Novi MiG-29M2 i sistemi S-400 stižu u Srbiju!

I da je tih 2m2 kao što kažeš, to je 2,5 puta sitnija meta od one koju Rusi "nišane" svojim raspalim radarom.

Nek se hebu sa takvim radarima i neka ih kače na akrobatske avione za razonodu.

Indija se zahebala pa kupila nosač aviona od Rusije. Nisu mogli da spakuju Suhoje na njega, pa su uzeli Migove.
Ali učestvovali su kao nadzorni organ u proizvodnji i nisu dali Rusima da išta budže od svojih radara i elektronike nego su uzeli Thales-ovu ( francusku ) opremu.

Pa slusaj druze, i ja bih voleo da imamo para za jedno 120 Evrofajtera i odrzavanje istih, ali to zadovoljstvo ni tvoja voljena Svabija ne moze priustiti, tako da se moramo zadovoljiti ovom "bednom i prastarom" Ruskom tehnologijom od koje se svakom Evropejcu digne kosa na glavi pri pomenu iste...

Ajde bre decko oladi malo i shvati da je ovo naj najbolja opcija koju smo mogli izabrati gledajuci cena/kvalitet, u pitanju je sjajan avion koji ce nas sluziti jos 40 godina...

Ostavi Evrofajtera/F-16/F-18/Rafal godinu dana na livadi da vidimo kako je*acka zapadna tehnologija podnosi jeba*ke uslove majke prirode...

MiG-29M2 je u svemu pandan F-16 Block 52, F-18 Super Hornet, Jas 39 Gripen C.
MiG-35 je u svemu pandan sa EF-2000 T3, Su-30 MKI, Rafale C, F-16 Block 60.

- - - - - - - - - -

Da li je verziju M2 moguce servisirati/remontovati na bazi mornaricke verzije? Ukoliko je stvarno tocno da za desetak godina vise nece biti rezervnih djelova. Iako mi te Price sve vise lice na nastojanja prozapadnih struja u Srbiji da onemoguce moderniziranje RZ.

Naravno da je moguce, to su totalno identicni avioni.

Pa slusaj druze, i ja bih voleo da imamo para za jedno 120 Evrofajtera i odrzavanje istih, ali to zadovoljstvo ni tvoja voljena Svabija ne moze priustiti,

Eto, tu se razlikujemo.
Ja ne podnosim Švabiju a bio bih zadovoljan i ruskim avionom ( čak i MiG-om ) sa nezastarelom elektronikom.
Bez najsavremenije elektronike, moderan avion je aerobatska letelica a u ratu - kanturina za šutiranje.

tako da se moramo zadovoljiti ovom "bednom i prastarom" Ruskom tehnologijom od koje se svakom Evropejcu digne kosa na glavi pri pomenu iste...

Videh kako i šta im se diglo 1999. na Balkanu, pa u Iraku 2, pa u Libiji...
Migovi padali sa neba a nijedan Fantom, Evrofajter, Rafal...ali važno da MIG može da izvodi manevre na aeromitinzima. :roll:
To što i najnoviji Migovi imaju ( kao i uvek ) zastarelu elektroniku "nije važno". Pa šta je onda bitno ako ne radar i dalekometna raketa?

Da neće kobra manevrom da obori NATO avion? To su mogli i Migovi iz 80-ih pa još nijedan, nigde na planeti nije oborio Natovca.

Eto, tu se razlikujemo.
Ja ne podnosim Švabiju a bio bih zadovoljan i ruskim avionom ( čak i MiG-om ) sa nezastarelom elektronikom.
Bez najsavremenije elektronike, moderan avion je aerobatska letelica a u ratu - kanturina za šutiranje.

Migovi padali sa neba a nijedan Fantom, Evrofajter, Rafal...ali važno da MIG može da izvodi manevre na aeromitinzima. :roll:
To što i najnoviji Migovi imaju ( kao i uvek ) zastarelu elektroniku "nije važno". Pa šta je onda bitno ako ne radar i dalekometna raketa?

Da neće kobra manevrom da obori NATO avion? To su mogli i Migovi iz 80-ih pa još nijedan, nigde na planeti nije oborio Natovca.

Irak, Libija, Srbija, slabo razvijene zemlje protiv kojih se urotio cijeli razvijeni zapad, mislim, da su imali ne znam kakve avione to je unaprijed izgubljena bitka. Kakve sanse bi u zraku imala Srbija da je tada imala 16 najmodernijih aviona, svejedno kojih, umjesto neispravnih 29ki? U najboljem slucaju uspijeli bi oboriti neke NATO avione, ali kad je omjer 100:1 onda je krajnji ishod jasan.

