Novi protesti širom Srbije: Demolirane prostorije SNS-a u Novom Sadu

Recimo, onaj pokušaj da se probije policijski kordon 28.6. da bi se ušlo u Ćacilend je bio nenormalno besmislen.

Да. гледао сам на ТВ то што је било, али сам са Теразија отишао Немањином, и прошао поред три кордона без проблема.И слажем се да је сваки покушај пробоја кордона, сем ако исти није кренуо на тебе, бесмислен.

Док полиција не крене на тебе, не треба је дирати.

Ја немам респекта за полицију. Гледао сам како их СНС мафијашка багра руши циглама и ватрометом, шаље их у Хитну помоћ а ови то трпе ко *****. Па буразеру, ти си државни службеник, а власт је промељива категорија. Разумем да је чуваш, док је власт, то ти је посао, али да дозвољаваш да те попишавају криминалци које си јуче хапсио и слао у затвор, то не разумем. Па постоји нека граница достојанства и професионализма.

Али, морам да поновим да нас јесу штитили кад су ови кренули, и да ни на који начин нису на нама применили силу. Могли су. Ми њих нисмо напали, они нас нису дирали. Додуше, нису ни нас пустили да ове бандите решимо.
S jedne strane, policija je, uz tužilaštvo, najodgovornija za uspon ovog zla. A sa druge, nekoliko puta se jasno oglušila o zahtev AV da interveniše.

Deluje kao da namerno puštaju proteste do određene mere. A zašto? Da li da bi ljuljali stolicu AV ali ne i da dovoljno zaljuljaju da on padne?

S jedne strane, policija je, uz tužilaštvo, najodgovornija za uspon ovog zla. A sa druge, nekoliko puta se jasno oglušila o zahtev AV da interveniše.

Deluje kao da namerno puštaju proteste do određene mere. A zašto? Da li da bi ljuljali stolicu AV ali ne i da dovoljno zaljuljaju da on padne?
Слажем се са твојом констатацијом о понашању полиције.

А зашто је то тако? То је сада више питање за ове који себе сматрају као неким "озбиљним политичким аналитичарима", и "познаваоцима". Моје мишљење је да је то зато што полицију још увек већим делом контролише СПС. Не зато што је Дачић министар, већ зато што је највећи део данашњег командног кадра формиран или у време, или под утицајем СПС, што директним што оним битнијим, индиректним.
Исто важи и за криминалце. СНС не користи у овим ситуацијама криминалце старе гарде, већ само оне које су они направили и воздигли.

Могли су можда они у Врбас да доведу Горанца Ковачевића, који је Врбашанин, али нису. Довели су сомборског олоша Стојана Кнежевића и његову багру.

У ствари, можда их Горанац одјебао, зна добро где би дошао... :per:

1000010024.jpg

vi blokaderi ste totalno operisani od zivota uopste ne kapirate kako zivot funkcionise jer nemate ni kuceta ni maceta tj nemate porodicu

Funkcionise tako da je svako od nas pojedinacno porodicnih ljudi, hranitelj svoje porodice

Ja SAMO ako sam zdrav i prav , mogu da radim i zaradim za svoju decu da imaju da jedu, da platim racune, da ih skolujem, obucem.

Ako idem po demonstracijama i tamo dobijam batine , ja sam bolestan covek samim tim citava moja porodica propada i nestaje.

E vidis za mene nista nije vaznije od moje porodice tj moje dece.

Oni su mi na prvom mestu. I samo lud covek , ili neko ko je ostrascen ili nema ni kuceta ni maceta , ide da se tuce sa policijom , i dobija batine i pravi sebe invalidom ... Ja sam sve to sto vi sada prozivljavate proziveo 90tih i video koliko je to uzaludno gubljenje zdravlja, novca, vremena i energije i ne pada mi na pamet da za nekog drugog srpskog lopova rusim svoje zdravlje i da moja porodica ispasta.
Da, znam da ce mnogo vas da cuti, dok SNS teroristi i SNS ustase ubijaju hiljade i hiljade Srba, i dok otvaraju logore za Srbe po Srbiji.

Znamo sve Tihi, ok je.

Слажем се са твојом констатацијом о понашању полиције.

А зашто је то тако? То је сада више питање за ове који себе сматрају као неким "озбиљним политичким аналитичарима", и "познаваоцима". Моје мишљење је да је то зато што полицију још увек већим делом контролише СПС. Не зато што је Дачић министар, већ зато што је највећи део данашњег командног кадра формиран или у време, или под утицајем СПС, што директним што оним битнијим, индиректним.
Исто важи и за криминалце. СНС не користи у овим ситуацијама криминалце старе гарде, већ само оне које су они направили и воздигли.

Могли су можда они у Врбас да доведу Горанца Ковачевића, који је Врбашанин, али нису. Довели су сомборског олоша Стојана Кнежевића и његову багру.

У ствари, можда их Горанац одјебао, зна добро где би дошао... :per:
Nisam upoznat sa time kome je komandni kadar odan, ali sam siguran da je SNS od 2014. krenuo u potpuno prilagođavanje policije svojim potrebama. U vreme ministrovanja Nece Sline i komandovanja Dijane Hrkalović sigurno nije mogao da prođe niko ko je odan bilo kome drugome sem njima. I malo mi je neverovatno da se i posle njih nešto promenilo.

Nisam upoznat sa time kome je komandni kadar odan, ali sam siguran da je SNS od 2014. krenuo u potpuno prilagođavanje policije svojim potrebama. U vreme ministrovanja Nece Sline i komandovanja Dijane Hrkalović sigurno nije mogao da prođe niko ko je odan bilo kome drugome sem njima. I malo mi je neverovatno da se i posle njih nešto promenilo.

Не ради се ту о оданости, већ о начину размишљања. Одани су они сви руци која их храни, само је питање до које границе.
Што се тиче "није могао да прође нико ко није", нису СНС бандити ни приближно успели да изграде толико својих проверених кадрова да попуне све позиције онда кад треба и колико треба. Полиција ипак има, као и војска, нека правила. И писана, и неписана. Можеш ти за министра, или неког државног секретара да поставиш било коју политичку жвалу, али за оперативну јединицу на терену не можеш. У ствари можеш, али ако тај нема ауторитет међу људима којима командује, неће дуго.

СНС је, као и са другим факторима силе, на полицију много више ишао материјално, фактички подмићивањем и куповином већ формираних кадрова.

Али, СПС је у полицији од 1945-те... :per:

Poslednja izmena:

Back