Novi MiG-29M2 i sistemi S-400 stižu u Srbiju!

NATO javno ne komentariše potez (veliko)srBijanske Vlasti oko kupovine ruske vojne opreme - njenom sve naznačenijem prilasku ruskom vojnom bloku.
Zbog čega će Srbija istrpeti na drugu stranu.
I u tom ''predpristupnom'' smislu i procesu - SrBija će biti izolovana.
Ni blizu stola i ''đakonija'' - gde bi mogla da se ''očeše''.
Mogu mnogi biti cinični - i EU - i njenom politikom; ona je tu - neminovna - i ako ste mali - sa rejtingom i prošlošću Srbije - bilo bi bolje da budete iole poslušni i samokritičniji.
Ponos - Inat - nisu nikakve pozitivne osobine; a posebno u svetlu onog - što je Srbija radila donedavno (i još radi).
Onoj devojčici treba presađivanje srca u Americi.
Drugoj bolesnoj deci - pa i odraslim - isto.
Ljudi su gladni.
Bez posla.
Depresivni.
Bolesni.
Ovakva politika, ovakve Srbije - neće nikom doneti dobra.
aviacija1.jpg

Zabole me uvo i da su leteli na muzejskim eksponatima.
I Britanci su leteli na ispodzvučnim, tromim i zastarelim Harijerima pa im nijedan nije oboren.

Uzgred, nešto ne verujem da su Sadamovi i Gadafijevi piloJci leteli na zastarelim verzijama. Imali su para kao blata i rado su ih trošili na oružje.
Večito isto s**anje:" Zastarele verzije, nije funkcionisao radar, loše rakete, loši meteo uslovi...", samo da se ne bi priznala prosta stvar - Mig29 je pokušaj odgovora na F16 i od samog starta je bio problematičan i zastareo avion.
:lol:

......

I nad Srbijom 1941. godine, srpski piloti u domaćim IK3 su oborili 47 tada najsavremenijih aviona - nemačkih štuka.
Štaviše, poginulo je 35-40 nemačkih pilota a oko 10 naših.

- - - - - - - - - -

Da li si ti svestan da su štuke bombarderi a IK3 lovci i to uopšte nisu bili naivni lovci.Pa naravno da su obarali štuke bez problema,sramota bi bilo da je obrnuto. Inače kraljevsko vazduhoplovstvo je imalo i Bf-109(meseršmite) iste koje su leteli u Luftwafe. Naravno brojnost je bila neuporediva ali po kvalitetu uopšte nismo bili inferiorni.

Uzgred, nešto ne verujem da su Sadamovi i Gadafijevi piloJci leteli na zastarelim verzijama.

Имали су Ирачани и Либијци француске ловце Dassault Mirage F-1, па им они нису помогли.

...poskidaju im sve avione a nikad bar jedan NATO avion da bude oboren od strane ruskog aviona??

Бесмислица и будалаштина (Вама, иначе, својствена). Ево Вам прича о америчком авиону F/A-18 обореном од стране ирачког авиона МиГ-25:

http://en.wikipedia.org/wiki/Scott_Speicher

Амерички губици авиона у ратовима (дакле, мирнодопски се не рачунају) од Вијетнама на овамо:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_combat_losses_of_United_States_military_aircraft_since_the_Vietnam_War

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_aviation_shootdowns_and_accidents_during_the_Iraq_War

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_aviation_accidents_and_incidents_in_the_War_in_Afghanistan

Све у свему преко 300 летелица. 124 хеликоптера и 24 авиона само у последњем рату у Ираку и тридесетак у првом Заливском рату за месец дана кампање. А, у Вијетнаму су Американци изгубили (сем рата, наравно) и преко 1600 летелица!

Dakle, pitanje za svako tehnički obrazovano lice: da li smatrate neozbiljnom onu firmu, koja je sposobna napraviti u velikim serijama avion, koji krstari na 2,35maha, a jurne i na 3,2 maha i za celu tu igru je sposoban kroz svega pola sata? Osim toga, ne spajati panele labavo, imati idealno glatko telo, razviti posebne legure i tehnološke postupke zavarivanja, posebno termostabilno gorivo, napraviti prvi leteći radar sa pasivnom rešetkom, brzim računarom i prvim na svetu data-linkom i spakovati to u avion velikoserijske proizvodnje.

Po meni ovde neki očigledno nisu iz industrije i nisu ni najmanje svesni da avion nije softversko rešenje, koje treba da liči na "Foto šop" uglađenu sliku.

Dakle, pitanje za svako tehnički obrazovano lice: da li smatrate neozbiljnom onu firmu, koja je sposobna napraviti u velikim serijama avion, koji krstari na 2,35maha, a jurne i na 3,2 maha i za celu tu igru je sposoban kroz svega pola sata? Osim toga, ne spajati panele labavo, imati idealno glatko telo, razviti posebne legure i tehnološke postupke zavarivanja, posebno termostabilno gorivo, napraviti prvi leteći radar sa pasivnom rešetkom, brzim računarom i prvim na svetu data-linkom i spakovati to u avion velikoserijske proizvodnje.

Po meni ovde neki očigledno nisu iz industrije i nisu ni najmanje svesni da avion nije softversko rešenje, koje treba da liči na "Foto šop" uglađenu sliku.

