Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nordice ja se slazem sa tobom skroz recimo Novak da osvoji Vimbldon i odbrani poene na u Hamburgu i na RG moze da prestigne Federera.,to nije fer jer kao sto si rekao par losih meseci i ode Fedexu sve,a ljudi kao da zaboravljaju sta je on sve postigao i koliko je on trofeja osvojio,eto moze da se desi za koji mesec da Novak bude prvi sa ukupno 15 osvojenih trofeja u karijeri a Fedex tek na trecem mestu sa vise od 50trofeja osvojenih,ali sta ces takav je sistem bodovanja...isto to ce cekati i Novaka i on ako postane broj jedan morace stalno da osvaja trofeje da bi zadrzao tu poziciju...

ali videcemo ja sam siguran da je ovo samo prolazna faza i da ce se Federer vratiti u velikom stilu...ljudi se varaju ako misle da se Fedex povlaci,iskusan je to lisac i veliki sampion,vratice se taj kad najmanje budete ocekivali

nece se on povuci skoro ali nesto tu opasno ne stima!!!

pre sam ga gledao sa strahopostovanjem a sad ocekujem da izgubi svaki mec. mislim da ni sam sebi nije ubedljiv. RG nece nikad osvojiti ali ovo je olimpijska godina pa ako uspe da se ovenca tom krunom spasice sezonu (makar samo to uradio). ako bude skripalo i na travi onda je u debelom problemu

Poslednja izmena:
ma, atp lista je samo pokazatelj toga ko trenutno igra najbolji tenis. a po meni, kada je ovako shvacena, ona i ne moze biti uradjena mnogo bolje, ma koliko bila surova u paru sa kalendarom...
a ko je najbolji pokazuju mnoooge stvari... sa tim sto ih je nemoguce pretvoriti u brojke, pa je tesko bilo koga nazvati najboljjim svih vremena... sve je sa obzirom na to da se okolnosti (pre svega konkurencija) menjaju sa godinama... tako ni fedja ne bi imao preko 50 titula da su se rafa i nole rodili ranije... tj, mozda bi ih za koju godinu imao i 100 da nije rafe i noleta... ovo je samo minijaturni primer iz samo jednog ugla, naravno...
a kao sto i nadal vise voli titule nego poene, tako i ja ne bih menjao ovaj 1 novakov AO, ni za 1. mesto atp liste (koje bi npr. postigao bez osvojenog grand slam-a, sto je svakako izvodljivo).
... a svaka cast za nordica koji se izgleda ugleda na rafu (dobar izbor) i predvidja da ce nole doci do prvog mesta... svakako bih se radovao tome, ali ni sam se jos ne bih zaletao... jer, kao sto i gari rece i kao sto imenjak navija i veruje- federer nije za otpisivanje; nije dzabe na vrhu tolike godine... naravno, podrazumeva se i da je rafa sposoban da uzme bilo koji turnir... ali, kao sto uvek kazem- navijacu! :D

Poslednja izmena:
jedini problem sa ovom listom je odbrana poena sa turnira od prosle godine... jer,zamislite nekog ko recimo dominira u jednoj sezoni (+10 trofeja). taj je sledece godine osudjen na propast jer nema teorije da to sve odbrani. Fedja je uspevao (zbog sjajnog izbora turnira i zaobilazenja povreda) a Rafa i novak sigurno ne mogu. uglavnom,cekaju nas tumbanja na toj listi

.... i to sto on meni licno nije simpatican ne znaci da ga osporavam,upravo suprotno svaka mu cast rekorde koje je postigao su fantasticni

Svaka cast za post,stvarno je lepo videti da ima jos nekog ko ne voli Federera ali posteno kaze sta se od njega ocekuje i da zasluzuje mesto na kome je...:D :D :D Ja recimo jako cenim Rafu,iako ne volim to Noletovo odustajanje ipak je on vrhunski teniser,a to se postuje. Nadam se da ni jedan od njih dvojice nece skorije da zameni Federera na vrhu,a to sto ja navijam svaki put da izgube-valjda najbolje pokazuje koga se i najvise plasim od Federerovih rivala :D

Kao svojevremeno sto sam mrzeo Jutu...Cikago i Majkl Dzordana sam obozavao,automatski,nisam mogao da smislim Jutu...Ali sam ih izuzetno cenio :D tako sada i u tenisu ;)
nije problem u tom famoznom broju GS titula... Prost ima jednu titulu prvaka vise od Sene pa niko ne spori ko je tu bolji vozac... Djakomo Agostini je u motociklizmu postigao ono sto niko nece dostici ali je za ogroman broj ljudi Vale najveci na svetu

Kad smo kod toga,Sumaher ima titula koliko ova dvojica zajedno,kao i pobeda na trkama ;)

...kod Fedje fascinira totalna dominacija tokom nekih 5 godina.
Rodzer Federer je najkompletniji teniser svih vremena

Eto,brat je rekao ono sto vecina ovde zeli da precuti...Jednu veliku istinu! Pa svidjalo se to nekome ili ne.