NATO napada u coporu, i uvijek svi na jednog, sigurno bi drugacija prica bila da JEDNA NATO drzava napadne nekoga, da se ostali ne mjesaju.

Nego, kako bi bilo da ove vase 21ice poklonite Hrvatskoj kad vam vise ne budu trebali? Ipak smo i mi izdvajali pinku za njihovu kupovinu. :D

JVO_0161.JPG

JVO_0135.JPG

MIG21_1.jpg

Irak, Libija, Srbija, slabo razvijene zemlje protiv kojih se urotio cijeli razvijeni zapad, mislim, da su imali ne znam kakve avione to je unaprijed izgubljena bitka.

Jeste, ali to su najmanje 3 države sa najmanje 30 MiGova a baš NIJEDAN da se upiše u listu strelaca?
Tu nešto smrdi a ja znam i šta je - loša avionika ( radari, sistemi navođenja) i rakete (pre)kratkog dometa. Vrlo prosta i logična stvar ukoliko se koristi zdrav razum.

- - - - - - - - - -

Nego, kako bi bilo da ove vase 21ice poklonite Hrvatskoj kad vam vise ne budu trebali? Ipak smo i mi izdvajali pinku za njihovu kupovinu. :D

Može, ako će da ih furaju sa srpskom zastavom :hahaha:

Eto, tu se razlikujemo.

Vidim ja da je tebi jedini cilj trolovanje, samo ne kapiram koja je korist od trolovanja?
Placa li se trolovanje ili se odrzava "troling na 100m"?

Kao i u svemu koliko para toliko muzike. Za $25M po komadu dobijes odlicne ruske MIG-ove koji Izraelcima vec decenijama sluze da vezbaju gadjanje. Ti su avioni pandan Rafalu kao sto je i Lada pandan BMW-u. Ima sve sto i BMW. Volan, motor cetiri tocka a novija varijanta cak i elektricnu diznu na karburatoru.
Isto tako i MIG-ovi. Imaju sve komponente kao i moderni avioni a jeftinija rusko-pravoslavna radinost.

Kao i u svemu koliko para toliko muzike. Za $25M po komadu dobijes odlicne ruske MIG-ove koji Izraelcima vec decenijama sluze da vezbaju gadjanje. Ti su avioni pandan Rafalu kao sto je i Lada pandan BMW-u. Ima sve sto i BMW. Volan, motor cetiri tocka a novija varijanta cak i elektricnu diznu na karburatoru.
Isto tako i MIG-ovi. Imaju sve komponente kao i moderni avioni a jeftinija rusko-pravoslavna radinost...

...i super-moderan uređaj za kišu :mrgreen:
903m06.jpg

Vidim ja da je tebi jedini cilj trolovanje, samo ne kapiram koja je korist od trolovanja?
Placa li se trolovanje ili se odrzava "troling na 100m"?

Samo honorarno.
Nego uveseli moje nenatovsko, nerusofilsko nego samo srpsko srce pa me iznenadi nekim podatkom iz poslednjih 30 godina, da je Mig 21 ili 29 oborio neki F16 ili neki stariji primerak "fantoma".

Po onome što sam ja otkrio, Migovi su samo padali i služili kao zamena za glinene golubove ( glina skupa a golubove štiti Orka) ...a ti se isprsi sa argumentima za suprotno.

Jeste, ali to su najmanje 3 države sa najmanje 30 MiGova a baš NIJEDAN da se upiše u listu strelaca?
Tu nešto smrdi a ja znam i šta je - loša avionika ( radari, sistemi navođenja) i rakete (pre)kratkog dometa. Vrlo prosta i logična stvar ukoliko se koristi zdrav razum.

Slabi radari, ili potpuno neispravni kao u vasem slucaju tada, a zemlju napada cijeli NATO, u totalnom okruzenju. U zracnim borbama nisu imali sanse, za razliku od Orlova i G4 koji su se pokazali odlicnim u podrsci kopnenoj vojsci.

Može, ako će da ih furaju sa srpskom zastavom :hahaha:

Pa i ovako mogu da prelete Hrvatsku kad hoce, nema tko da ih presretne.

Slabi radari, ili potpuno neispravni kao u vasem slucaju tada, a zemlju napada cijeli NATO, u totalnom okruzenju. U zracnim borbama nisu imali sanse, za razliku od Orlova i G4 koji su se pokazali odlicnim u podrsci kopnenoj vojsci.

Pa i ovako mogu da prelete Hrvatsku kad hoce, nema tko da ih presretne.

Ti si Hrvat koliko sam i ja HDZ-ovac :mrgreen:

Samo honorarno.
Nego uveseli moje nenatovsko, nerusofilsko nego samo srpsko srce pa me iznenadi nekim podatkom iz poslednjih 30 godina, da je Mig 21 ili 29 oborio neki F16 ili neki stariji primerak "fantoma".

