Novi grb Srbije

KOJI JE GRB BOLJI

• Ukupno glasova
    189
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opaaaa, kontraudar... hahahaha

Pa "kolega" nije fer, vas podržava štedljivi SEKRETAR Homen, razna ministarstva, pa čak i predsednik gosn Tadić, a nas samo "glupi" heraldičari i po neki NESRBIN... :D
da kolega ovoaj grb više liči na papagaja nego na orla,jedino što mi se na njumu sviđa je perije i ništa više.
Grb podseća kao da su ga prvaci crtali sav je izuvijan,kockast i jednom rečju nikakav.

da kolega ovoaj grb više liči na papagaja nego na orla,jedino što mi se na njumu sviđa je perije i ništa više.
Grb podseća kao da su ga prvaci crtali sav je izuvijan,kockast i jednom rečju nikakav.

eto vidiš, meni se na "starom" svidjaju samo glave, tako da, aj najbolje da napravimo MIX :D hehehe

nešto ovako NPR:
mojgrbrs.png

i eto svi srećni, svi zadovoljni... :D

Mislim, ovaj MIX treba neki "glupi" heraldičar da odradi profesionalno i eto kompromisa... :D ukidanjem ovog "novog" i vraćanjem starog, nastaće TAKVO sranye da ćemo na kraju svi tražiti da se vrati onaj sa klasjem, zupčanicima i PETOKRAKOM... :D

Sad čekamo samo sicilijanca da se javi sa trećom grupom gde predlaže vraćanje petokrake :) A što se tiče našeg grb ljudi pitanje ukusa, jednom mom drugu stari liči na kokošku a ovom drugom novi liči na papagaja, pritom obojica su ubeđeni da baš njihov favorit više liči na orla . :) tako nema potrebe da se više polemiše, pogotovo na ovoj temi smo već to prošli 100 puta, uostalom skoro pa sigurno ostaje kralov grb, tako rekoše naši cenjeni vladari jer tek sad pročitaše uredbu koji potpisaše pre 4 meseca. Ludilo

eto vidiš, meni se na "starom" svidjaju samo glave, tako da, aj najbolje da napravimo MIX :D hehehe

nešto ovako NPR:
mojgrbrs.png

Mislim, ovaj MIX treba neki "glupi" heraldičar da odradi profesionalno i eto kompromisa... :D ukidanjem ovog "novog" i vraćanjem starog, nastaće TAKVO sranye da ćemo na kraju svi tražiti da se vrati onaj sa klasjem, zupčanicima i PETOKRAKOM... :D
Upravu si,i ponvo bi došao komunizam predvođen Joškom Broz.

Poslednja izmena:
...a da je gosn Grujić stvarno toliki RODOLJUB kao što govori, lepo bi DORADIO ovaj "novi" grb, promenio mu te proklete kljunove i još par sitnica koje mu se zameraju i eto MIRNA BAČKA... Niko njumu ne osporava stručnost i heraldičku ispravnost grba, možda je on heraldički i savršen, ali ZAŠTO insistirati na jednom ili drugom rešenju grba i na taj način PODELITI ionako već dovoljno podeljen narod, a ne TRAŽITI KOMPROMISNO rešenje kojim bi skoro SVI bili zadovoljni...

Poslednja izmena:
увек сам знао да се иза оних што тврде да су 1.000% Срби крију бивши и садашњи комунисти.
знате како народ каже- вук длаку мења, ал ћуд не.

...a da je gosn Grujić stvarno toliki RODOLJUB kao što govori, lepo bi DORADIO ovaj "novi" grb, promenio mu te proklete kljunove i još par sitnica koje mu se zameraju i eto MIRNA BAČKA... Ovako, izjavama da je za Srbiju uradio DOVOLJNO samo seče granu na kojoj sedi... Niko njumu ne osporava stručnost i heraldičku ispravnost grba, možda je on heraldički i savršen, ali ZAŠTO insistirati na jednom ili drugom rešenju grba i na taj način PODELITI ionako već dovoljno podeljen narod, a ne TRAŽITI KOMPROMISNO rešenje kojim bi skoro SVI bili zadovoljni...
Tačno,i nakraju sve pada preko leđa građana i građani su ti koji te njihove izmišljotine treba da plate.
Stvarno srmota,dosta su uradili za Srbiju i neka im hvala.U nazadili su nas,firme prodali(pare u njihov džep),ali su u doba Miloševića bar radile fabrike,a oni umesto da se bave otvaranjem novih pogona oni pričaju o rekonstrukciji vlade!

