Novi MiG-29M2 i sistemi S-400 stižu u Srbiju!

Aj postavicu pitanje za sve one koji misle da je bolje uzeti nesto polovno sa zapada ili cak novo.

Da li ce bilo koja zemlja sa zapada biti zainteresovana da srbiji da povoljan kredit koji se pritom moze i robno otplacivati za kupovinu savremenih,onakvih
kakve Srbija zeli, vojnih sistema RV i PVO? - Ovo je sustinsko pitanje.

A da li ce rusi kredit od par milijardi nama dati i postaviti povoljne uslove da bi mi pazarili nesto na zapadu? - nece.

Da li je neko o ovome razmisljao uopste?

A i kada bi nam dali kredit. Da li bi taj zapadni kreditor, kao sto je ruski, bio zainteresovan za placanje razmenom, gde bi im mi dali nesto od nasih vojnih proizvoda,
i placanje robom, recimo malinama i sljivama?

Sta mislite?

Nece nijedna, mi njih moramo da molimo i kad treba da im prodamo po nizoj ceni neki proizvod, sta tek pricati o kupovini aviona u naturi...

Haaahahahahahaha ! :klap:

"Prosvetli ga Ti" !!!

Sada zna vise nego malopre ...:bye:

Из поштовања према аутору ове теме држаћу се стриктно задатка у уводном посту, тако да ни на какве провокације више нећу одговарати (осим добрим видео снимцима - нека русофоби поцркају од муке). :bye:

Bolje da su kupili nekoliko kanadera, da gase požare na vreme

ma koji kanaderi. Jel znas ti uopste karakteristike tih aviona. Kolika im je nosivost vode? Hahah kad bi znao umro bi od smeha.

Mi od ove godine imamo u Nisu citavu flotu ruskog ministarstva za vanredne situacije kao i nase aparate koji ce se nalaziti u sluzbi
baze za vanredne situacije za jugoistocnu evropu.

Samo jedan tip helikoptera koji ce biti stacioniran u Nisu od ove godine ima nosivost vode kao tacno tri kanadera. ;)

molim te uporedi recimo jednog c-417 sa be-200.(koji je takodje u nasoj/ruskoj bazi u nisu) :D

Poslednja izmena:
To za kokpit sam postavio pre par strana...

Na demonstratoru je bio taj kokpit sa nesto analognih instrumenata, dok je na serijskom modelu potpuno digitalizovana kabina i unutra sija kao Las Vegas :)

Za R-77 se slazem, i mislim da treba uzeti sve verzije po barem 20tak komada...
Necemo samo R-27, R-60 i R-73 da furamo :sad2:
Ako su resili kesu onda je vreme da se uzme i adekvatno naoruzanje...

ja bih bio srecan i sa nekom novijom eksportnom verzijom r-27 jer se njen domet krece u rasponu od 110 do 130 kilometara!

Jos nesto. Kazes "Necemo samo R-27, R-60 i R-73 da furamo", pa moram da te pitam kada smo mi furali r-27?!
Ja koliko znam mi u naoruzanju smo od pocetka imali samo r-73 i r-60.

Ispravi me molim te ako gresim ali tako mi je u secanju.

Poslednja izmena:
ja bih bio srecan i sa nekom novijom eksportnom verzijom r-27 jer se njen domet krece u rasponu od 110 do 130 kilometara!

Jos nesto. Kazes "Necemo samo R-27, R-60 i R-73 da furamo", pa moram da te pitam kada smo mi furali r-27?!
Ja koliko znam mi u naoruzanju smo od pocetka imali samo r-73 i r-60.

Ispravi me molim te ako gresim ali tako mi je u secanju.

Imamo prvobitne verzije.

ne idi u of topik nego reci zasto nisi za nabavku mig-29m/m2 i koja varijanta je bolja u uslovima ove krize i koja? Novi Jas-39 ili kao rumuni cetvrt veka star f-16c/d?
Ili pak manji broj ali boljih aviona poput 6 komada su-30mk2 umesto 12 mig-29m/m2 ?

- - - - - - - - - -

Niko ne tvrdi da ga amram nece razvaliti ako se on usamljen ovako "vrti" tj manevrise u prostoru a avion koji nosi amram ga gadja sa 50,70 kilometara!

Ali supermanevri se koriste u bliskoj borbi a ne u borbi na velikim udaljenostima! Tako da ti komentar nije na mestu.

A te bliske borbe vise nema bre. I u bliskoj borbi se koriste pratece rakete. Retko da ce top da se koristi ko za Crvenog Barona.

A mislim da nemamo bolju ponudu sad od ovog Miga. Treba to uzeti novo i to sto pre. Jer ih Rusi voze po vasarima...

- - - - - - - - - -

Da li u avionu ima nesto sto broji predjenu kilometrazu, sate.. vec sta?

- - - - - - - - - -

Намој да мислиш, настави да пр*диш, остани то што јеси!

Ako ne budem mislio postaci rusofil.

Не бираш девојку па да врат буде лабуђи, а обрвице морске пијавице , него наоружање, за не дај боже...:mrgreen:

Pa znam i ti imas vrat kao Rambo pa si sama... vidis da si u pravu :hahaha:

- - - - - - - - - -

Dobro, i za ocekivati je bilo da ne kaze nista konkretno, ali je mislim jasno da nesto novo definitivno dolazi. Vjerojatno ce se na kraju ova vjest o 29kama pokazati tocnom.