Po onome što sam ja otkrio, Migovi su samo padali i služili kao zamena za glinene golubove ( glina skupa a golubove štiti Orka) ...a ti se isprsi sa argumentima za suprotno.

Tebi ocigledno neke stvari nisu jasne.Na kojim verzijama Mig 29 su leteli Iracani i Srbi i u kakvom stanju su bile te masine?
Sa druge strane zapadne zemlje odrzavaju tip top opremu i piloti imaju oko 120 sati naleta a to znaci da su u odlicnoj formi.Nije bitan sam avion kao avion(bitan je naravno) koliko odrzavanje uvezbanost pilota.Cak i da Srbiji poklone eskadrilu EF, ukoliko piloti ne lete masine se ne odrzavaju ista situacija bi bila kao 1999.
Uzmi ono sta mozes a da je dobro, odvoj novcana sredstva za odrzavanje i letenje i te masine ce posluziti svrsi

Kod nas dve 29-ke ( od ukupno 5 sposobnih za let te 1999. godine) i to pola sata nakon što su poleteli (ili možda još koji, ali ova 2 sigurno).
Za Irak i Libiju nađi sam

то је и одговор на питање-уопште-----за целу ПЛАНЕТУ ЗЕМЉУ;)
А Ф-16 И ОСТАЛЕ ЗАПАДНЕ КАНТЕ ПАДАЛЕ СУ И ОД МИГОВА-21,23;)

Tebi ocigledno neke stvari nisu jasne.Na kojim verzijama Mig 29 su leteli Iracani i Srbi i u kakvom stanju su bile te masine?

Zabole me uvo i da su leteli na muzejskim eksponatima.
I Britanci su leteli na ispodzvučnim, tromim i zastarelim Harijerima pa im nijedan nije oboren.

Uzgred, nešto ne verujem da su Sadamovi i Gadafijevi piloJci leteli na zastarelim verzijama. Imali su para kao blata i rado su ih trošili na oružje.
Večito isto s**anje:" Zastarele verzije, nije funkcionisao radar, loše rakete, loši meteo uslovi...", samo da se ne bi priznala prosta stvar - Mig29 je pokušaj odgovora na F16 i od samog starta je bio problematičan i zastareo avion.

Neće niko da izgubi tiitulu "rusofila" ako objektivno gleda stvari i odbaci jednu od minimum 3-4 ruske avio fabrike.
Nisam ni ja manje Srbin jer ne bih ni dinara dao za Yuga ili Zastavu 101.

- - - - - - - - - -

то је и одговор на питање-уопште-----за целу ПЛАНЕТУ ЗЕМЉУ;)
А Ф-16 И ОСТАЛЕ ЗАПАДНЕ КАНТЕ ПАДАЛЕ СУ И ОД МИГОВА-21,23;)

Jel? A na kojoj planeti ? :think:
Da nema možda neki link do tih tajnovitih podataka?

Sa druge strane zapadne zemlje odrzavaju tip top opremu i piloti imaju oko 120 sati naleta a to znaci da su u odlicnoj formi.Nije bitan sam avion kao avion(bitan je naravno) koliko odrzavanje uvezbanost pilota.Cak i da Srbiji poklone eskadrilu EF, ukoliko piloti ne lete masine se ne odrzavaju ista situacija bi bila kao 1999.
Uzmi ono sta mozes a da je dobro, odvoj novcana sredstva za odrzavanje i letenje i te masine ce posluziti svrsi

шта ће ти еУрофајтери цена сата лета 70000е а за миг 29-17000е

I Britanci su leteli na ispodzvučnim, tromim i zastarelim Harijerima pa im nijedan nije oboren.

Uzgred, nešto ne verujem da su Sadamovi i Gadafijevi piloJci leteli na zastarelim verzijama. Imali su para kao blata i rado su ih trošili na oružje.
Večito isto s**anje:" Zastarele verzije, nije funkcionisao radar, loše rakete, loši meteo uslovi...", samo da se ne bi priznala prosta stvar - Mig29 je pokušaj odgovora na F16 i od samog starta je bio problematičan i zastareo avion.

Neće niko da izgubi tiitulu "rusofila" ako objektivno gleda stvari i odbaci jednu od minimum 3-4 ruske avio fabrike.

- - - - - - - - - -

Ne kazem da je MIG-29 neka avioncina, ali zamisli ti pod kakvim su se oni uslovima borili, recimo da su imali ravnopravne protivnike u vreme Gadafija, oni nisu imali jednog - pet protivnika nego citavu eskadrilu, a cesto puta desetak eskadrila F-16, F-15, F-18 pa ti vidi...

