Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Mačkoni pozdravio te Krompirko :mrgreen:
Hvala :lol:

1663584393819.png

Nisam neki zagrizeni fan ,ali volim kada Djokovic pobedjuje ,osvaja turmire ...takodje sam pratio i Federera i ostale ,Federer jeste igrao najlepsi tenis za oko ...kao sto je nekada Arsenal igrao najlepsi fudbal na svetu.
Nadal je ono vise na snagu ,silu ...

Nole progovorio šta imaju on, Nadal i Federer: "To nas drži zajedno"​

Ovogodišnji Lejver kup, koji se igra od 23. do 25. septembra biće poslednji turnir u karijeri jednog od najboljih tenisera svih vremena, Švajcarca Rodžera Federera, koji je bez dileme najveća atrakcija u Londonu proteklih dana.

On se na takav korak odlučio posle pregleda desnog kolena, koje ga godinama muči, a njegovo povlačenje označava i "kraj velike trojke", koju još čine Novak Đoković i Rafael Nadal.

Naš as je otkrio da njih trojica imaju zajedničku grupu na jednoj društvenoj mreži, i da ih to "drži zajedno".

- Sjajno je da imamo šansu da provedemo neko kvalitetno vreme van terene zajedno. Imali smo timske večere, pričali smo o tenisu, sportu, životu... Ovo obično nemamo na turu, imamo svoje timove, porodice, pa je ovo prilično jedinstveno. Svi želimo da pobedimo i da se dobro pokažemo u isto vreme zbog Rodžerovog oproštaja i prilika da budem sa nekim od mojih najvećih rivala u karijeri, daje vam želju da delite lepo vreme van terena takođe. WhatsApp grupa nas drži zajedno - istakao je Đoković.

SD

Samo na SK: Posle Izraela, Novak ide u Kazahstan​

1653342468-RTS82NLU-750x500.jpg

Najbolji srpski teniser Novak Đoković sledeći nastup na ATP turu imaće na turniru u Tel Avivu, a sada je zvanično potvrđeno i da će od trećeg oktobra biti zvezda ATP 500 turnira koji će se održati u kazahstanskoj prestonici Nur-Sultanu.

Informaciju je na zvaničnim profilima na društvenim mrežama potvrdio i teniski savez te centralnoazijske države.

Turnir se održava od 2020. godine, a Novak ga dosad nije igrao. Prvo izdanje osvojio je Džon Milman iz Australije, dok je aktuelni šampion Kvon Sun-vu iz Južne Koreje.

Turnir je prvobitno „uskočio“ u kalendar ATP jer su 2020. mnoga takmičenja bila otkazana usled antikovid restrikcija, pa je u prvom izdanju odigran samo turnir u muškoj konkurenciji. Od 2021. godine je prestonica Kazahstana postala deo i WTA kalendara.

Đoković, trenutno sedmi igrač sveta, zbog statusa vakcinacije protiv virusa korona nije mogao da učestvuje na severnoameričkoj turneji – propustio je, između ostalog, masterse u Montrealu i Sinsinatiju, kao i US open.

Od početka sezone osvajač 21 GS titule igrao je u Dubaiju, Monte Karlu, Beogradu, Madridu, Rimu, Rolan Garosu i Vimbldonu. Jedine dve titule u sezoni osvojio je u Rimu i Londonu.

SK

Prvi još od Vimbldona: Poznat žreb za Novaka u Tel Avivu​

1650294114-Novak-DJokovic-750x497.jpg

Obavljen je žreb za ATP 250 turnir u izraelskom Tel Avivu, koji počinje 26. septembra – u prvom kolu srpski teniser Novak Đoković će biti slobodan, dok će u drugom za protivnika imati boljeg iz duela koji igraju Tijago Monteiro i Pablo Anduhar.

U četvrtfinalu moguć rival Đokoviću je Holanđanin Talon Grikspor, a ukoliko prođe i tu prepreku u polufinalu Srbin može da igra protiv Dijega Švarcmana ili Aslana Karaceva.

Biće to prvi nastup za srpskog tenisera još od Vilmbldona, na kojem je u finalu savladao Nika Kirjosa.