To Najkompletniji igrac svih vremena mi je pomalo pretenciozno,jeste dobar,ali kako se moze to zakljuciti kad ne znamo kakvi ce igrači da se rode za 10,15 ,20 godina,kad nas vise ne bude..A i pre nas,dok se nismo rodili,bilo je tenisera,koji su u svoje vreme bili fantasticni.Ne moze se vrsiti poredjenje jer svako vreme nosi svoje igrace,promene..Mozda je adekvatnija rec Najkompletniji igrac trenutno.. ili ajde ovog vremena..ali svih vremena..Pretenciozno..

To Najkompletniji igrac svih vremena mi je pomalo pretenciozno,jeste dobar,ali kako se moze to zakljuciti kad ne znamo kakvi ce igrači da se rode za 10,15 ,20 godina,kad nas vise ne bude..A i pre nas,dok se nismo rodili,bilo je tenisera,koji su u svoje vreme bili fantasticni.Ne moze se vrsiti poredjenje jer svako vreme nosi svoje igrace,promene..Mozda je adekvatnija rec Najkompletniji igrac trenutno.. ili ajde ovog vremena..ali svih vremena..Pretenciozno..

ako kazem da je najkompletniji igrac svih vremena onda mislim na period od kraja XIX. veka pa do trenutne 2008.!!!!! prorok nisam

UBEDLJIVO najkompletniji svih vremena,sto ce ti reci i pomenuti Borg i Sampras (svidelo im se ili ne)

ovo trebamo nastaviti na njegovoj temi

Poslednja izmena:
Mislim da precenjujete Federera.On jeste jedan od najvecih ikada ,ali pogledajte malo u tom periodu dok je dominirao ko su mu bili glavni konkurenti-Rodik i Hjuit iz njegove generacije,ne loshi ali nikako u klasi konkurencije koja je postojale recimo 90-tih.Od starijih je imao i po deceniju starije Samprasa i Agasija.Mladji Safin kad se sastavi u glavi je mogao i tog dominantnog Federera da dobije.Priche da je recimo na AO on igrao loshe zbog neke toboze mononukleoze su besmislica.Dao je sve od sebe i izgubio-Nole je tada bio bolji.Od tog trenutka krece njegova kriza pre svega u glavi jer je suvishe sujetan i ponosan ikome da prizna da moze da ga dobije,izgleda stvarno i sam utripovao da je najveci ikada.Svemu dodje kraj,nishta ne traje vechno,dolaze mladji brzi,gladni a on stari svake godine po malo.I Sampras je bash nakon 27.ako se ne varam pocheo polako da pada u formi,izgubio 1.mesto,i dalje bio konkurent i osvajao grend slemove ali iz godine u godinu sve bledji i bledji shto je i normalno.Tako to ide.

vidim ovde neki raspravljaju o kompletnosti: Zistin Enan je najkompletniji teniser svih vremena!
Od jacih igraca samo Federer i ona imaju jednorucni bekhend, ali njen je ubitacniji. U ostalim elementima ne zaostaje, osim naravno u snazi servisa, ipak je dosta niza.

Mislim da precenjujete Federera.On jeste jedan od najvecih ikada ,ali pogledajte malo u tom periodu dok je dominirao ko su mu bili glavni konkurenti-Rodik i Hjuit iz njegove generacije,ne loshi ali nikako u klasi konkurencije koja je postojale recimo 90-tih.Od starijih je imao i po deceniju starije Samprasa i Agasija.Mladji Safin kad se sastavi u glavi je mogao i tog dominantnog Federera da dobije.Priche da je recimo na AO on igrao loshe zbog neke toboze mononukleoze su besmislica.Dao je sve od sebe i izgubio-Nole je tada bio bolji.Od tog trenutka krece njegova kriza pre svega u glavi jer je suvishe sujetan i ponosan ikome da prizna da moze da ga dobije,izgleda stvarno i sam utripovao da je najveci ikada.Svemu dodje kraj,nishta ne traje vechno,dolaze mladji brzi,gladni a on stari svake godine po malo.I Sampras je bash nakon 27.ako se ne varam pocheo polako da pada u formi,izgubio 1.mesto,i dalje bio konkurent i osvajao grend slemove ali iz godine u godinu sve bledji i bledji shto je i normalno.Tako to ide.

