Нови терор блокадера - грађани остају без превоза

A onda se ti ljudi ni slučajno nisu mogli predomisliti i na primerima uvideti veličinu manipulacije i korupcije, posebno u tim oblastima?
Upravo tako, evo koliko je pao na izborima 2020-2022.

Svuda je izgubio od 30-45% glasaca.

https://sanapress.info/2022/04/05/izbori-2022-ovako-je-glasao-sandzak/

A sad posle svih skandala pao je na najnize grane.

Nema vise muftije videcemo gde ce SPP , Ugljanin i SDA su podrzali studente.

Jedino je Rasim jos cvrsto uz AV-ove skute.

Slika-1.png

A onda se ti ljudi ni slučajno nisu mogli predomisliti i na primerima uvideti veličinu manipulacije i korupcije, posebno u tim oblastima?

To je samo bila aluzija na besmislenost onog blokaderskog izigravanja bratstva i jedinstva u Novom Pazaru. Pa naravno da blokaderi vole svoje istomišljenike, kao što i Vučko voli svoje glasače.

Nema vise muftije videcemo gde ce SPP , Ugljanin i SDA su podrzali studente.

Jedino je Rasim jos cvrsto uz AV-ove skute.

Misliš da je pohvalno što je stranka čiji je osnivač ratni zločinac Alija Izetbegović podržala blokadere?

Mene samo zanima kako će da se slože blokaderi i Ugljaninov SDA oko pitanja Karađorđa. Naime, stav Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) je da je vojska Karađorđa Petrovića počinila genocid nad sandžačkim Bošnjacima. Šta kažu blokaderi na to? Znaš, kad se formira politička stranka, a iz ovog protesta će sigurno iznići politička stranka, onda se mora imati stav o svim pitanjima i ne možeš se više zaklanjati iza fantomskih plenuma i njihovih budalastih saopštenja.

https://sandzacke.rs/featured/karadjordje-carski-odmetnice-nas-je-pazar-bio-i-ostat-ce/

Karađorđe, carski odmetniče, naš je Pazar bio i ostat će

Posljednji pokušaj da se sjeničko bošnjačko stanovništvo spasi od stravične sudbine koju su mu je namijenili Karađorđe i ustanici učinio je Numan-paša Pećki, koji je sa svojom vojskom poražen u bici na Suhodolu na Pešteri. Nakon toga, Karađorđe se izvjesno vrijeme zadržao u Sjenici, odmarajući vojsku. Odatle je s cijelim svojim odredom krenuo na Novi Pazar.

Misliš da je pohvalno što je stranka čiji je osnivač ratni zločinac Alija Izetbegović podržala blokadere?

Mene samo zanima kako će da se slože blokaderi i Ugljaninov SDA oko pitanja Karađorđa. Naime, stav Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) je da je vojska Karađorđa Petrovića počinila genocid nad sandžačkim Bošnjacima. Šta kažu blokaderi na to? Znaš, kad se formira politička stranka, a iz ovog protesta će sigurno iznići politička stranka, onda se mora imati stav o svim pitanjima i ne možeš se više zaklanjati iza fantomskih plenuma i njihovih budalastih saopštenja.

https://sandzacke.rs/featured/karadjordje-carski-odmetnice-nas-je-pazar-bio-i-ostat-ce/

Karađorđe, carski odmetniče, naš je Pazar bio i ostat će

Posljednji pokušaj da se sjeničko bošnjačko stanovništvo spasi od stravične sudbine koju su mu je namijenili Karađorđe i ustanici učinio je Numan-paša Pećki, koji je sa svojom vojskom poražen u bici na Suhodolu na Pešteri. Nakon toga, Karađorđe se izvjesno vrijeme zadržao u Sjenici, odmarajući vojsku. Odatle je s cijelim svojim odredom krenuo na Novi Pazar.
Ajde.

A bilo ti je ok kad je bio 3 godine ministar u vladi sa Vucicem.