Neki ne samo da smatraju da je to neozbiljna firma , nego su uvereni da sami mogu da konstruisu mnogo bolji avion od od MIG ..... :lol:

Neki ne samo da smatraju da je to neozbiljna firma , nego su uvereni da sami mogu da konstruisu mnogo bolji avion od od MIG ..... :lol:

Ma ne vredi pričati. Samo povremeno popizdim, kad vidim šta i kako ljudi pišu. Da nije tih bednih vremena na kraju prošlog veka, ni jedna evropska velika firma ne bi imala stručnjaka iz slovenskih zemalja i bili bi prešišani.
Mene je na intervjuu za posao u Švajcarskoj stručna pitanja i koju literaturu koristim za električne rotacione mašine, pitao rus, a ne švajcarac.

Ma ne vredi pričati. Samo povremeno popizdim, kad vidim šta i kako ljudi pišu. Da nije tih bednih vremena na kraju prošlog veka, ni jedna evropska velika firma ne bi imala stručnjaka iz slovenskih zemalja i bili bi prešišani.
Mene je na intervjuu za posao u Švajcarskoj stručna pitanja i koju literaturu koristim za električne rotacione mašine, pitao rus, a ne švajcarac.

Ja sam cuo da je glavnu ideju Raptora radio Srbin.

l".

I nad Srbijom 1941. godine, srpski piloti u domaćim IK3 su oborili 47 tada najsavremenijih aviona - nemačkih štuka.
Štaviše, poginulo je 35-40 nemačkih pilota a oko 10 naših.

Ne samo srpski. Svi piloti 6. puka, među njima mnogi Slovenci i Hrvati, koji su poletali tih dana su sačuvali obraz Jugoslovenskog kraljevskog vazduhoplovstva.

IK-3 je bio odličan avion, ravan nemačkom Meseršmitu, ali ih je u borbama učestvovalo svega 6, od 12 koliko ih je vazduhoplovstvo imalo.

Okosnicu lovačke avijacije JKV su činili upravo Meseršmiti Bf-109E (JKV ih je imao oko 70 u naoružanju tada, a 6. puk 27), i upravo je njime oboreno najviše neprijateljskih aviona, uključujući i Štuke.

- - - - - - - - - -

Ja sam cuo da je glavnu ideju Raptora radio Srbin.

:per:

Nije ni čudo što ga malo-malo prizemlje zbog nekih sitnica...;)

Da li si ti svestan da su štuke bombarderi a IK3 lovci i to uopšte nisu bili naivni lovci.Pa naravno da su obarali štuke bez problema,sramota bi bilo da je obrnuto. Inače kraljevsko vazduhoplovstvo je imalo i Bf-109(meseršmite) iste koje su leteli u Luftwafe. Naravno brojnost je bila neuporediva ali po kvalitetu uopšte nismo bili inferiorni.

Imalo je i britanske Harikene, rađene po licenci.

Sad tek shvatam zasto su neki ljudi ovako neinformisani - ne citaju top temu ovoga foruma .. i ujedno moju omiljenu temu - ,,Kucnuo je cas da napravimo Rusko Srpsku Imperiju ,, !!!

Moj danasnji post sa te teme :

,, Izgleda da se amerikancinma dogodio mali incident :think: .... nosac aviona ,,Abraham Linkoln ,, im tone , polako ali sigurno .... :sije:

Satelitski snimci Rusa .... :cool:

99584364.jpg

85185809.jpg

:D

Poslednja izmena:
NATO javno ne komentariše potez (veliko)srBijanske Vlasti oko kupovine ruske vojne opreme - njenom sve naznačenijem prilasku ruskom vojnom bloku.
Zbog čega će Srbija istrpeti na drugu stranu.
I u tom ''predpristupnom'' smislu i procesu - SrBija će biti izolovana.
Ni blizu stola i ''đakonija'' - gde bi mogla da se ''očeše''.
Mogu mnogi biti cinični - i EU - i njenom politikom; ona je tu - neminovna - i ako ste mali - sa rejtingom i prošlošću Srbije - bilo bi bolje da budete iole poslušni i samokritičniji.
Ponos - Inat - nisu nikakve pozitivne osobine; a posebno u svetlu onog - što je Srbija radila donedavno (i još radi).
Onoj devojčici treba presađivanje srca u Americi.
Drugoj bolesnoj deci - pa i odraslim - isto.
Ljudi su gladni.
Bez posla.
Depresivni.
Bolesni.
Ovakva politika, ovakve Srbije - neće nikom doneti dobra.
Pogledajte prilog 285067
Пларформа опет преносиш текст из слободног делведека који је забрањен на форуму као шовинистичко-сепаратистичко гласило.

Razlozi i nisu tehnicke prirode. Uglavnom su protiv kupovine novih aviona, konkretno migova,oni,koji su prije toga kritizirali vlast sto nista ne poduzima po pitanju moderniziranja ratnog zrakoplovstva. Osim toga siguran sam da vojni i politicki vrh raspolaze sa dovoljno ljudi od struke koji su definitivno upuceniji u cijelu problematiku od svih nas ovdje skupa.

Razlozi i nisu tehnicke prirode. Uglavnom su protiv kupovine novih aviona, konkretno migova,oni,koji su prije toga kritizirali vlast sto nista ne poduzima po pitanju moderniziranja ratnog zrakoplovstva. Osim toga siguran sam da vojni i politicki vrh raspolaze sa dovoljno ljudi od struke koji su definitivno upuceniji u cijelu problematiku od svih nas ovdje skupa.

Ovo je osnovno i ovo svi kritizeri u raspravi previđaju. Ja sve vreme pokušavam da dokučim njihove razloge, a ne razloge, koje imaju kritizeri. No, pošto sam ja tehničko lice, mene fascinira toliko osuđivanje u prerogativu.

Back