Novi grb Srbije

KOJI JE GRB BOLJI

• Ukupno glasova
    189
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Држава Србија = јебe луд збуњеног.

Жао ми је оних поштених људи који су дали све од себе да коначно уприличе грб какав треба да буде... Али, добро. Још једна потврда да се у Срањији није ништа променило још од Домановићевог доба.

Kada se ovaj genije HOMEN koji veze s mozgom nema poziva na tradiciju i na to da treba koristiti grb onakav kakav je korsitila Kraljevina Srbija, ZAŠTO su onda reči himne PROMENJENE...

KAKO to da HIMNA može da se menja, a grb NE????!!!

Original himne Bože pravde koju je koristila Kraljevina Srbija je:

"Bože spasi, Bože hrani, srpskog KRALJA srpski rod.", a NOVI TEKST je:

"Bože spasi, Bože hrani srpske ZEMLJE (?!), srpski rod!"

KAKVI SU TO DVOSTRUKI ARŠINI da HIMNA Kraljevine Srbije koja je još starija tj. iz 1872. godine MOŽE DA SE MENJA, a grb BAŠ mora da bude APSOLUTNO ISTI kao grb Kraljevine Srbije... ????

A kada se priča o tradiciji dugoj 130 godina, to APSOLUTNO NIJE istina... Grb Kraljevine Srbije iz 1882. godine koji je za Kralja Milana uradio bečki student Ernest Kral se koristio SVEGA 30-tak godina, tačnije od te 1882. pa do 1918. godine... samo da podsetim grb Socijalističke Republike Srbije je bio na snazi MNOGOOO duže tj. od 1947. pa sve do 2004. godine...

Homen navodi da je prema zakonu, srpski grb kraljevski iz 1882. faktički punih 130 godina u upotrebi, izuzimajući period socijalističke države i da niko nema pravo da ga menja posle tako dugog perioda.

I OPET PITAM: KAKO to da HIMNA "Bože pravde" iz daleke 1872. MOŽE DA SE PREPRAVLJA, a grb NE MOŽE????

Саботирају једни друге и то је срамота. Једна струја власти реши да нешто доведе у ред, па ће друга то да саботира.

Ко је уопште овом Хомену рекао да из места треба да се промене сва државна обележја? Јебeм му оца очињег, мислим да су се до прошле године штампале радне књижице са ГРБОМ СФРЈ, а на зилијарду печата су остали стари грбови СР Србије и користили се до недавно.

Ово је исти грб, само графички дотеран до савршенства. Ко је уопште протурио причу о томе да се ради о неком "старом" и "новом" грбу, кад је грб исти?

А слажем се, када су мењали изглед грба, требало је да поведу јаку медијску кампању, а не да им сад свака шуша оспорава решење. Ужас.

Саботирају једни друге и то је срамота. Једна струја власти реши да нешто доведе у ред, па ће друга то да саботира.

Ко је уопште овом Хомену рекао да из места треба да се промене сва државна обележја? Јебeм му оца очињег, мислим да су се до прошле године штампале радне књижице са ГРБОМ СФРЈ, а на зилијарду печата су остали стари грбови СР Србије и користили се до недавно.

Ово је исти грб, само графички дотеран до савршенства. Ко је уопште протурио причу о томе да се ради о неком "старом" и "новом" грбу, кад је грб исти?

А слажем се, када су мењали изглед грба, требало је да поведу јаку медијску кампању, а не да им сад свака шуша оспорава решење. Ужас.

Ма каква струја... то је и проблем. Ја сам само један хералдичар који је радио са људима који су хтели да реше проблем једном за свагда за пребедне паре и из љубави према својој земљи. Добио сам да не кажем шта од толико очигледно плаћених коментара.

Нити је закон прекршен, нити је емблазон грба урађен за јоту другачије од блазона какав се усталио, нити би то ишта коштало, нити је грб промењен него је само цртеж кодификован (а нећу рећи које су све биле грешке и грешкице на решењу из 2004. само ћу рећи да су све до последње биле исправљене 2010.).

И ја се слажем за медијску кампању а годинама покушавам да организујем округле столове, што никог, гле чуда, до пре који месец није интересовало. Али ја нисам политичар.