To je samo bila aluzija na besmislenost onog blokaderskog izigravanja bratstva i jedinstva u Novom Pazaru. Pa naravno da blokaderi vole svoje istomišljenike, kao što i Vučko voli svoje glasače.
Meni je tebe prosto žao, toliko odsustvo bilo koje pozitvne energije kod tebe je tako evidentno. Posebno je zanimljivo što nisi prisustvovala nijednom takvom skupu ali imaš neprikosnovene zaključke o svemu :mrgreen: ja čak i dozvolim da mi neko objasni da se na ovom av skupu pojavila neka desetina hiljada pravih pristalica sns i poštujem te ljude jer veruju iz nekih svojih razloga. Ali ti nemaš ni mrvicu poštovanja prema nekom drugom viđenju da ne pominjem retoriku kojom to iznosiš.

Poslednja izmena:
Pa nešto ne verujem u blokadu izbora. Eno u Zaječaru izbori kao da nema blokada. Vlast i tri opozicione liste u kampanji.
8. jун ... има још форе, а можда и опозиција жели да види расположење народа на том малом узорку. Можда студенти желе да искористе те изборе да докажу и покажу како власт краде и да им онда дају кључни захтев.
Видећемо ... не знам.

da su hteli odavno bi ga pustili niz vodu a tek sad kad ima i rusiju kinu i ameriku iza sebe.
Srbija nije u političkoj krizi jer nema opozicije već u drštvenoj.
ja lično sumnjam da on ima moć na policiju i tužilaštvu ili i njemu odgovara ovaj haos
Тачно друштвена криза је проблем, али то је уједно и тежа криза од политичке.

Meni je tebe prosto žao, toliko odsustvo bilo koje pozitvne energije kod tebe je tako evidentno. Posebno je zanimljivo što nisi prisustvovala nijednom takvom skupu ali imaš neprikosnovene zaključke o svemu :mrgreen: ja čak i dozvolim da mi neko objasni da se na ovom av skupu pojavila neka desetina hiljada pravih pristalica sns i poštujem te ljude jer veruju iz nekih svojih razloga. Ali ti nemaš ni mrvicu poštovanja prema nekom drugom viđenju da ne pominjem retrikou kojom to iznosiš.

Tebi su čak i one dve nimalo svađalačke rečenice povod da pljuneš. Tužno, zaista. Ti koja si milion puta ispisala pogrdnu odvratnu reč "ćaci" nekome držiš lekcije o poštovanju drugačijeg mišljenja. Meni smeta ostrašćenost i upravo to nepoštovanje drugačijeg, a ne drugačije mišljenje samo po sebi. Na ovom forumu ima još uvek lica koje poštujem iako drugačije misle od mene jer su u stanju da komuniciraju civilizovano i bez prljavih trikova tebi svojstvenih.

Tebi su čak i one dve nimalo svađalačke rečenice povod da pljuneš. Tužno, zaista. Ti koja si milion puta ispisala pogrdnu odvratnu reč "ćaci" nekome držiš lekcije o poštovanju drugačijeg mišljenja. Meni smeta ostrašćenost i upravo to nepoštovanje drugačijeg, a ne drugačije mišljenje samo po sebi. Na ovom forumu ima još uvek lica koje poštujem iako drugačije misle od mene jer su u stanju da komuniciraju civilizovano i bez prljavih trikova tebi svojstvenih.
Napisaću još sto puta Ćaci jer je to reč koja je u upotrebi, legitimnoj. Nigde te nisam vređala, iskreno sam ti rekla da mi je žao tako isključivih osoba koje bez pogleda na drugu stranu izričito, uz masu uvreda ponižavaju neistomišljenike. Ili bar pokušavaju, a kada im to ne uspe, onda vrte neku treću priču i izvlače potpuno pogrešne zaključke, koji čak i nemaju veze sa napisanim.