- - - - - - - - - -

:lol:

Ne mogu vjerovati da ti se 29ka toliko gadi?

Grozna. Jos malo pa je i Hornet ruzniji od nje.

Delta wing je zakon..

ja mislim isto da nasim pilotima nece trebati nikakva obuka za ove nove migove posebna.. to ti je kao da vozis auto.. kad naucis jedan znas sve.

nego koliko mi imamo uopste pilota

- - - - - - - - - -

A sta ce nama avijacija? Drzava nam je sve manja i manja, dok neki avion uzleti, eto ga vec na stranoj teritoriji, bolje da jacamo PVO.

Jacace se i PVO a na tvoje pitanje je odgovoreno nekoliko puta ajde ne smaraj i bezi s ove teme.

ja mislim isto da nasim pilotima nece trebati nikakva obuka za ove nove migove posebna.. to ti je kao da vozis auto.. kad naucis jedan znas sve.

nego koliko mi imamo uopste pilota

- - - - - - - - - -

Jacace se i PVO a na tvoje pitanje je odgovoreno nekoliko puta ajde ne smaraj i bezi s ove teme.

Evo pobegao sam glavom bez obzira, jos uvek trcim i trcim i trcim, kad ono gle vec sam na granici pa ne mogu dalje, nemam pasos!

Ajde smanjite spam, ponekad se zapitam da li ovde postoji i jedan moderator?

In exercises using the new missiles, pilots report using only a small fraction of their available maneuverability, and that in WVR (within visual range) combat “everybody dies at the same rate”, and “F-5 or a MiG-21 with a high-off-boresight missile and HMD is as capable in a 1-v-1 as an F-22″

In exercises using the new missiles, pilots report using only a small fraction of their available maneuverability, and that in WVR (within visual range) combat “everybody dies at the same rate”, and “F-5 or a MiG-21 with a high-off-boresight missile and HMD is as capable in a 1-v-1 as an F-22″

Usta moja hvalite me.

- - - - - - - - - -

Pa ne treba ni njima, njih brani NATO avijacija.

Zasto onda imaju avijaciju?

Pa ne treba ni njima, njih brani NATO avijacija.
Баш си наиван. Која НАТО авијација ако сви усвоје ту ишчашену логику?

Да ли је Италија чланица НАТО-а? Јесте. Зашто онда купују авионе?
Талијани на то питање одговарају веома јасно: "Ми не знамо шта ће бити са НАТО за 5 или 10 година".

A sta ce nama avijacija? Drzava nam je sve manja i manja, dok neki avion uzleti, eto ga vec na stranoj teritoriji, bolje da jacamo PVO.

Prestani da lupetas.

Pre svega, gledano u miru, ako tezimo ka EU moramo imati RV ili mnooogo gore placati svake godine ~200 mil$ na kontrolu neba od strane neke druge drzave, nece Madjari recimo dozvoliti da Srbija nema RV pa prodje neki terorista kroz nasu teritoriju i spuca se u Budimpestu.
Gledano u ratu, avijacija je najbolji nacin(posle balistickih, interkontinentalnih raketa) prodiranja u srz neprijatelja, kao i zastita sopstvenog neba.

Srbija mora da ima ogromnu i jaku vojsku, Izrael je 5 puta manji od Srbije a spada u 10 najjacih vojski sveta, takodje Holandija, Svajcarska, Singapur.

Prestani da lupetas.

Pre svega, gledano u miru, ako tezimo ka EU moramo imati RV ili mnooogo gore placati svake godine ~200 mil$ na kontrolu neba od strane neke druge drzave, nece Madjari recimo dozvoliti da Srbija nema RV pa prodje neki terorista kroz nasu teritoriju i spuca se u Budimpestu.
Gledano u ratu, avijacija je najbolji nacin(posle balistickih, interkontinentalnih raketa) prodiranja u srz neprijatelja, kao i zastita sopstvenog neba.

Srbija mora da ima ogromnu i jaku vojsku, Izrael je 5 puta manji od Srbije a spada u 10 najjacih vojski sveta, takodje Holandija, Svajcarska, Singapur.

Ne slazem se uopste, moderni ratovi se nece voditi avionima, samo drzave koje imaju kosmicke snage mogu da zastite svoje nebo, sta bi nama 99 godine znacila 100 puta jaca avijacija, kad su nas ameri gadjali iz kosmosa, a ti do tamo ne mozes da doletis nijednim avionom. Bolje je razvijati PVO. Avijacija tek koliko da se ispostuju najosnovnije potrebe.

Ne slazem se uopste, moderni ratovi se nece voditi avionima, samo drzave koje imaju kosmicke snage mogu da zastite svoje nebo, sta bi nama 99 godine znacila 100 puta jaca avijacija, kad su nas ameri gadjali iz kosmosa, a ti do tamo ne mozes da doletis nijednim avionom. Bolje je razvijati PVO. Avijacija tek koliko da se ispostuju najosnovnije potrebe.

Da se ne lazemo, u buducnosti ce postojati par drzava/saveza i to je to.

Back