jooj... papa Jezuit!i iz Agentinije..ili Argentine...nema im vise toalet papira samo obicne novine...hleb i voda.. ahhahaahaa
Kardinal Jorge Mario Bergoglio- 76 godina, iz reda jezuita je prilicno brzo izabran za novog papu.Ime koje je izabrao je vezano za Franju Asiskog.
Kazu skroman covek, koji nikada nije igrao politicke igrice, ziveo je u malom stanu i sam sve radio, pa i kuvao.
Napisao je tri vrlo kompleksne teoloske knjige.Koliko ne voli politiku i igre moci je pokazao kada nije hteo da bude ni sekretar na argentinskoj konferenciji za biskupe..
tako izvestavaju iz Vatikana..
Jezuiti su zaj*plikovani ali za katolicku crkvu- koliko sam razumela.Ovo je prvi put u Istoriji da Jezuit sedi na tronu.. Uh da samo ne krenu opet sa apokalipsama ovde ? hahahhhaa
Jezuiti poznatiji kao Isusovci, na čelu Vatikana su izuzetno opasan izbor, ne samo za Katoličku crkvu i sam Vatikan, već i za ostale države.
Poznati su po tome što se osim služenja Bogu, aktivno bave naukom, svim oblastima, tako da su kontroverzan red u Katoličkoj crkvi, oni nisu red koji će pred naučnim dokazima koji pobijaju religiju i doktrinu Katoličke crkve zatvoriti oči i pokušati to opravdati Biblijom, već će to proučiti i prihvatiti kao činjenicu, ali će tu činjenicu uklopiti u koncept religije njihove doktrine.
Osim nauke i teologije, bili su vrlo često upleteni i u zavere unutar same crkve ali i unutar samih stranih država, gde su učestvovali ili organizirali pobune, prevrate pa čak i likvidacje ako je to bilo neophodno.
Sa apokalipsama sigurno neće krenuti, ali da će aktivno učestvovati na diplomatskom nivou u drugim državama, to će se sigurno desiti.
И оно што је најзанимљивије..први "особни исповједник" што би се рекло духовни отац новог "епископа Рима" када се заредио био је Хрватски фрањевац - језуита фра Никола Михаљевић а после болести фра Николе други "особни исповједник" који је и дан данас духовни руководитељ новом "епископу Рима" је такође Хрватски фрањевац - језуита фра Берислав Остојић...дакле оба исповедника - духовника су Хрватски фрањевци - језуити...
Dobro bi bilo shvatiti da ne postoje franjevci-jezuiti ili franjevci-isusovci. To je potpuno nespojivo, radi se o dva dijametralno suprotna reda unutar Katoličke crkve. Boldovan deo govori samo o elementarnom nepoznavanju same Katoličke crkve i njihovih unutrašnjih struktura, tako da se ceo tekst može smatrati nebitnim.