Uvek je zapad imao jacu elektroniku, ali Rusi su malo pokrali znanja od Thalesa i EADS-a tako da su sve to primenili u Pak Fa...

Ta elektronika nije toliko bitna, najbitnije stavke su:

domet radara, naoruzanje, broj podvesnih tacaka, dolet bez dodatnih rezervoara, upravljivost, smanjena uocljivost i brzina.

Ako bi po tim stavkama isao, imao bi realno ovakvu sliku:

*samo avioni koji postoje:
1. F-22 Raptor
2. Su-35BM
3. EF-2000 T3
4. Dassault Rafale C
5. Su-30
6. J-10B
7. F-18 Super Hornet
8. MiG-29M/M2
9. Gripen C
10. F-16 Block 60

- - - - - - - - - -

Srbija će dobiti nove avione. Radujte se. Za razliku od miliona bačenih na korupciju i krpljenje budžetskih rupa, novac ovde utrošen ima svrhu, a to je bezbednost zemlje. Ja se iskreno nadam da je ovo početak procesa koji će vratiti značaj našoj vojsci tj da se na ovome neće stati tj da će se kroz ozbiljnu saradnju sa Rusima rešiti i druga pitanje od značaja.

Ekonomija je preduslov za jaku vojsku, ali isto tako kako napredovati ako se ne mogu sačuvati bar oni osnovni elementi države, njena teritorija, vazušni prostor, stanovništvo... A da se ne lažemo mi trenutno nismo sposobni da ni osnovne elemente sačuvamo.

- - - - - - - - - -

опет фаул-ф-16 је одговор на миг-21 по принципу само од њега да будем бољи-садамови соколови нису имали инфраструктуру(сателите, аваксе...)па су се носили како су знали и умели а богами и обарали агресорске авионе--гадафијеви авиони нису ни летели због тзв зоне забрањеног лета;)
--котра питање дај линк о великим победама над руским авионима

Ne kazem da je MIG-29 neka avioncina, ali zamisli ti pod kakvim su se oni uslovima borili, recimo da su imali ravnopravne protivnike u vreme Gadafija, oni nisu imali jednog - pet protivnika nego citavu eskadrilu, a cesto puta desetak eskadrila F-16, F-15, F-18 pa ti vidi...

Uvek je zapad imao jacu elektroniku, ali Rusi su malo pokrali znanja od Thalesa i EADS-a tako da su sve to primenili u Pak Fa...

Ta elektronika nije toliko bitna, najbitnije stavke su:

domet radara, naoruzanje, broj podvesnih tacaka, dolet bez dodatnih rezervoara, upravljivost, smanjena uocljivost i brzina.

Ako bi po tim stavkama isao, imao bi realno ovakvu sliku:

*samo avioni koji postoje:
1. F-22 Raptor
2. Su-35BM
3. EF-2000 T3
4. Dassault Rafale C
5. Su-30
6. J-10B
7. F-18 Super Hornet
8. MiG-29M/M2
9. Gripen C
10. F-16 Block 60

- - - - - - - - - -

Srbija će dobiti nove avione. Radujte se. Za razliku od miliona bačenih na korupciju i krpljenje budžetskih rupa, novac ovde utrošen ima svrhu, a to je bezbednost zemlje. Ja se iskreno nadam da je ovo početak procesa koji će vratiti značaj našoj vojsci tj da se na ovome neće stati tj da će se kroz ozbiljnu saradnju sa Rusima rešiti i druga pitanje od značaja.

Ekonomija je preduslov za jaku vojsku, ali isto tako kako napredovati ako se ne mogu sačuvati bar oni osnovni elementi države, njena teritorija, vazušni prostor, stanovništvo... A da se ne lažemo mi trenutno nismo sposobni da ni osnovne elemente sačuvamo.

Aman prijatelju, sve je jasno u vezi ishoda RATA/BITKE, ali kako bre oni uvek preoru prosovjetsku ili neutralnu zemlju, poskidaju im sve avione a nikad bar jedan NATO avion da bude oboren od strane ruskog aviona??
Reda radi, moglo je da bude oboreno ukupno bar 5kom, čisto kao "počasni gol".

I nad Srbijom 1941. godine, srpski piloti u domaćim IK3 su oborili 47 tada najsavremenijih aviona - nemačkih štuka.
Štaviše, poginulo je 35-40 nemačkih pilota a oko 10 naših.

- - - - - - - - - -

садамови соколови нису имали инфраструктуру(сателите, аваксе...)па су се носили како су знали и умели а богами и обарали агресорске авионе

Daj link ka tvojim tvrdnjama i bogu u kojeg se zaklinješ?

Back