Novi MiG-29M2 i sistemi S-400 stižu u Srbiju!

Vučić u ponedeljak na Batajnici zvanično najavljuje nabavku MiG-ova?

BEOGRAD – Kako najavljuje Vojska Srbije, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić posetiće u ponedeljak 6. maja 204. vazuhoplovnu brigadu i 101. lovačko-avijacijsku eskadrilu na borbenom dežurstvu. Upravo je toj jedinici i njenoj dežurnoj pari hitno neophodna obnova tehnike – da li će ova poseta biti iskorišćena i za zvaničnu najavu nabavke o kojoj se nedeljama spekuliše?

694152800503f2f584c8d4550923227_v4big.jpg

Pored posete dežurnoj pari (11 časova), Vučić će po najavi obići i deklarisanu helikoptersku jedinicu koja u okviru integrisanog civilno-vojnog sistema traganja i spasavanja obavlja hitni vertikalni transport. Ministar odbrane posetiće dan ranije dežurnu raketnu PVD bateriju u Zucama. U najavi Ministarstva odbrane takođe se navodi da će nakon obilaska jedinica na Batajnici u ponedeljak biti predviđene izjave za medije.

“Uzimamo MiG-ove!!”?

Posle nekoliko nedelja nezvaničnih dojava i zvaničnih najava u vezi nabavke novih borbenih aviona i tumačenja da će to biti MiG-ovi M/M2, sam Vučić imao je prethodne nedelje još dve izjave u istom tonu, konkretnijem nego bilo koja izjava političara po ovom pitanju do sada.

Prošle nedelje je gostojući na TV Prva rekao da ćemo “posle 20 godina nabaviti nove moderne borbene avione (radare a kasnije i rakete)”, da bi prilikom posete Hrvatskoj bio citiran od strane nekoliko agencija u vezi identične izjave, s tim da je Bloomberg preneo da je rekao i koji je tip aviona u pitanju.

Iako i dalje nema informacija koji je finansijsko/kreditni aranžman u pitanju, iako poseta Rusiji i najavljen potpis strateškog sporazuma između dve države tek predstoje, frekvencija pominjanja nabavke nikada nije bila ovakva i nikada se do sada u izjavama političara se konkretnije nije moglo čuti da je ona izgledna.

Prilikom poslednje posete Batajnici Vučić je izjavio:
“Kada budemo imali dovoljno novca, onda ćemo krenuti u nabavke. Postoje razmišljanja i predlozi, ali prvo treba nešto da zaradimo pa da nešto kupimo”.

Nije potrebno naglasiti da Srbija ništa nije zaradila, nije potrebno naglašavati da su odnosi aktuelne vlasti mnogo bolji s Rusijom nego one prethodne. Potrebno je konkretno objašnjenje šta se promenilo i koji je aranžman u pitanju.

Ne postoji bolja lokacija i bolji povod da ova pitanja dobiju svoj zvaničan odgovor od posete dežurnoj pari na Batajnici.

Dakle gospodo mozda ce pasti i helosi, pvo sistemi i Migovi :))))

Ne izmišljaj i ne trabunjaj. Gde postoji DC-10 za gašenje požara?
Ili misliš na one prepravljene američke skalamerije kojima otpadaju krila kada "utovare voter"? ;)

Zar ne beše da ti ono sereš na ruskom? :think:
mužoložnik i sl?

Rusi imaju i najružniju džukelu... onu sa krivom kičmom... što ne sme da se oklizne...

ccc klasicna Srpska filozofija - "to nije moja duznos ". :lol:

a i da jeste da vidimo dal sam na šteti
ako jesam ima da se svadjam

ako nisam na šteti da vidim dal mogu da se ugradim
ako ne mogu ima da kočim dok i mene ne udenu

i dodjosmo dokle dodjosmo...

Ko kupuje ono što mu ne treba - PRODAVAĆE ONO ŠTO MU TREBA
srpska narodna, bez fakulteta i bosanske pameti

- - - - - - - - - -

"Gospodine"

Ko se tebi oupšte obratio? Ili tražiš muželoznika? :hahaha:

ti nisi ni za žensko a kamoli za muško...
daj fotku ako smeš da se svi nasmejemo jer smeh je najbolji lek :super:

Ko nema leba da jede? :eek:

Puna izletišta, poljane, livade, roštilji, Avale, Ade, bazeni,...

a to ove budžetske patriote... moralne smrdlje...

a druga polovina jela taj dan da vidi svet,
danas se drže za nožne prste i ćopaju ono crno ispod...

mnogo si ti lapidaran na tudjem podforumu a na svom odmah reaguješ... :think:

SRBINE BRATE :super:

Poslednja izmena:
a to ove budžetske patriote... moralne smrdlje...

a druga polovina jela taj dan da vidi svet,
danas se drže za nožne prste i ćppau ono crno ispod...

mnogo si ti lapidaran na tudjem podforumu a na svom odmah reaguješ... :think:

SRBINE BRATE :super:

Srećom pa mi ne daju. :lol:

Ali, konto teme, treba kupovati te mašine koje možemo da koristimo. Recimo, te avione i helikoptere za gašenje požara, da ne bi čekali da dođu čak iz Rusije.

Srećom pa mi ne daju. :lol:

Ali, konto teme, treba kupovati te mašine koje možemo da koristimo. Recimo, te avione i helikoptere za gašenje požara, da ne bi čekali da dođu čak iz Rusije.

Jer ga naplate "bratski" plus se domaća funjara ugradi bar pola

medjutim nama trebaju avioni i za komarce...
setićete se vi mojih reči kad se budete noću češali za dupeta...

- - - - - - - - - -

Ali smo zato JAT sjebali a onu štetu od poslednjih 10 stranačkih direktora prebacujemo na narodnu grbaču
Što to lepo - ja uzem pare a vi sa foruma vraćate :D
Sad znamo zašto majka plakala kad rodila Palmu iz Jagodinu, nije od sreće...

Interesantno je kako se na engleskoj Wikipediji podaci mjenjaju svaki tjedan,prije 3 tjedna je stajalo da je Srbija vec narucila nove migove pa cak i SU30,Spartan transportne avione,Mi28 helikoptere i S400 rakete,sve obogaceno slikama svih sustava. Prosli tjedan je sve to izbrisano,pisalo je samo da Srbija skoro nabavlja novu opremu ali ne i tocno koju,dok jutros citam isto to,ali i da rok uporabe migova 21 istice 2018 a ne 2013 kao sto je prije pisalo.

Interesantno je kako se na engleskoj Wikipediji podaci mjenjaju svaki tjedan,prije 3 tjedna je stajalo da je Srbija vec narucila nove migove pa cak i SU30,Spartan transportne avione,Mi28 helikoptere i S400 rakete,sve obogaceno slikama svih sustava. Prosli tjedan je sve to izbrisano,pisalo je samo da Srbija skoro nabavlja novu opremu ali ne i tocno koju,dok jutros citam isto to,ali i da rok uporabe migova 21 istice 2018 a ne 2013 kao sto je prije pisalo.

E da to je jako bitno :hahaha:

Back