Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nole rekordi.

1.Najvise mastersa ima (solo)

2.Broj gs 22 (dijeli ga)

3.Najvise Atp poena osvojenih u jednoj sezoni

4.Najvise nedelja na vrhu ima Atp Liste ikada

5.Jedini koji je osvojio 4 grendslema zaredom na 3 razlicite podloge (Lejver je uzeo 4 zaredom al ne u open eri igrao je na 1 podlozi sva 4 turnira tako da to nije isto)

6.Najvise trofeja osvojenih u jednoj sezoni

7.Najvise je novca zaradio od osvojenih turnira.

8.Ima zlatni masters jedini

9.Ima najbolju sezonu u istoriji tenisa.

10.Ima najvise odigranih finala grendslema

11.Ima medjusobni skor bolji i od Fedexa i Rafe

12.Jedini je 3 puta u karijeri u jednoj sezoni vezao 3 grendslema.

13.Jedini je osvojio Wimbldon nakon 2 spasene mec lopte na servis rivala.

14.Niko nikada nijednom sportu nije imao duzu eru dominacije 12 godina

15.Nijedan teniser ne prica 6 godina.

16.Najveci teniser svih vremena,najveci srpski sportista svih vremena.I medju najboljim sportistima svih vremena.

Naredni cilj Noleta je da ima najvise Wimbldona i da dodje do magicne cifre 25 gs,i predje legendarnu Margaret Kort

Serđi Brugera, dvostruki osvajač Rolan Garosa, kaže da je za njega broj grend slem titula najvažniji kriterijum kada se govori o najvećem svih vremena.
Na pitanje Sport kluba da li bi se Đoković eventualnom 23. najvećom titulom učvrstio kao neprikosnoveni GOAT, Španac odgovara:

„Za mene je stvar jasna – ko ima najviše slemova, najbolji je. Još nisu završili karijere, videćemo. Postoje različite stvari – masters titule, nedelje na mestu broj jedan, Dejvis kup, zlatne medalje – ali najvažniji su slemovi, na kraju krajeva. Ko završi sa više – Rafa ili Novak – moći će da se smatra najboljim“.

Brugera, koji je u Parizu bio najbolji 1993. i 1994. godine, ističe da Alkaraz sve vreme napreduje i da bi voleo da gleda njegov duel sa Đokovićem.

„Očekujem da bi to mogao da bude jedan od najzanimljivijih mečeva ove godine. Jedva čekam da gledam, baš sam radoznao da vidim kako će se stvari odvijati. Teško je prognozirati pobednika, kako će igrati, u kom će smeru krenuti… Zato i jedva čekam da vidim!“

teenis.jpg

Dosad su se Alkaraz i Đoković sastali samo jednom, u Madridu prošle godine bolji je bio Karlos sa 6:7, 7:5, 7:6.

„Đoković se tada tek vraćao posle nevolja u Australiji. Takođe, Madrid je turnir koji je drugačiji u odnosu na sve ostale na šljaci, zbog nadmorske visine. Mislim da to neće imati nikakve veze, drugačiji su obojica sada nego tada“.

Sport klub
Mnogo faktora će uticati na konačan ishod u ovom meču.. na strani Alkaraza je mladost, pokretljivost, snaga i naravno talenat..
Novak, zbog godina više nije tako brz kao nekada ali mnogo puta je pokazao da kad je najteže, pokaže ono najbolje iz njega..
Kako god, Novak je u karijeri postigao mnogo i da ne osvoji više apsolutno ništa, sve što je dosad postigao je teško dostižno.
Najbitnije da ćemo uživati i navijati za svog pulena, a ko god da pobijedi, kapa dole.

Serđi Brugera, dvostruki osvajač Rolan Garosa, kaže da je za njega broj grend slem titula najvažniji kriterijum kada se govori o najvećem svih vremena.
Na pitanje Sport kluba da li bi se Đoković eventualnom 23. najvećom titulom učvrstio kao neprikosnoveni GOAT, Španac odgovara:

„Za mene je stvar jasna – ko ima najviše slemova, najbolji je. Još nisu završili karijere, videćemo. Postoje različite stvari – masters titule, nedelje na mestu broj jedan, Dejvis kup, zlatne medalje – ali najvažniji su slemovi, na kraju krajeva. Ko završi sa više – Rafa ili Novak – moći će da se smatra najboljim“.