О изјавама нећу ни да коментаришем. Све сте рекли. Све што сам до сада рекао ми је било исечено, сасечено и обрнуто, почевши од првог текста па све до сад. количина личног блаћења је невероватна, на сву срећу је надмашена личним порукама подршке. Будите уверени, упркос силној кампањи, да је подршка овом решењу из 2010. натполовична али да је народ уплашен и унижен и да му је мука свега.

Васићев предлог сам коментарисао у свом раду. Уз све дужно поштовање, нећу даље делити своје муком и тешким трудом стечено знање.

и даље кажем: као хералдичару, није било веће части него радити за своју земљу, па нек завршим у Домановићевој драми.

Сви смо ми у тој драми.

Сад сам отишао на коментаре на Б92 и количина глупости и лажи и чистог незнања од нпр. "историчарке Ане" је савршено отрежњујућа. Сад ми је јасно одакле и потурице и пад под Турке и убиство Карађорђа и замешатељство са уставобранитељима и династички сукоби, па на крају крајева и братоубилачки рат за време немачке окупације.

Poslednja izmena:
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Društvo/857968/Menjanje+grba+veliki+trošak.html

ODE "NOVI" GRB U ISTORIJU... :(

http://4.***************/_jU-Tx_vuU30/TToVt3SbpZI/AAAAAAAAAA0/y2lcOK2oqgA/s640/grb+srbije+-+srpski+grb+-+serbian+coat+of+arms.jpg
Grb-Srbije.png

welcome back :(

Држава Србија = јебe луд збуњеног.

Жао ми је оних поштених људи који су дали све од себе да коначно уприличе грб какав треба да буде... Али, добро. Још једна потврда да се у Срањији није ништа променило још од Домановићевог доба.

е баш тако.. овој власти ни грб није светиња, па зашто би ценили било чији труд?

Gráthas, шта ја рекох за Хомена?

Pa šta ima znači ta slika ? Ipak su usvojili novu krunu ili ?

NE. Pisao sam ovima iz Ministarstva pravde i odgovorili su mi bukvalno ekspresno da će se predlog za ukidanje dela Uredbe koji se odnosi na grb, kandidovati (?!) za sednicu Vlade 31.03.2011.god. Tada bi kažu, trebala Vlada da se izjasni o predlogu Ministarstva pravde, koji su načelno podržala SKORO sva ministarstva, kao i Predsedik Republike. Grb koji je usvojen 11.11.2010. će biti TRAJNO ukinut, a do usvajanja novog izbornika, primenjivao bi se neki iz 2009. (???!) E sad, koji je taj izbornik grba iz 2009. ja pojma nemam... Na pitanje kada i ko će raditi taj novi IZBORNIK, još nisam dobio odgovor...

ZATO ja predlažem gosn Grujiću, autoru ovog NOVOG grba, da nas spasi vraćanja par koraka unazad i predloži novo REŠENJE, PRIBLIŽNIJE rešenju iz 2004.god. kako bi dobili grb koji će bar malo biti "SREDJEN", jer ako vrate onaj stari onakav kakav je bio, osta nam to rešenje još 100 godina...

Molim gosn Grujića da iznese neke druge verzije grba, sličnije starom, ukoliko je to moguće i na taj način spasi i sebe, a i Srbiju velike blamaže...

...naleteh na ovaj komentar na sajtu Novosti koje su sve ovo i zakuvale:

"Insajder 14. mart 2011. 12:08 #1516457
Ko će da se kladi sa mnom, da od ukidanja Uredbe nema ništa... Sve je ovo predstava, videćete za nekih 20 dana... Dizajn novih novčanica od 50, 100, 200, 500 i 1000 dinara sa novim grbom je već odradjen... Info iz prve ruke!!!"

Duhovito, nema šta... :D ali ko zna! U zemlji Srbiji je sve moguće...

ево ја имам један предлог за грб Републике Србије.. рећи ћу нешто што сам једном човеку овде већ рекао.
треба поново усвојити амблем са црвеном петокраком- то је најприличније! ова данашња Србија је једна велика лаж, нема она ништа заједничко са својом славном историјом. нема право ни на име које носи ни на грб који је украла од Краљевине. кити се туђим перјем.. јадно и бедно. историја Србије као републике је историја свих могућих промашаја и суноврата. република није достојна ни Краловог ни Грујићевог грба. достојна је једино презира. њен континуитет није од 1804. и 1815. него од 1945. према томе- нек прља и по блату вуче ону петокраку под ком је и рођена, на орла и остале велике симболе нема право.

