Novi problem

ForestGreen

Veoma poznat
Poruka
10.853
Elem, malopre mi se desilo da se ugasi kuciste.
Znaci nije do nestanka struje jer mi modem radio i zvucnici kao i monitor samo sto izgubio sliku.
Nije bio opterecen jer mi samo msn i google bilo upaljeno i pre nekih sat vremena sam ja ukljucio racunar.
Ovo je 2 x da mi se desava u 7 dana.
'Sta mislite da nije u redu?
Ja cenim da napajanje kaki, imam MS Pro 550 w.

Kupi neko normalno napajanje. Takvo napajanje može uništiti ploču a ni za hard disk nije dobro. Kupi makar LC Power ili Chieftec

Ma ovo napajanje mi je staro nekoliko meseca, zamenio sam staro napajanje. Ako mi ode ploca ili nesto drugo zajedno sa napajanjem ima da uzmem sve novo jer mi stvar pod garancijom shebala ostale komponente.

Moraš naći malo para za napajanje, zažalićeš kasnije...
Šta ćeš kad ti crkne hard disk i matična gde ćeš tad naći pare?
Bolje nešto sredi ili 'Face the consenqunces'

Qurajber, pa rekao sam. Iskljuci se racunar ali nije do nestanka struje jer gore lampice na modemu i monitor ima signal da je upaljen samo normalno izgubi sliku zbog iskljucivanje kucista.

Qurajber, pa rekao sam. Iskljuci se racunar ali nije do nestanka struje jer gore lampice na modemu i monitor ima signal da je upaljen samo normalno izgubi sliku zbog iskljucivanje kucista.

Isključuje ti se ..KUĆIŠTE...:think:

Misliš....ISKLJUČUJE TI SE CEO KOMP...:think:.( matićna...grafička...HDD...:arrow: ...SVE )

Ako nije do ...NAPAJANJA....onda ti..PROBLEM..prave ..ELEKTROLITSKI KONDENZATORI NA MATIČNOJ...:(.( pregledaj ih malo da se nije neki...NADUO...:(.)

Isključuje ti se ..KUĆIŠTE...:think:

Misliš....ISKLJUČUJE TI SE CEO KOMP...:think:.( matićna...grafička...HDD...:arrow: ...SVE )

Ako nije do ...NAPAJANJA....onda ti..PROBLEM..prave ..ELEKTROLITSKI KONDENZATORI NA MATIČNOJ...:(.( pregledaj ih malo da se nije neki...NADUO...:(.)

Ma nije do toga, kako moze maticna da ugasi sve komponente u kucistu, cak i napajanje?

I ja cenim da je napajanje, al pogledaj da nije i do cooler-a na ploci, mozda se zaprljao pa nije u mogucnosti da je hladi dovoljno....

Ne, nije do coolera, imam AIDA extreme edition i stalno gledam temperature. Maticna oko 40 stepena a HD oko 37.
Kad se pokrene neka jaca igrica normalno da temperature idu gore ali Maticna ne ide preko 45-46 stepena.

Ma nije do toga, kako moze maticna da ugasi sve komponente u kucistu, cak i napajanje?

MOŽE...:(

KADA... NABREKNE ELEKTROLITSKI KONDENZATOR...ONDA JE OBIČNO....U KRATKOM SPOJU...:(
-----------------------
DODATAK...:ok: ( OVO MALO KO ZNA...;) )

U...KRATKOM SPOJU...mogu biti i ...TANTAL KONDENZATORI...ali se na njima...NE VIDE NIKAKVE PROMENE ILI OŠTEĆENJA...;) ( :sad2: )

Poslednja izmena:
MOŽE...:(

KADA... NABREKNE ELEKTROLITSKI KONDENZATOR...ONDA JE OBIČNO....U KRATKOM SPOJU...:(
-----------------------
DODATAK...:ok: ( OVO MALO KO ZNA...;) )

U...KRATKOM SPOJU...mogu biti i ...TANTAL KONDENZATORI...ali se na njima...NE VIDE NIKAKVE PROMENE ILI OŠTEĆENJA...;) ( :sad2: )

Kondenzatori prave problem samo u pocetku, tj kada se startuje racunar nakon sto je par sati bio iskljucen, a ako sam
dobro razumeo njemu se comp iskljuci pa sam ponovo upali, to je do napajanja akp vec nije do pregrevanja, kada su kondenzatori u pitanju komp se samo restartuje isto npr oada je u memoriji problem.

@kojeimamdadam

Ma ne vererujem da je do toga. Napajanje je u pitanju.
Ebiga, opteretio sam ga bas u poslednje vreme, nisam mu davao puno vremena da se odmori :)

Ne postoji to sa napajanjem "opteretio sam ga"....Moj računar se pali ujutro u 7 a gasi se u 1 sat iza pola noći...Po mnogim firmama računari se ne gase nikako....skini memtest koji je u portable verziji pa malo pogledaj i memoriju.....

Ne snejks, vec sam objasnio. Da mi je nestalo struje nije jer bi se ugasilie lapmice na adsl-u. Ovo drugo je vec moguce. Kako ja da vidim to?
kompjuteri su ti jako osetljivi sa strujom dovoljno je jhedna milisekunda pa da ti se ugasi komp , znači nestane struje na momenta i oma se vrati sve ostane upaljeno komp se ugasi , meni se to desilo mali milion puta , komp se ugasi a tv pored nastavi da radi kao da se ništa nije desilo , tako i modem , mali radio aparati i sl. ne resetuje se vec nastavi da radi još par sekundi što mu je dovoljno da premosti gap isto i običan monitor.

Back