga imati.

Slažem se, ali na neki način crnoberzijanci prave budale od nas, jer mi plaćamo poreze a oni ne. Kao u autobusu kada kontrolor neke izbaci, a neke ne.

To onda stvara surevnjivost između poštenjačina kao što sam ja, i krimosa kao što su neprijavljeni radnici.

Па минимум је 1000 динара. Окрени, обрни, паметније ће у старости проћи они који штеде у приватним фондовима од оних који уплаћују само у државне. А то колико ко може да тури у фонд је приватна ствар сваког појединца. Неко може 1000 а неко много више. Колико уложи, толики ће му бити и обим права (за разлику од овог раштимованог државног, који је тотално неправедан).

I kolika će penzija biti tom što uplaćuje 1 000 dinara mjesečno u penziono? Šta će se desiti ako taj fond propadne? Pošto se vidimo zalažeš za potpunu liberilazaciju ( koja ne postoji ama baš nigdje ) bi li ti pristao da radiš za neku smijuriju od plat?

Mislim da je ono posle njih bilo daleko lošije, kao i ovo danas. u nekim elementima, naravno, ne svim. Ali je činjenica da je SPS došao legalno na vlast i dugio tamo bio legalno, dok se to ne može reći za DOS.
Ne razumeš, ono uopšte nije bila demokratija nego je 1 čovek vladao regionom kao car.

A ti si izgleda protestovao samo jer si ga smatrao suviše mlakim predsednikom.

- - - - - - - - - -

bi li ti pristao da radiš za neku smijuriju od plat?
Pazi, plate određuje slobodno tržište.

Ako tebi Tasovac ponudi da ti bude stilista frizure, a ti kažeš: "Bogami, za taj konsalting ne dajem ni 5 evra mesečno,"

tih 5 evra nisu "smijurija od plate," nego realna vrednost tog zaposlenog.

Nije jkedan čovek, već više njih, isto kao što je bilo u DOS -u i kao što je sad u SNS-u. Možete da idealizujete sve posle Miloševića, za mene tu nije bilo nikakve promene. Ustvari jeste, ranije si platio "državni reket" na jednom mestu i završio posao, u vreme DOS-a si plaćao na više mesta i čekao dugo da kreneš sa poslom. Isti su, dočepali se vlasti i rade kako im kažu gazde, a mi trpimo.

Mislim da je ono posle njih bilo daleko lošije, kao i ovo danas. u nekim elementima, naravno, ne svim. Ali je činjenica da je SPS došao legalno na vlast i dugio tamo bio legalno, dok se to ne može reći za DOS.

Cinjenica je da je i Hitler dosao legalno na vlast, pa to ne znaci da je bio demokrata. Dakle, Milosevic je bio autokrata, i nista sto je doslo posle njega nije gore od njega.

I kolika će penzija biti tom što uplaćuje 1 000 dinara mjesečno u penziono? Šta će se desiti ako taj fond propadne? Pošto se vidimo zalažeš za potpunu liberilazaciju ( koja ne postoji ama baš nigdje ) bi li ti pristao da radiš za neku smijuriju od plat?

1.А колика ће да буде ономе ко уплаћује 10 000 динара у државни месечно? Да неће 10 пута већа?

Биће онолика колико уштеди.

2. фонд може 100 пута да пропадне. Штедни рачун остаје. Приватни рачун је одвојен од фонда и то је управо предност приватних фондова. Ти рачуни су реалност и постоје независно од фонда који управља.

3. кад бих био у лошим условима, пристао бих да радим за смејурију од плате.

Da li živiš bolje danas nego u vreme Miloševića? Ne zaboravi da smo tada imali i ratove i sankcije (za koje niije on kriv, isto bi bilo ko god da je bio na čelu države tad). Ni tad nije bilo dobro, ni sad nije, ali je država rasparčana i rasprodata u vreme DOS-a.

- - - - - - - - - -

1.А колика ће да буде ономе ко уплаћује 10 000 динара у државни месечно? Да неће 10 пута већа?

Биће онолика колико уштеди.

2. фонд може 100 пута да пропадне. Штедни рачун остаје. Приватни рачун је одвојен од фонда и то је управо предност приватних фондова. Ти рачуни су реалност и постоје независно од фонда који управља.

3. кад бих био у лошим условима, пристао бих да радим за смејурију од плате.

Mnogo je štednih računa propalo u ovoj državi (državama) u poslednje vreme.

Back