Đoković zbog statusa vakcinacije protiv kovida 19 nije učestvovao na turnirima u Severnoj Americi, uključujući i masterse u Montrealu i Sinsinatiju, kao i US open. Novak trenutno nastupa za tim Evrope na Lejver kupu.

Specijalnu pozivnicu za ovaj turnir dobio je i srpski teniser Hamad Međedović, kojem će u prvom kolu protivnik biti jedan od tenisera koji će doći u glavni žreb kroz kvalifikacije.

Još jedan dobitnik specijalne pozivnice je Dominik Tim, a nekadašnjem osvajaču US opena rival će na startu biti srpski predstavnik Laslo Đere. Pobednik tog duela imaće za rivala u drugom kolu Marina Čilića, koji je u prvoj rundi slobodan.

Turnir u Tel Avivu vraća se na kalendar ATP prvi put od 1999. godine.

Novak će u Tel Avivu nastupiti i u dublu, a partner će mu biti domaći teniser Jonatan Erlih, 45-godišnjak kojem će ovaj turnir biti poslednji u karijeri. Đoković je u paru sa Erlihom 2011. godine u Kvinsu došao do svog zasad jedinog trofeja u karijeri u konkurenciji parova.

Đokovića, osvajača 21 grend slem trofeja, posle nastupa u Tel Avivu očekuje i ATP 500 turnir u kazahstanskom Nur-Sultanu, koji traje od trećeg do devetog oktobra. Potom je prijavljen za masters u Parizu (počinje 31. oktobra) i Završni masters u Torinu (počinje 13. novembra). Moguće je da će najbolji srpski teniser nastupiti i na ATP 500 turniru u Beču, koji počinje 24. oktobra.

SK

Đoković: Trenirao sam skoro dva sata, zglob je u redu​

1664287645-Novak-DJokovic-750x500.jpg

Novak Đoković rekao je da mu je ručni zglob u redu pred turnir u Tel Avivu.

Posle poraza od Feliksa Ože-Alijasima na Lejver kupu, Novak je govorio o problemima sa ručnim zglobom.

„Trenirao sam skoro dva sata i bilo je u redu. Osećam se dobro, srećan sam što je ta mala povreda sada iza mene. Nadam se da će ostati tako kako želim tokom turnira“, rekao je Đoković, koji je slobodan u prvom kolu, dok će se u drugom sastati sa boljim iz duela Monteiro – Anduhar.

„Veoma sam srećan što sam opet u Izraelu, mislim da sam 2006. prvi put bio ovde, bio je to Dejvis kup, jedna od najglasnijih atmosfera koje sam iskusio. Ljudi su strastveni u vezi sa sportom ovde, to volim da vidim. Posetio sam Jerusalim u drugoj poseti, ali jeste prošlo mnogo, zaboravio sam neke stvari – nadam se da ću imati šansu da ponovo posetim važna mesta. Ipak, za mene je ovde tenis najvažniji, nadam se da će mnogo ljudi doći da gleda“, dodao je Đoković.

Na pitanje zašto se odlučio da igra u Tel Avivu, Novak je odgovorio:

„Propustio sam nekoliko velikih turnira ove godine. Razmišljao sam o rasporedu, nisam mogao da idem u SAD i razgovarao sam s timom da vidim šta treba da igram. Volim da povežem dve-tri nedelje turnira, a već sam imao zakazan Lejver kup, tako da je ovo došlo u pravi trenutak. Takođe, prošlo je mnogo vremena otkad sam bio ovde, imao sam i kondicionog trenera i agenta iz Izraela“.

Đoković je rekao da mu je nepotpun raspored ove godine teže pao emotivno nego fizički.

„Dvadeset godina igram tenis profesionalno, imao sam velikih uspeha, skoro uvek sam išao u pravom smeru, nabolje. Održavao sam taj nivo godinama, igrao najbolje na najvećim turnirima, ali u poslednjih nekoliko godina pokušavam da napravim ravnotežu u odnosu na porodični život – usmerio sam energiju na najvažnije turnire. Ove godine sam nažalost propustio dva slema, tu želim da igram najbolje. Nije mi bilo teško da budem fizički kako treba, emotivno je bilo nešto teže jer sam se suočavao sa okolnostima s kakvima nikada nisam. Telo mi je zapravo zahvalno, jer nije prošlo toliki napor. Loša strana neigranja jeste nedostatak mečeva – što više igraš, to si komforniji na terenu“.