Tačno,i nakraju sve pada preko leđa građana i građani su ti koji te njihove izmišljotine treba da plate.
Stvarno srmota,dosta su uradili za Srbiju i neka im hvala.U nazadili su nas,firme prodali(pare u njihov džep),ali su u doba Miloševića bar radile fabrike,a oni umesto da se bave otvaranjem novih pogona oni pričaju o rekonstrukciji vlade!

нисмо дуго чекали потврду онога што сам у претходном посту рекао.
чим се неко буса у прса како је велики Србин, па ту тврдњу поткепи хрватском латиницом- одмах знате да нешто шкрипи..
комунисту је лако разобличити, па како год да се камуфлира- ситнице га одају.

nešto ovako NPR:
mojgrbrs.png

Pa da...To sam već predlagala na ovoj temi...
grb.jpg

nešto ovako NPR:
mojgrbrs.png

Ne valja ni telo ovog novog orla, sav je nekako skucen, onaj stari je i u tom pogledu lepsi. Ma, vratiti skroz onog starog orla, a ostalo moze da ostane. Ili nista ne menjati.

Meni bi bilo nalogicnije da srpski grb (ka Hrvatski npr) sadrzi u sebi jos nekoliko grbova koje bi predstavljale srpske teritorije (bile one trenutno ili ne, u sastavu srbije)
zemlja kao sto je srbija, treba da ima sve to....

Ovao mi je malo sturo to sve....sve drvite jedno te isto

http://forum.krstarica.com/entry.php/19364-U-Bosni-su-do-14.-věka-živěli-Srbi-ikavci
B. Petranović (Zadar, 1867):
Ovo politično ustrojstvo srbskih saveznih županija postojalo je još za života Konstantina porfirogenita koj nam je u tome jedini rukovoditelj jer se on jedini bavio istorijom srbsko-rvatske seobe. On poimenice nabraja više ili manje neodvisne države koje su srbsku federaciju onda sastavljale. U taj savez spadahu: sobstvena Srbija (današnja od prilike kneževina s Metohijom ili starom Srbijom); Bosna na istok od Rvata’; Neretva ili poganska zemlja (Pagania) međ riekama Cetinom i Neretvom s obližnjim otocima Mljetom, Lastovom, Krkrom (Korčula), Visom, Hvarom (Lezina) i Bračom; Trivunija (Trebinje) s Konavljem između Dubrovnika i Crnegore; Duklja ili Dioklea (stara Zeta s Crnomgorom) na jug od Rvata’ po jadranskom moru.

:ok:

Ово је практично црногорско, што није проблем за Црну Гору, значи одатле си. Какве ово везе има са Републиком Србијом? Где је штит? Зашто су крила уздигнута кад је званични законски опис да су спуштена? Зашто бела бордура око уметнутог штита? Да ли знате шта то означава? Итд. итд.

Не играјте се државним обележјима!

Ово је практично црногорско, што није проблем за Црну Гору, значи одатле си. Какве ово везе има са Републиком Србијом? Где је штит? Зашто су крила уздигнута кад је званични законски опис да су спуштена? Зашто бела бордура око уметнутог штита? Да ли знате шта то означава? Итд. итд.

Smiri se, batko! Nisam Crnogorac, nisam ni Srbin iz Crne Gore. Ovo je predlog za grb Srbije, kada himna bude Vostani Serbije, a iznad orla budu stajali grbovi gore navedenih srpskih zemalja.

Kakav zakon, kakvi bakrači...

Poslednja izmena:
Земље, батко, које ти спомињеш, постојале су кад није постојала хералдика, па нису имале грбове. то што ти хоћеш је као да желиш да назовеш ФК Партизан по фудбалском клубу из 1056 године господње.

Hmmm... da li je žumance bělo ili bělo?

Немам више живаца за ово.

Pre bi h rekao da je ovim rusofilima bio cilj da liči na ruski grb....

Šta označava bela bordura oko umetnutog štita?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back