Novi MiG-29M2 i sistemi S-400 stižu u Srbiju!

Interesantno je kako se na engleskoj Wikipediji podaci mjenjaju svaki tjedan,prije 3 tjedna je stajalo da je Srbija vec narucila nove migove pa cak i SU30,Spartan transportne avione,Mi28 helikoptere i S400 rakete,sve obogaceno slikama svih sustava. Prosli tjedan je sve to izbrisano,pisalo je samo da Srbija skoro nabavlja novu opremu ali ne i tocno koju,dok jutros citam isto to,ali i da rok uporabe migova 21 istice 2018 a ne 2013 kao sto je prije pisalo.

Na wikipediji mogu da napišem da sam ja predsednik Srbije!

Interesantno je kako se na engleskoj Wikipediji podaci mjenjaju svaki tjedan,prije 3 tjedna je stajalo da je Srbija vec narucila nove migove pa cak i SU30,Spartan transportne avione,Mi28 helikoptere i S400 rakete,sve obogaceno slikama svih sustava. Prosli tjedan je sve to izbrisano,pisalo je samo da Srbija skoro nabavlja novu opremu ali ne i tocno koju,dok jutros citam isto to,ali i da rok uporabe migova 21 istice 2018 a ne 2013 kao sto je prije pisalo.

Imas opciju Edit na wikipediji i mozes da pises sta hoces...

Ja sa pre par dana editovao wikipediju sa linkovanim dokazima, jedan mentol je napisao da imamo 36 MiG-35 i narucujemo jos 50 od course :lol:

Kanader je proveren proizvod, koji se koristi sirom sveta. Smesno je to dovoditi u pitanje.

rekoh on je SMESAN u odnosu na ovo sto mi imamo. Aboing 747 nikad nije usao u upotrebu kao vatrogasac.

A ovo sto mi imamo je svetska elita u borbi protiv pozara. Ako bas imas zelju mozemo da uporedimo
karakteristike i mogucnosti kanadera sa ruskim "vatrogascima".

Poslednja izmena:
Mozemo se saliti na racun Wikipedije ono sto tamo stoji je u najvecem broju slucajeva tocno. Ali vidjecemo sto ce Vucic javnosti priopciti javnosti nakon posjete Rusiji i ovoj postrojbi lovacke avijacije.

Eh da nam je sad opet SFRJ i da narucujemo avione u trocifrenom, a ne jednocifrenom broju :sad2:

- - - - - - - - - -

Da je sada SFRJ opstala u nekom demokratskom obliku tipa: Republika Jugoslavija sad bi imali po planovima 180 N/A, 60tak MiG-35 ili Su-30...

Te dve prepravljene vatrogasne praćke nikada nisu zauzele bitno mesto iz praktičnih tehničkih razloga
kao što je prevelika minimalna visina leta, pa time i ogromna nepreciznost, naročito u uslovima
izraženih vazdušnih strujanja, a i vreme punjenja je problematično. Zbog toga, između dva naleta
suviše je veliki protok vremena, a učinak postane minimalan.

Eh da nam je sad opet SFRJ i da narucujemo avione u trocifrenom, a ne jednocifrenom broju :sad2: ..

Bivša Juga kupila je preko 200 MIG21.

Mig-21_yu.JPG

Muzej vazduhoplovstva

NA je bio legenda, nije se stiglo dalje od osnovnih crteža. Imalis mo neke komponente ali je trebalo još dosta rada. Finansijski je bilo neostvarivo ni za SFRJ.

Ocigledno nisi dobro upucen u projekat N/A, on je bio pred kraj sto svedoci i gotova kabina za isti, sva elektronika odradjena zajedno sa sistemom za upravljanjem glasom.

novi-avion.jpg

Probni let je trebao biti 92', a 95' uci prvi primerci u RV JNA.

Back