Novak je potvrdio da je rekao da mu je Rafael Nadal najveći rival.

„Bez sumnje je to Rafa. Još je tu, igrali smo najviše međusobnih mečeva u istoriji tenisa. To je posebno rivalstvo i nadam se da ćemo igrati još, pošto to donosi uzbuđenje ljubiteljima sporta širom sveta. Alkaraz je sada broj jedan i grend slem šampion, lider mlade generacije, onda Medvedeva, Cicipasa, Rubljova… Logično je da mlađi dolaze i da oni nose sport, ali ne odustajemo tako lako Nadal i ja“, zaključuje Novak.

Pauza, kakva pauza? Đoković brutalan u povratku!​

1664472694-Novak-DJokovic-750x505.jpg

Najbolji srpski teniser Novak Đoković veoma uspešno se vratio na ATP tur posle dvoipomesečne pauze – on je u drugom kolu ATP turnira u Tel Avivu sa ubedljivih 2-0 pobedio španskog veterana Pabla Anduhara.

Po setovima bilo je 6:0, 6:3 za Srbina posle 86 minuta, pa će Đoković u četrtfinalu igrati protiv Kanađanina Vaseka Pospišila, čoveka sa kojim je osnovao udruženje tenisera PTPA.

U prvom setu dileme oko toga ko je bolji apsolutno nije bilo – prvih pet gemova favorit je lako dobio, dok je u šestom Španac pružio otpor, ali je Đoković iskoristio treću brejk-loptu, ujedno i set loptu.

Bio je ovo 107. set u Đokovićevoj karijeri u kojem protivniku nije prepustio nijedan gem. Prvi na večnoj listi u tom pogledu je sa 160 legendarni Džimi Konors. Od 43 poena u prvom setu, Đoković je osvojio 30.

Zatim je usledio neverovatan početak drugog seta. U drugom gemu Anduhar je servirao “da se upiše”, a ljubitelji tenisa u Tel Avivu mogli su da vide spektakularan gem koji je trajao 22 minuta i u kojem je viđeno neverovatnih 30 poena. Na kraju ga je dobio Anduhar i propisno proslavio, a potom je stabilizovao igru i osvojio još dva servis gema. Međutim, novi brejk Đokovića doveo je praktično do kraja meča.

Poslednji zvanični meč pre okršaja sa Anduharom Đoković je imao još u finalu Vimbldona, kada je došao do 21. grend slem titule pobedivši Nika Kirjosa. U međuvremenu je propustio brojne turnire u Severnoj Americi zbog statusa vakcinacije protiv virusa korona, uključujući i Rodžers kup, masters u Sinsinatiju i US open.

Anduhar (36) je trenutno 115. teniser sveta, a najbolji plasman na ATP listi imao je još 2015. godine, kada je bio 32. na listi.

Ovo je prvi put od 2006. da Đoković igra u Izraelu, tada je kao 18-godišnjak predstavljao Srbiju u Dejvis kupu.

Turnir u Tel Avivu vraća se na kalendar ATP prvi put od 1999. godine.

Đokovića, osvajača 21 grend slem trofeja, posle nastupa u Tel Avivu očekuje i ATP 500 turnir u kazahstanskom Nur-Sultanu, koji traje od trećeg do devetog oktobra. Potom je prijavljen za masters u Parizu (počinje 31. oktobra) i Završni masters u Torinu (počinje 13. novembra). Moguće je da će najbolji srpski teniser nastupiti i na ATP 500 turniru u Beču, koji počinje 24. oktobra.

Novak preko Pospišila do polufinala u Izraelu​

Nole.jpg
Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Tel Aviva posle trijumfa nad Kanađaninom Vasekom Pospišilom 7:6 (5), 6:3.

