Нови Пазар: Кордони полиције на улици

Pičvajz
Pristalice Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića optužuju jedni druge za sukob u Novom Pazaru u kom su tri osobe teško povređene

NOVI PAZAR - Jake policijske snage sa opremom za razbijanje demonstracija čuvale su juče tokom čitavog dana prostorije Doma kulture u centru Novog Pazara ispred kojih je u subotu uveče izbila masovna tuča u kojoj su tri osobe teško povređene, od kojih jedna iz vatrenog oružja. Prema dosadašnjim informacijama, prostrelnu ranu od vatrenog oružja u predelu natkolenice zadobio je Adnan Ganić, dok su Ahmed Asotić i Muniz Džanković povređeni u glavu, odnosno u nogu, tupim predmetima koji su na njih bacani.

Incident se dogodio oko devet sati uveče, kad se velika grupa pristalica Sulejmana Ugljanina, koja je pokušala da uđe u prostorije SDA u Domu kulture, sukobila sa obezbeđenjem koje je angažovala opštinska vlast u Novom Pazaru, koju predvodi SDP Rasima Ljajića.

Član Gradskog veća Novog Pazara Fevzija Murić tvrdi da Sulejman Ugljanin prostorije u Domu kulture koristi na osnovu nevažećeg ugovora i da su njegove pristalice na vandalski način napale obezbeđenje opštine.

- Tokom popodneva u tim prostorijama bili su i predstavnici Ugljaninove Liste za Sandžak, policija, i ja kao predstavnik opštine, i predlog je bio da svi napustimo prostorije, a da ključ ostane kod policije. Nisu pristali na to, pa je oko devet uveče velika grupa ljudi koju je predvodio Ugljanin, prava rulja, vandalski napala prostorije. Više od 200 ljudi napalo je sedmoricu pripadnika obezbeđenja koji su bili unutra. Razbili su vrata, polupali inventar, a meni su psovali četničku majku. Policija me je spasla u poslednjem času - rekao je Murić.

Munir Poturak, poslanik SDP u Skupštini Srbije, optužio je juče Ugljanina da je oružjem pokušao da povrati izgubljenu vlast u Novom Pazaru.

- Pitam Vladu Srbije da li je primereno da se jedan ministar postavi pred masu u rušilačkom pohodu, da predvodi decu u osvajanju prostorija? Tražićemo hitan susret s premijerom i odgovor na pitanje dokle će Ugljanin sa svoja dva poslanika da ucenjuje, da zloupotrebljava vlast. SDP će razmotriti svoje učešće u vlasti ako Vlada u Beogradu nastavi da toleriše Ugljaninu ovakve postupke - kaže Poturak.
Sa druge strane, Sulejman Ugljanin je za incident optužio naoružane ljude koje je "angažovao Rasim Ljajić".

- Koalicija Lista za Sandžak, koju predvodim, koristi te prostorije na osnovu validnog ugovora. Grupa nasilnika sa oružjem sinoć je pokušala da zaustavi rad naše koalicije, a ja sam tokom sukoba omogućio da policija brzo dođe i smiri stanje. Zahvaljujem se građanima koju su me poslušali i ostali mirni dok su pucali na njih, bacali stolove i velike komade nameštaja. Policija je uhapsila vinovnike izgreda i sada očekujem da ih najstrože kazne. Moja želja je bila da sve prođe bez sukoba, a oni su tokom dana prekršili pet dogovora - izjavio je Ugljanin, pozivajući građane na mir.

Policija u Novom Pazaru preduzela je sve potrebne mere kako bi identifikovala i pronašla osobe koje su učestvovale u sukobu u Novom Pazaru, saopšteno je juče iz Policijske uprave u tom gradu. Intervencijom policije uspostavljeni su javni red i mir, a u prostorije policije privedene su četiri osobe, navodi se u saopštenju.

---------

hehe stvarno su sou ovi nasi bosnjaci - jedni drugima psuju cetnicku majku

Back