Novi grb Srbije

KOJI JE GRB BOLJI

• Ukupno glasova
    189
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro je što je makar odlučeno da će stari grb biti u upotrebi do donošenja nove uredbe. Tako da će biti uskoro neko bolje rešenje od ovog 'nesavršenog starog grba' .

а шта је то теби савршено решење? петокрака можда?
неће бити ''ускоро бољег решења'', нема нове уредбе! нити ће је бити.. немој да се радујеш.. то само говори колико си незрео и не видиш у каквој земљи живиш.

Za početak hvala na komplimentima. Živim u usranoj zemlji. Komunizam mrzim više od fašizma. I ono najvažnije što nisi razumeo u mojoj poruci: STARI GRB će biti u upotrebi do donošenja nove uredbe!!!!!!!!!!!!! DAKLE KAD SAM SPOMENUO 'NESAVRŠEN GRB' TO SE ODNOSILO NA STARI GRB IZ 2004. Popljuvao si me bez pažljivo pročitane vesti i moje poruke.

извињавам се ако сам те увредио.. али ја сам врло добро разумео шта си ти написао, а и шта значи ''Стефан 1217''.
како год, ако у влади оборе овај грб, неће бити новог ни грба ни уредбе.
остаће онај кралов и ником више неће ни пасти на памет идеја да се он мења.
тако је то у Србији- један корак напред, па два корака назад.

Нови грб је бољи...а то што комуњаре које немају везе са хералдиком дају себи за право да тркељају о истоме..је проблем ове државе кроз све сфере живота...

STRAŠNO!!!! ČIST POPULIZAM!!!

za mene je ovo jedini grb Srbije... i ostaće!!!

http://4.***************/_jU-Tx_vuU30/TToVt3SbpZI/AAAAAAAAAA0/y2lcOK2oqgA/s640/grb+srbije+-+srpski+grb+-+serbian+coat+of+arms.jpg

ako je ovo dobro odradjen grb, onda stvarno i treba da ostane...

Olimpijski%20Komitet%20Srbije.jpg

koliko ja znam srpski grb treba da bude beo, a ovaj stari kada se umanji postaje crn...

Novi prilikom umanjenja izgleda APSOLUTNO savršeno:

Standardizacija će jednom morati da se sprovede,tu nema spora,nego je njihovo stanovište da je grujićev grb bitno različit og grba koji je predviđen zakonom iz 2009. Poenta je srediti koliko je to moguće kralov grb a ne napraviti skroz drugačiju sliku. Meni lično je kao crtež lepši grujićev grb ali nisam za njega zato što se većini ljudi ne sviđa. Ja smatram da ne treba nikom nametati ništa,a novi grb je pao zbog kljuna,da je kljun bio oštriji ,ništa od ovog ne bi bilo. Na sve strane, svi viču papagaji!! papagaji!!!! Pišu peticije,šalju dopise!! A političari takvi kakvi su su ocenili da će više poena dobiti ako ga obore. I manite se priča,narod je glup,mi smo rupa od države... ITD. TO SVI ZNAMO. Kao što već jednom rekoh, mora to organizovanije da se sprovede, ako treba i napraviti 3 verzije grba. Sa grujićevim grbom je ispalo ovako: SLUŠAJ NARODE OVO VAM JE NOVI GRB,OVO SU NOVI KLJUNOVI I OCILA A SAD AJDE MRŠ!!! Zato su se tako i pobunili.Jedva čekaju tako neko nametanje(bez primene sile) A što se mene lično tiče svaki srpski grb(orao,ocila) će mi biti lep i ja ću ga voleti.

Стефане, није било тако.

Судећи по анкетама, бар један део људи у Србији и даље више воли Хеј словени и петокраку а ту би били и ови нападачи који су 2004. радили све што су могли дамо да се не врати опис грба Новаковићев.

Ево чију химну волите. Ево вал Хеј Словени

Ој, Србијо, Србија ли си?

само остаде нам загонетка како су тек сад, након четири месеца, уочили да грб ''одступа'' од блазона, а сви министри једногласно усвојили нови стандард.
и није тачно да се народ окренуо против грба зато што изгледа како изгледа- него зато што су Новости кренуле у кампању плашећи грађане како ће нови грб коштати милионе евра, а све у тренутку кад се дигла афера око Бека и криминалне приватизације тих истих Новости.. грб је био колатерална штета. онај ко верује у то да се у Србији народ нешто пита- тај не живи у Србији.