Problema Novak je imao samo u prvom setu, pošto je Vasek odlično servirao i nije dozvolio Srbinu nijednu brejk loptu. Odličan je bio i Đoković pri početnom udarcu, pa je ovaj deo igre rešen u taj-brejku.

Novak je poveo sa 4:0, ali se Pospišil vratio i uspeo da izjednači na 5:5, međutim Đoković je sa dva poena rešio ovaj set.

Nastavak je bio potpuno drugačiji od prvog seta, pošto je Novak već u prvom gemu oduzeo servis protivniku i tada je izgledalo da će bez trzavica privesti meč kraju, no bilo je minimalnih poteškoća. Vasek je odigrao odličan peti gem, vratio brejk i uspostavio ravnotežu u ovom setu, uspeo je potom da osvoji još jedan gem, ali je poklekao pri rezultatu 4:3, izgubio servis i tu mu je bio kraj.

Đoković će u borbi za trofej igrati sa, Rusom, Romanom Safiulinom, dok će u drugom polufinalu snage odmeriti Marin Čilić i Konstan Lestijen.

SD

Đoković u dva seta do polufinala u Tel Avivu​

1664479192-Novak-DJokovic-750x549.jpg

Novak Đoković plaisrao se u polufinale ATP turnira u Tel Avivu pobedom protiv Vasika Pospišila u dva seta.

Đoković je pobedu upisao nakon skoro dva sata igre, a slavio je rezultatom 7:6, 6:3.

Bez brejka, ali i bez brejk prilike protekao je prvi set. Imao je Đoković dva puta priliku da dođe do šanse za brejk u sedmom gemu, ali Pospišil ni to nije dozvolio.

Đoković je na kraju prvi set u svoju korist rešio u taj brejku, ali ni ovaj deo seta nije protekao bez borbe. Novak je poveo 4:0, ali se Vasik vratio u igru i naterao Đokovića da napravi i treći mini brejk kako bi osvojio prvi set.

Drugi set je bio prilična suprotnost prvom. Novak je već u prvom gemu spasao jednu brejk loptu, a sam je do brejka došao u drugom gemu.

Pa ni to nije bilo dovoljno. Pospišil je vratio brejk u petom gemu, ali je novi pretrpeo u osmom kada je Novak poveo 5:3 i u narednom gemu na svoj servis potvrdio plasman u polufinale.

U borbi za finale rival će mu biti Roman Safiulin.

Mečeve iz Tel Aviva pratite samo na kanalima Sport Kluba.

Đoković u finalu Tel Aviva​

1664645787-RTSBP0D6-750x599.jpg

Novak Đoković je u finalu turnira u Tel Avivu. Srbin je u polufinalu slomio otpor Rusa Romana Safiulina 6:1, 7:6 (7:3) i stigao do svog 127. meča za titulu u blistavoj karijeri.

Prvi set je bio demonstracija sile vlasnika 21 gren slem titule. Novak je već u drugom gemu napravio brejk bez izgubljenog poena, a onda je drugi put oduzeo servis rivalu u četvrtom gemu. Uspeo je Safiulin samo da se upiše na semafor pre nego što je Đoković ovaj deo igre okončao rezultatom 6:1

Mnogo veća borba je viđena u nastavku. Rus je bio mnogo sigurniji na svoj početni udarac. Prvu priliku da uzme servis imao je Safiulin u šestom gemu, ali je Novak spasio obe brejk lopte koje je imao rival.

Klasu je Đoković pokazao u devetom gemu. Safiulin je imao 40:15 i izgledalo je da će povesti 5:4. Međutim, Novak osvaja četiri naredna poena i stiže do brejka.

Safiulin je ipak stvorio sebi priliku da ostane u meču. Stigao je na 30:40, a Novak mu je duplom greškom omogućio da izjednači skor na 5:5. Ušlo se u taj brejk u kojem je Đoković ipak iskontrolisao situaciju i sa 7:3 otišao u finale.

U meču za titulu igraće sa boljim iz meča Čilić – Lestijen. Finale je na programu u nedelju od 17.30 uz direktan prenos na Sport klubu 1.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back