Svi njegovi konkurenti koje si nabrojao su bili No 1 u tenisu! Tako da priča o tome da mu je loša konkurencija je glupa. Konkurent mu je i Rafa zar si njega zaboravio. On je jedan od glavnih favorita za prvu poziciju već godinama čovek koji mu zagorčava svaki turnir na kome igraju. Odkud ti znaš kada je bila teža konkurencija u tenisu da li 90-ih ili sada kada nisi igrao protiv njih. Isto tako se može reći da Sampras nije imao nikakvu konkurenciju čim je mogao tako dugo da dominira!
Mogu Federera da dobiju drugi teniseri ali to se ne dešava konstantno, novak ga je tada pobedio a šta je bilo posle što ga opet nije pobedio ili pre toga na US openu. Verovatno zato što je Federer igao maratonski meč predhodnog dana i do sledećeg nije mogao da povrati snagu jer je bio bolestan. To što tvrdiš da nije bio bolestan je jadno on nije hipohondar i nikada se time nije služio da se opravda ako izgubi meč u ostalom pogledaj slike i boju lica tada i sada samo će ti se kazati osim ako ne želiš da vidiš.

polarni medo svaka cast na postu,ovde su neki Novaka nazivali glavatim gubitnikom kad je predao mec Federeru u Monte Karlu,a sada kad je osvojio novi masters i to na sljaci cute i nema ih nigde>maca im pojela jezik?ti ljudi nisu vredni da se covek nervira zbog njih,to su zivotni gubitnici koji se kriju iz nika i pljuju Djokovica koji je ove godine vec osvojio jedan grend slem i dva mastersa,a recimo Federer je ove godine osvojio samo onaj turnir u estorilu.ali dobro to vise govori o njima.

ja prvi sam se iznervirao kad je Novak predao mec i nadam se da to vise nikad nece uraditi,ali opet nije zasluzio da ga neki toliko pljuju i vredjaju,ni ja recimo ne volim Federera,ali mi ne pada na pamet da vredjam tog coveka jer je veliki sampion i jedan od najvecih tenisera svih vremena...

Nema me na forumu par dana i ti me već prozivaš. Nemamo svi vremena da sedimo ispred TV-a i šaltamo sa kanala na kanal i da pratimo sve mečeve još i da komentarišemo po forumima. Neki moraju i da uče, polažu ispte idu na predavanja.....
Boli kada ti neko gurne prst u oko a kada to radiš drugome onda ti ne smeta.
To vredjanje sam uzvratila zbog onih naziva za meni omiljenog tenisera. Tada ti to ne smeta a sada da. Generalno na ovom forumu se dosta vredjaju dugi teniseri kada vam se uzvrati za vaše miljenike onda se bunite!
Jednaka pava za sve ili da se poštuju svi ili da se svi vredjaju bez ljutnje dugih.
Ja sam za ovo prvo! Nije mi namera da vredjam Novaka, već da drskim forumašima uzvratim istom merom da vide malo kako je to. On je u mom postu ispao kako ameri kažu kolateralna šteta.
PS. Ove godine Fed. nije osvojio pregšt titula a šta je sve osvojio proteklih sezona. Ali to tebi nije bitno, bitno je da mu se ti podsmevaš zbog maleckog turnira a posle se čudiš što ti neko uzvrati istom merom, ni on nije zaslužio da ga ti pljuješ pa opet ti to radiš! Da to mnogo govori o tebi životnom gubitniku koji se krije iza nika i pljuje druge!

Možeš i da obrišeš moj post ako hoćeš.
Ja nemam šta da nastavljam rekla sam šta sam imala.
Neću više da kvarim temu.

@topic očekujem lagani prolaz Novaka u polufinale, onaj španac neće ni znati šta ga je snašlo.

u ybt,prezupcio sam.. ipak je skoro pola 3

Montanjes je slab igrac kojem ovo lagano moze biti zadnji kvoter nekog Mastersa.. tipsu je ubio ali to i nije toliko tesko

ide pisac lagano dalje ali ce ga Rafa izbaciti u 1/2,na moju veliku radost

Poslednja izmena:
Blondie znaci sad stvarno necu vise da se nastavljam,ne pratim ni ja sve meceve i ja sam student i imam puno obaveza neznam stvarno odakle si to izvukla i kakve to ima veze sa ovim.i jos nesto ja Federera nikad nisam tako vredjao nazivajuci ga glavatim gubitnikom ili kako vec si rekla za Novaka sto je stvarno bilo bezobrazno,ali dobro nema veze sad.
i reci mi gde sam se ja to podsmevao Federeru jer je osvojio samo Estoril u ovoj sezoni?u jednom postu sam naveo samo ko je sta osvojio u ovoj sezoni i to je to,nisam vredjao coveka naprotiv govorio sam cak pohvalno o njemu iako ge ne gotivim,jedino za sta sam te prozvao to je ono vredjanje Novaka koje je bas bilo neumesno

Ja sam bila u afektu, iznervirali su me komentari forumaša koji su vredjali i to konstantno pa sam ja uzvratila......
Dobro nema više vredjanja. Šta je bilo bilo je nećemo više o tome.
Upropastili smo temu.
PS. u onom postu što sam citirala.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back