Brugera, koji je u Parizu bio najbolji 1993. i 1994. godine, ističe da Alkaraz sve vreme napreduje i da bi voleo da gleda njegov duel sa Đokovićem.

„Očekujem da bi to mogao da bude jedan od najzanimljivijih mečeva ove godine. Jedva čekam da gledam, baš sam radoznao da vidim kako će se stvari odvijati. Teško je prognozirati pobednika, kako će igrati, u kom će smeru krenuti… Zato i jedva čekam da vidim!“

Pogledajte prilog 1355331

Dosad su se Alkaraz i Đoković sastali samo jednom, u Madridu prošle godine bolji je bio Karlos sa 6:7, 7:5, 7:6.

„Đoković se tada tek vraćao posle nevolja u Australiji. Takođe, Madrid je turnir koji je drugačiji u odnosu na sve ostale na šljaci, zbog nadmorske visine. Mislim da to neće imati nikakve veze, drugačiji su obojica sada nego tada“.

Sport klub
Mnogo faktora će uticati na konačan ishod u ovom meču.. na strani Alkaraza je mladost, pokretljivost, snaga i naravno talenat..
Novak, zbog godina više nije tako brz kao nekada ali mnogo puta je pokazao da kad je najteže, pokaže ono najbolje iz njega..
Kako god, Novak je u karijeri postigao mnogo i da ne osvoji više apsolutno ništa, sve što je dosad postigao je teško dostižno.
Najbitnije da ćemo uživati i navijati za svog pulena, a ko god da pobijedi, kapa dole.

Pa citajuci @rechner27 rekao bi covek da ga je mali dobio sa nulom u oba seta.

U prevodu retko ko veruje da u petak Novak može pobedti mladog Španca, novinari, stručnjaci, bivši i sadašnji teniseri, čak i okoreli Novakovi fanovi su skeptični, uostalom i sve kladionice daju veliku prednost za Španca al budemo videli, ja verujem našem najvećem stručnjaku sa Krste izvesnom Analitičkom pa ću staviti 100€ na Novaka pa šta bude bude

U prevodu retko ko veruje da u petak Novak može pobedti mladog Španca, novinari, stručnjaci, bivši i sadašnji teniseri, čak i okoreli Novakovi fanovi su skeptični, uostalom i sve kladionice daju veliku prednost za Španca al budemo videli, ja verujem našem najvećem stručnjaku sa Krste izvesnom Analitičkom pa ću staviti 100€ na Novaka pa šta bude bude

Sto se inteligencije tice i mom utisku na osnovu komentara:

1. Mackoni
2. Pas
3. Macka
4. Pacov
5. Buba svaba
6. Reachner27
7. Cimbenik

Sve najbolje i pozdrav nista licno samo moje misljenje.

14.Niko nikada nijednom sportu nije imao duzu eru dominacije 12 godina

15.Nijedan teniser ne prica 6 godina.

16.Najveci teniser svih vremena,najveci srpski sportista svih vremena.I medju najboljim sportistima svih vremena.
Ovo pod 15 nije tacno, ja sam ga mnogo puta cuo da prica, nije se zavetovao na cutanje :cepanje:
Imao je 12 godina dominacije tokom kojih je realno bio 5 godina na prvom mestu. Kako onda 12 godina? :lol:

Svaka cast za dostignuca ali ispadas smesan sa preuvelicavanjem...

Ovo pod 15 nije tacno, ja sam ga mnogo puta cuo da prica, nije se zavetovao na cutanje :cepanje:
Imao je 12 godina dominacije tokom kojih je realno bio 5 godina na prvom mestu. Kako onda 12 godina? :lol:

Svaka cast za dostignuca ali ispadas smesan sa preuvelicavanjem...

Njegov najveci rival je bila publika,covid,zabrane igranja,linijske sudije.Teniseri mu odavno nisu rivali jer mu nisu konkurencija

Jedini mec koji su igrali je bio na mastersu u Madridu na sljaci,pred domacom publikom ga je tada dobio Alkaraz 2 1 u setovima.Mislim Djokovic je i od Kacanova izgubio finale Mastersa.Ali i sami Nole kaze grendslemovi su drugi sport u odnosu na sve druge turnire.