Napisaću još sto puta Ćaci jer je to reč koja je u upotrebi, legitimnoj. Nigde te nisam vređala, iskreno sam ti rekla da mi je žao tako isključivih osoba koje bez pogleda na drugu stranu izričito, uz masu uvreda ponižavaju neistomišljenike. Ili bar pokušavaju, a kada im to ne uspe, onda vrte neku treću priču i izvlače potpuno pogrešne zaključke, koji čak i nemaju veze sa napisanim.
Šta tebi znaačo ćaci?

Pa piši, ko ti brani.. Istetoviraj na čelo 'mrzim ćacije'. To bi ti baš pristajalo. Inače, navikla sam već na tvoje prljave trikove i klevete koje nemaju veze sa mozgom.

https://www.politika.rs/scc/clanak/673739/pogledi/natasa-kandic-i-ratko-mladic-zajedno-protiv-vucica
21.04.2025. у 18:00Предраг Аздејковић*

Наташа Кандић и Ратко Младић заједно против Вучића​

677z381_333-6803cfa2b26cc.jpg

Са протеста у Београду 15. марта Фото Н. Марјановић
Када су се у марту ове године у три престонице одржали велики протести – у Будимпешти, Букурешту и Београду – европска јавност их је посматрала готово као истовремене импулсе незадовољства младих. Међутим, док су протести у Мађарској и Румунији били несумњиво проевропски, у Србији су, судећи по иконографији и наративима, носили сасвим другачији карактер. Ова разлика изазвала је бројне коментаре, међу којима и оштар текст Звонимира Деспота у „Вечерњем листу”, у којем он тврди да су београдски студенти „још јаче артикулисали српски клерикални национализам”.
На први поглед, Деспотова анализа може се учинити као логичан закључак: нема застава ЕУ, доминирају српске тробојке, виђене су и руске (чак и севернокорејске!), понека икона, транспаренти на ћирилици с патриотским порукама. Треба, ипак, нагласити да су и заставе ЕУ, дугиних боја и НАТО-а виђене на протесту – изједначене са УЧК, у контексту издаје српских интереса. Међутим, ако се загребе испод површине, слика постаје знатно замршенија, па и сумњивија

Наиме, чини се да је реч о класичном политичком „кукавичјем јајету” – стратегији камуфлаже, где се коришћењем језика и симбола национализма покушава проширити опозициони фронт и поткопати доминантна позиција власти. Јер, ако хоћете да угрозите Вучића, морате говорити језиком његових гласача.
Иако протести споља делују као патриотски и „народни”, њихова позадина је идеолошки дијаметрално супротна. Вође протеста долазе из редова невладиног сектора – истих оних организација које су годинама уназад биле окарактерисане по свом негативном односу према српском идентитету, цркви, историјској традицији и – не треба заборавити – према самој држави.
То су кругови који су деценијама пласирали наративе о „српској кривици”, који су критиковали војску, цркву, па и саму идеју српске државе. Њихова иконографија биле су заставе ЕУ и дугиних боја, латиница, „грађанско”, „либерално”, „антинационалистичко” – те се с правом поставља питање: како је могуће да су се на истој страни нашли Динко Грухоњић, Наташа Кандић, Иницијатива младих и парола „Косово је Србија”, Ратко Младић и владика Николај?
Одговор је једноставан: у питању је политичка тактика. Након вишегодишњих неуспеха да привуку широке слојеве становништва, коначно су схватили да до народа не могу доћи кроз јалову причу о „грађанским вредностима”, „људским правима” и „суочавању с прошлошћу” – која у реалности Србије нема упориште. Зато сада покушавају да преузму реторику која им не припада – не зато што у њу верују, већ зато што им је потребна.
То је кукавичје јаје: националистички наратив под фирмом патриотског отпора, иза којег стоје исти они људи који су до јуче јавно вређали српске симболе и институције. Реч је о стратегији да се, уз помоћ народног језика, преотме политичка подршка и да се унесе забуна у бирачко тело које већ годинама јасно и стабилно подржава политику СНС-а.

Back