Profesore slažem se da jedan deo voli dalje ne samo 'hej sloveni' već u sve ostalo što ide uz to,pa mi po popisu iz 2002. godine imamo 80 000 izjašnjenih Jugolslovena. To je druga tema,ali kada pričamo o ovim našim grbovima, ono što je evidentno je da na svakom mogućem sajtu koji je pravio anketu, uglavnom je odnos dvotrećinski za stari grb. Ja naravno ne radim u CESID-u i ne bavim se profesionalsno time ali eto ako vam nešto znači, u mom nekom krugu od 10 ljudi gde nema nijedan koji ne mrzi komunizam i jugoslaviju, odnos je bio 7 prema 3 za stari grb, ja sam bio u ta 3 a ova sedmorica mi kažu: NE SVIĐA MI SE OVAJ NOVI, IAKO JE LEPŠE ODRAĐEN VIŠE MI LIČI NA PAPAGAJA NEGO NA ORLA!!! Kod svih je to objašnjenje. Dakle pored svega što sam čuo i video ja krivim kljun zbog cele frke i svi ljudi koji su ridali po sajtovima od bola zbog 'papagaja' su dobili najviše pluseva podrške za komentar.

Стефане, није било тако.

Судећи по анкетама, бар један део људи у Србији и даље више воли Хеј словени и петокраку а ту би били и ови нападачи који су 2004. радили све што су могли дамо да се не врати опис грба Новаковићев.

Ево чију химну волите. Ево вал Хеј Словени

Ој, Србијо, Србија ли си?

Javna rasprava, kampanja za pridobijanje ljudi za novu stiliziciju grbu....

a ne iz neba, pa u rebra, onda bi mozda i kljun prosao, ovako....

Novosti vs BLIC

Novosti za stari, Blic za NOVI!
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/240906/Vlada-prvo-usvojila-grb-pa-ga-povlaci

Nadam se da svi oni koji podržavaju novo rešenje neće tako lako odustati i predati se...

Pa majku mu, ako je gotovo čitava struka za novo rešenje, ko je onda tamo neki Homen da procenjuje da li je nešto heraldički ispravno... Zašto političari u Srbiji moraju da se mešaju u baš sve...??!

Eeeh da se ja pitam, ovo bi odavno bio grb Srbije...

grbsrbijevkosanovic.jpg

zastava čista trobojka, crveno-plavo-bela, jedinstvena u svetu

srpskazastavax.jpg

i himna naravno Vostani Serbie (Vostani Serbie, davno si zaspala, u mraku ležala, sada se probudi!)

Poslednja izmena:
Eeeh da se ja pitam, ovo bi odavno bio grb Srbije...

grbsrbijevkosanovic.jpg

zastava čista trobojka, crveno-plavo-bela, jedinstvena u svetu

srpskazastavax.jpg

i himna naravno Vostani Serbie (Vostani Serbie, davno si zaspala, u mraku ležala, sada se probudi i Serblje vozbudi...)

eee, to je tekst koji meže da peva svaki stanovnik Srbije bez obzira na veru i naciju, kao i grb koji nema ni krstove ni krune ni ostala čudesa, a i vrlo je jednostavan...

A da se ja pitam bilo bi ovako...ne samo u srbiji vec i u hrvatskoj i sloveniji ,makedoniji...
grb-JUGOSLAVIJE.png

Srbija kao država nastala na ostacima srednjovekovne srpske države 1878. godine(kada je zvanično priznata na berlinskom kongresu). Držeći se rešenja upravo iz začetka moderne srpske države današnja država želi da uspostavi kontinuitet. E sad pitanje je sa čim tražiti kontinuitet. Ako bi usvojili palavestrinu verziju srednjevekovni grb koji je izložio LIMA onda gubimo kontinuitet sa poslednja dva veka srpske istorije. Mada i ja lično više volim srednji vek. Ko zna, možda je sazrelo vreme i za neka radikalnija rešenja. Po meni 3 različita predloga za simbole, referendum i gotovo. Ja mislim da bi time rešili neke dileme zauvek. Naravno referendum ne bi imao uslov od 50 % izlaznosti, jer postoji masa ljudi koje grbovi i znamenja jednostavno ne interesuju a i nije ih baš malo.

Ne ide nekako, mislim da je orlić svakom Srbinu prirastao za srce.Ma srediće se ovo nekako. Ja bih najviše voleo kada bi profesor Grujić (u saradnji sa Acovićem) napravio neki kompromis u vidu novog rešenja koje bi bilo blisko rešenju iz 2004. Mislim da nije vreme za srdžbu i sujetu. Treba usko da sarađuju i ovi što donose zakone i heraldičari a ne da se igraju gluvih telefona. Dakle prepravka novog grb-a da više liči na stari i Homen onda izjavi za novosti : SAD IMAMO GRB KOJE U SKLADU SA ZAKONOM IZ 2009. i doviđenja prijatno svi u 'Radnu ženu' da kupimo zastave ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back