Novi oficiri Srbije

Nema veze, ako Srbiju napadne neka strana sila, pored mizernog broja vojnika, braniće je i 25 puta više članova lovačkih društava koji su naoružani do zuba.

Ma sta ima ko da napada Srbiju kad je pod americkom okupacijom, onaj general je prvo pozdravio onu zensku, sto je komadant (ica), nacionalne garde Ohaja, pa onda sve ostale strane delegacije, sramota.

Kao prvo, nije to srpska vojska, nego VOJSKA (DRZAVE) SRBIJE. U najboljem slucaju more biti srbijanska, ali ne i srpska. Jer ime "srpska vojska" vrijedja.
Vele da ima i drugije naroda u toj vojsci pa je to za njih uvrjedljivo. Sad, kladio bi se u zivot da nekome nesrbinu koji odabere vojni poziv deset puta manje smeta ime SRPSKA VOJSKA nego sto smeta rdjavom "Srbinu".

Brojnost je tu najmanji problem. Bolje je imati 1000 vojnika na koje se mores osloniti, nego 10 000 na koje ne meres.

Kao prvo, nije to srpska vojska, nego VOJSKA (DRZAVE) SRBIJE. U najboljem slucaju more biti srbijanska, ali ne i srpska. Jer ime "srpska vojska" vrijedja.
Vele da ima i drugije naroda u toj vojsci pa je to za njih uvrjedljivo. Sad, kladio bi se u zivot da nekome nesrbinu koji odabere vojni poziv deset puta manje smeta ime SRPSKA VOJSKA nego sto smeta rdjavom "Srbinu".

Brojnost je tu najmanji problem. Bolje je imati 1000 vojnika na koje se mores osloniti, nego 10 000 na koje ne meres.

Pa sad, moze da bude da si u pravu, ali znas kako? Ne kaze se kobasica Srbije, vec Srpska kobasica, sto se vojske tice, nije bitno kako se kaze ako ne postoji bar kao polurespektivna sila, a ova nasa..... sta da ti kazem, zelezara u Smederevu je radila sve dok nisu pretopili sve i jedan tenk za koji su ameri rekli da je visak. Posle se kao povukli...Ma sve je to i smesno i zalosno. Pa ipak mozda JEDNOG DANA.....

Moj brat je upravo postao potporucnik srpske vojske, al kome ce da komanduje, ni on sam ne zna. Ispade da imamo vise oficira od vojnika. Nije mi jasno cemu ona pompezna ceremonija, kad nam je vojska ko izvidjacka druzina.

Честитке брату. То је велика ствар.

Иначе, зар је он уписивао академију да би командовао некоме у миру?

Moj brat je upravo postao potporucnik srpske vojske, al kome ce da komanduje, ni on sam ne zna. Ispade da imamo vise oficira od vojnika. Nije mi jasno cemu ona pompezna ceremonija, kad nam je vojska ko izvidjacka druzina.

Moje čestitke, i Njemu i svima ostalima! :ok:

Ima kome da komanduje kada bude to potrebno.

Svaki Srbin, pravi Srbin je uvek vojnik!

Poslednja izmena:
A kome ce u ratu, kad se sad ratovi vode na dugme? A mi svemirsku komandu nemamo, jos!!! (sto je pravo cudo, s obzirom da mi moramo u svakoj corbi da budemo mirodjija).

Резервистима којих има поприлично. И још увек се стварају, додуше добровољним служењем.

А на којим ће пословима бити распоређен? Ако то сазнамо, можда можемо ближе да утврдимо да ли ће некоме да командује а ако неће, зашто неће.

Pa sad, moze da bude da si u pravu, ali znas kako? Ne kaze se kobasica Srbije, vec Srpska kobasica, sto se vojske tice, nije bitno kako se kaze ako ne postoji bar kao polurespektivna sila, a ova nasa..... sta da ti kazem, zelezara u Smederevu je radila sve dok nisu pretopili sve i jedan tenk za koji su ameri rekli da je visak. Posle se kao povukli...Ma sve je to i smesno i zalosno. Pa ipak mozda JEDNOG DANA.....

Mnogi su poprilicno alergicni na SRPSKO IME, kad se raspravljalo kako ce se zvati vojska...
Srbija je drzava a Srbi su narod. Drzave more biti ili ne biti, more se zvati ovako ili onako, ali narod je uvijek jedan. Srbi su u zadnji sto godina deset puta mjenjali ime drzave (mislim da to istorija ne pamti za jedan narod!)...

Nijesu tenkovi niti koje god oruzje prava znaga. Bez ljudi to je samo gvozdjurija, koja vise smeta nego sto od nje ima koristi. Ako imas dobre ljude, oni ce i sa malo napraviti puno, a ako imas kilavce i slabice, oni ce i sa najsjajnijim oruzjem uraditi nista i obrukati narod.

У случају рата та војска би се распала за 2 дана.

Гледао сам недавно интервју са једном новом поручницом (род везе) и на питање шта планира у каријери она одговара- па ово је јако добро за моју каријеру, сад могу да нађем посао у некој приватној фирми или у иностранству. А ко ће да брани земљу!? Моја баба? Ето то су и такви су "команданти" наше вајне војске. Има ту вероватно пар људи који би заисти бранили земљу али систем је труо до сржи, од врховног команданта па надаље. Али пошто је држава трула било би чудно да је војска другачија. Ако икад будемо имали државу имаћемо и војску, као некад.

Српски официр а и војник мора да буде људина спремна да побије, убије и избије непријатеља, сурово и без милости да искида.
Такви су некада слали лешеве у Аустрију, Немачку, Турску, Албанију, Бугарску итд. Пре 100 година наш народ је ломио царевине, а данас нас ломе Кандићке, Бисерке, Тачији и остала говна.

Ironican si? Zar ti ne bi ubio tita da je sad npr. 1951. pod uslovom da znas da ce vladati jos 30 god. i da ce zatreti sve srpsko za to vreme?

Па од Хрвата Тита се и очекивало да затире Србе али шта онда рећи на оног нашег идиота Карађорђевића који уместо да заврши посао и уједини Србе што је и међународна заједница аминовала, он прима у државу звери које су до јуче клале српски народ. Штета која је настала 1918. није се могла санирати касније ма шта да се десило.

Izgubio bi zivot ULUDO....:D

Српски официр а и војник мора да буде људина спремна да побије, убије и избије непријатеља, сурово и без милости да искида.
Такви су некада слали лешеве у Аустрију, Немачку, Турску, Албанију, Бугарску итд. Пре 100 година наш народ је ломио царевине, а данас нас ломе Кандићке, Бисерке, Тачији и остала говна.

Jeste brate....al' ti danas govvna ubiju zenu i decu......to je najveca moralna dilema svakog pravog vojnika.

Back