Novi avioni

Koji avion da kupimo?

• Ruski MiG-35

• Americhki F-16

• Shvedski Gripen

• Ruski Su-30

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
sve je to lepo o cemu raspravljate... ali na kraju nas dragi boris ce doneti odluku da se kupi "taj i taj" avion bez obzira ako neka bruga ponuda bude bolja... mi smo supak sveta, sa malo para uzece i najvece *****, kadzna da on nece morati u njega da seda.

nista licno protiv gore pomenutog ali istorija je puna takvih primera. avioni f-104 u nemackom vazduhoplovstu... politicka odluka, koja je kostala zivote ko zna koliko pilota... ali su ameri uzeli kes!!

sve je to lepo o cemu raspravljate... ali na kraju nas dragi boris ce doneti odluku da se kupi "taj i taj" avion bez obzira ako neka bruga ponuda bude bolja... mi smo supak sveta, sa malo para uzece i najvece *****, kadzna da on nece morati u njega da seda.

nista licno protiv gore pomenutog ali istorija je puna takvih primera. avioni f-104 u nemackom vazduhoplovstu... politicka odluka, koja je kostala zivote ko zna koliko pilota... ali su ameri uzeli kes!!

Chudno mi je da si ti kao anglofil protiv Borisa. :ok::super:

Mene pljuni, zgazi, ali F-104 mi ne diraj...:)

Chudno mi je da si ti kao anglofil protiv Borisa. :ok::super:

niti sam anglofil niti sam rusofil... ali mislim da treba uzeti nabolja ponudu koja ce biti i u politickom i u ekonomskom pogledu dobra za nas!!

evo da cu primer finaca... avioni su americki ( f/a 18 )... sistem PVO ( BUK m1 ) je ruski, da ne duzim sta je tamo jos rusko a sta zapadno, ali treba praviti kompromis, koji omogucuje da ofset od tih kupovima ovo zemlji donese tehnoloski napredak i nova radna mesta!!

@ tex
gde tu to letece koplje da se zaljubis!? :)

niti sam anglofil niti sam rusofil... ali mislim da treba uzeti nabolja ponudu koja ce biti i u politickom i u ekonomskom pogledu dobra za nas!!

evo da cu primer finaca... avioni su americki ( f/a 18 )... sistem PVO ( BUK m1 ) je ruski, da ne duzim sta je tamo jos rusko a sta zapadno, ali treba praviti kompromis, koji omogucuje da ofset od tih kupovima ovo zemlji donese tehnoloski napredak i nova radna mesta!!

@ tex
gde tu to letece koplje da se zaljubis!? :)

Kad vec pomenu f/a 18,mozhda je on dobro reshenje. Ja sam stavio u anketu one koje je naveo general Katanic.

F-16 ide u staro gvozdje pa Amerika ih prodaje budzasto ali je kvaka u tome, da je odrzavanje tih polovnih aviona mnogo skuplje i zato su se mnoge zemlje odlucile na nabavku novih u aviona npr. Grippena, jer ih u konacnici izadje jeftinije.

A jos Svedjani, zemljama koje kupe njihove avione, nude ulaganja u otvaranja na hiljade radnih mjesta.

Back