Poslednja izmena:
Prosečan Srbin u Srbiji danas ima 41 godinu, što znači da je odrastao u jugoslaviji. Ja imam 26 kao i veći deo mojih prijatelja, a ne poznajem nikoga iz generacije ko voli tita ili jugoslaviju čak šta više, postoji prezir prema njoj. Ložili smo se na orlove još kao klinci, prvi glas na izborima smo svi dali Vuku i Velji da bi nam vratili monarhiju,međutim zajebali su nas, no i dalje smo verni samo srpstvu. Kontinuitet sa bivšom državom je na izdisaju, u to budite uvereni,Srbija je preživela gore golgote od ove. Srbija će 2017. godine proslaviti sa ponosom 800 godina svoje države(kraljevine). Malo nas je ali nas ima i biće nas sve više. A njih jugoslovenskih nevernika je sve manje do potpunog nestanka ili svođenja na statističku grešku. Tako nam Bog pomogao.

NE. Pisao sam ovima iz Ministarstva pravde i odgovorili su mi bukvalno ekspresno da će se predlog za ukidanje dela Uredbe koji se odnosi na grb, kandidovati (?!) za sednicu Vlade 31.03.2011.god. Tada bi kažu, trebala Vlada da se izjasni o predlogu Ministarstva pravde, koji su načelno podržala SKORO sva ministarstva, kao i Predsedik Republike. Grb koji je usvojen 11.11.2010. će biti TRAJNO ukinut, a do usvajanja novog izbornika, primenjivao bi se neki iz 2009. (???!) E sad, koji je taj izbornik grba iz 2009. ja pojma nemam... Na pitanje kada i ko će raditi taj novi IZBORNIK, još nisam dobio odgovor...

ZATO ja predlažem gosn Grujiću, autoru ovog NOVOG grba, da nas spasi vraćanja par koraka unazad i predloži novo REŠENJE, PRIBLIŽNIJE rešenju iz 2004.god. kako bi dobili grb koji će bar malo biti "SREDJEN", jer ako vrate onaj stari onakav kakav je bio, osta nam to rešenje još 100 godina...

Molim gosn Grujića da iznese neke druge verzije grba, sličnije starom, ukoliko je to moguće i na taj način spasi i sebe, a i Srbiju velike blamaže...

Драги Лима,

не мислиш ли да сам доста урадио за сад? Имам и ја душу која боли на ово мрцварење. Имам ја десетине нацртаних предлога које нећу давати у јавност јер ми их све покраду по последњег. Мука ми је више да се шетам улицом и да видим моје украдене грбове на мајцама од којих ја ни динар нисам добио а да се бусају у груди како су стари хиљаду година.

Што се тиче бламаже, стварно мислиш да је ово моја бламажа? Ја некако не мислим да је моја а да је бламажа, јесте. Нека, нек види народ.

Видећемо шта ће бити.

ПС Признајем, за тај дизајн нових новчаница нисам знао, ако није само патка. Некако ми је нелогично. Додуше, и сад кад погледам на било коју новчаницу дође ми да плачем, кад видим пробушена оцила у црно-белој редукованој верзији из 2004... Еј, пробушена оцила на парама, бушна оцила, бушна држава, бушан буђелар...

Погледајте, ако ми не верујете.

Што се тиче бламаже, стварно мислиш да је ово моја бламажа? Ја некако не мислим да је моја а да је бламажа, јесте. Нека, нек види народ.

Ovo jeste blamaza drzave, koja se neprestano igra uzimala-davala i ne moze da zauzme stav koga ce se drzati oko bilo kog pitanja, izuzev kad dodje naredba iz EU.

Iako mi se nije svideo nacin na koji je grb uveden, jos manje mi se svidja nacin na koji ga skidaju, ali to je valjda Srbija. :confused:

Gráthas, моја пуна лична подршка, ако шта значи.

Ја сам циник који је изгубио веру у то да се овом народу и овој држави може помоћи... или бар покушати помоћи, а да те не сатру и не попљују... И када овако нешто видим, мене обузме стид у име оних који би требало да се стиде, али се не стиде јер за то осећање немају ни памети ни срца. О поштењу да не говорим.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back