Pa citajuci @rechner27 rekao bi covek da ga je mali dobio sa nulom u oba seta.
Time je Alkarazova pobeda veca! Isao je da izvuce najvise iz Novaka, taman koliko je trebalo za pobedu. Isto kao i sa Cicipasom u trecem setu. Videlo se da moze, ali prosto, testira covek limite. Tako mlad a vec sampion. Novak je poceo da izlazi i slusa narodnjake sa Jelenom, gotovo je sa ozbiljnim igrama. Sada jedino moze da ga spasi tim strucnjaka i takticara, ali i to tesko. Ne moze ni Ivanisevic uvek da vadi kestenje iz vatre! Kud ces dalje? Imas u timu prvaka Londona! Logistika, urme... Mnogo je taj tim propatio :sad2: Da je to imao Alkaraz garant bi uzeo jos 3 slema do sada, ali polako.

Mora se priznati da je Karlos Alkaraz blagi favorit u meču polufinala Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića. Već je na početku karijere a pokazuje visok nivo samopouzdanja i igre. Može se slobodno reći, bez potcenjivanja Zvereva i Ruda, da je duel Alkaraza i Đokovića finale pre finala.

Duel tenisera od kojih je jedan na početku a drugi pri kraju karijere, a obojica igraju na vrhunskom nivou. Prava poslastica za sve ljubitelje tenisa.

Mora se priznati da je Karlos Alkaraz blagi favorit u meču polufinala Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića. Već je na početku karijere a pokazuje visok nivo samopouzdanja i igre. Može se slobodno reći, bez potcenjivanja Zvereva i Ruda, da je duel Alkaraza i Đokovića finale pre finala.

Duel tenisera od kojih je jedan na početku a drugi pri kraju karijere, a obojica igraju na vrhunskom nivou. Prava poslastica za sve ljubitelje tenisa.

Djokovic igra jos 4 sezone komotno,to mu je maksimum

volio bi da nole osvoji..medjutim podloga je stvarno spora, loptice ko da su spuzvene..moras udarati bas posteno, a to crpi snagu..alkaraz mladji, podloga bas za njega..hoce li ga nole nadmudriti vidjet cemo..

mislim da za taj 23gs nole vise ima sansu na wimbledonu..

ceka se samo zbog tog 23gs..al veci merak, veca atrakcija bi bila da je nadal umjesto alkaraza..

Totalno pogresno,on treba da igra do 40 godine,a evo razlog tacno je da on kada uzmete sve turnire moze jos 2 godine igrati maksimalno na super nivou.Ali to ne vazi samo za 1 turnir a to je Wimbldon.

I zbog Wimldona treba da igra do 40 e.

To je najbrza podloga trava,mecevi najkrace traju,daje igracu koji zna da je igra vrhunski da moze do 40 godine da je igra na top nivou.To za sve ostale turnire ne vazi uzmite ostala 3 gs vi sa 40 tu nemate sanse al na Wimbldonu imate.

Djokovic je trenutno igrac koji nema konkurenciju na Wimbldonu vec zadnjih 6 godina niko sem njega nije osvojio Wimbldon.

A ne zaboravite da ako osvoji ove godine Wimbldon izjednacice se sa Federerom a do 40 on moze uzeti u devetu a moguce i 10 titulu i da tu zaokruzi veliku karijeru.Kao i najveci igrac Wimbldona ikada

Federer ne igra.Iz mlade genracije nemate igraca koji je specijalista za travu.Nole to perfektno zna.Mislim da ga taj turnir motivise do 40 da igra

Alkaraz je na travi prosjek,Cicpas takodje,Kirgios solidan.Federer je bio tu jedini rival Noletu.Sada kada ne igra,Nole treba da odigra jos 4 Wimblon turnira i da makar uzme 2 u sto ne sumnjam

Niko ne pominje da Noletovu dominaciju na Wimbldonu.To je od 2014 e njegov najaci turnir pa do danas.Na svakom Gs on ima igrace koji mogu da ga pobijede.

Pa cak i Wawrinka koji ga je znao dobijati u finalima Gs.Bio je jako los igrac na travi.Jedino su Marej i Federer bili jaki na travi da pariraju Noletu a sada niko

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back