Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Као да је двајес' пута изгубио финале...
Da.. kad već pričamo i o tome zašto je izgubio.
Na terenima u Njujorku proveo je skoro šest sati duže od Medvedeva. To je ogromna razlika na turniru koji se igra u tri dobijena seta. I sam Novak je rekao da nije imao dovoljno energije kao recimo na Roland Garosu.
Druga stvar je žrijeb koji je bio paklen i neumoljiv za Novaka.. Nišikori, Beretini, Zverrev, dok sa druge strane Medvedev se bukvalno prošetao do finala.
Kepfer 50 igrač, onaj 35g španac rangiran na 95 mjestu, Evans koji je 24 a u polufinali Holandjanin čudnog prezimena Zandšlap ili već kako koji je 62 igrač ali i veliko i7znenadjhenje.
Dakle kad se samo to uporedi, komentari su suvišni..
Ne trebamo zaboraviti ni ogroman pritisak koji je Novak sa razlogom osjećao.

Pjetrandjeli rekao tacno od slova do slova...pobijediti Zvereva a izgubiti od Medvedeva koji je za zvereva Medved...poslije Japana
gadi mi se od sportista Balkana...kosarkas pa sad ,-tenisas...znam kako Nasi mucenici slave pobjede i pune baterije za sjutrasnje baustelisanje a ovi paunovi pocevsi od Mijatovica , Genija itd. izuzev S. Milosevica...pa onda sad NBI_aj falseraj i zavrsivsi sa pikadorom teniske kuglice ...kojem je bolje uzeti 50. miliona od 'bijednih' par ili pet...mogu da razumijem DZ. CEN i njegovu nepismenost jer nije ni imao vremena da radi na obrazovanju a ovaj pikador bar je imao susrete sa ljudima i situacijama a i trpali su mu i izjave i jalove seoske skeceve...nekakve donacije i pomoci , nemoj te mi pominjati jer se mnogo vise dobije u odbitku poreza...moze li neko uticati na Svajcarca osim njegove Porodice i skole Tenisa ciji je sponzor , trener i Uzor...Balkan Odrednica koja dolazi od mongolsko turske rijeci ,- Batal _Kan...
E, - sad pljujte po Faraonu ali zato postoji zlatna Dijadema...samo dlanom i u prasinu batal_kansku...

FACpBU9VEAI_EI8

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka 340. nedelju na prvom mestu ATP liste.

Nole je u martu prestigao Rodžera Federera po broju nedelja na tronu, Švajcarac ih ima 310. Đoković je iz nedelje u nedelju popravljao učinak, a trenutna prednost je na strani Srbina i iznosi 30 nedelja.

Ono što je važnije, ne vidi se kraj vladavine trostrukog osvajača gren slemova ove sezone. To je samo još jedan dokaz da je prvi reket sveta najveći u istoriji "belog sporta".

nole.jpg

U muškoj konkurenciji Novaku nema ko da parira i ukoliko nastavi u istom ritmu tokom naredne godine, mogao bi da obori i rekord Štefi Graf.

Đoković je prestigao Martinu Navratilovu koja je 332 nedelje bila prva na VTA listi, ali mu ostaje da bude bolji od legendarne Nemice koja ima 377 nedelja na vrhu, pa mu nedostaje još 37 nedelja da ga izjednači, a 38 da je prestigne.

Najbolji teniser sveta ima 12.133 boda, drugoplasiranom Rusu Danilu Medvedevu beži 1.558 bodova (10.575). U Top 10 nije bilo promena pa je raspored isti kao i prethodnog ponedeljka: treći je Stefanos Cicipas (8,350), četvrti Nemac Aleksandar Zverev (7,760), slede potom Rus Andrej Rubljov (6,130), Španac Rafael Nadal (5,815), Italijan Mateo Beretini (5,173), Austrijanac Dominik Tim (4,995), Švajcarac Rodžer Federer (3,765) i Kasper Rud (3,440).

SD

Premijer poručio Đokoviću: Bez vakcine ne može na AO​

1630656203-21246055302486-750x500.jpg

U australijskoj državi Viktorija od pre nekoliko dana vakcinacija je obavezna. U ponedeljak je tamošnji premijer jasno rekao da Novak Đoković neće moći da učestvuje na Australijan openu ukoliko ne bude vakcinisan.

Viktorija je donela zakon po kome svi zaposleni, a to uključuje i profesionalne sportiste, sve koji na neki način rade na organizaciji i održavanju profesionalnih sportskih događaja i sve članove ekipa brodkastera tih događaja moraju da budu vakcinisani.

Rok za primanje prve doze je 15. oktobar, rok za primanje druge doze je 26. novembar.

Ako u prvom momentu nije bilo jasno kako će se to odraziti na održavanje Australijan opena i da li će taj zakon važiti za igrače i igračice koji bi došli na turnir, sada dileme više nema.

Premijer Den Endrjus veoma jasno je poručio najboljem teniseru sveta, osvajaču 20 gren slem titula i devetostrukom šampionu Australijan opena da bez vakcine neće moći da dođe u Melburn.

Nije važno kolika ste zvezda. Bez vakcine nema učešća na turniru.

„Te titiule te neće zaštititi. Jedina titula koja će te zaštititi je da možeš da kažeš da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu“, poručio je premijer Endrjus.

Sport Klub

Beker: Razumem Novakovo oklevanje da se vakciniše​

1635527400-Boris-Becker-Novak-DJokovic-750x519.jpg

U januaru će na programu biti Australijen open, prvi grend slem turnir sezone, a kako se približava takmičenje glavna tema postaje to da li će na njemu nastupiti Novak Đoković, najbolji teniser planete. Razlog za neizvesnost oko njegovog učešća je činjenica da će vakcinacija protiv kovida 19 biti obavezna za sve učesnike turnira. O tome je govorio i nekadašnji Đokovićev trener Boris Beker.

Đoković je u Melburnu devet puta osvajao naslov, a ukupno ima 20 GS titula.

Teniseri su kao preduzetnici, oni nemaju poslodavca za kojeg rade, kao u nekim drugim sportovima u kojima postoje timovi. Znam o čemu pričam – mi smo slobodnog duha i ne volimo da nam neko komanduje. Iznenadio sam se kada sam video koliko igrača nije vakcinisano, ali ako pogledamo u celom svetu se broj vakcinisanih podiže i ja mislim da je to dobra stvar. Video sam nedavno da je dve trećine igrača u Premijer ligi vakcinisano. Da li vi to volite ili ne privatno ili imate nešto protiv vakcinacije – to ne znam, ali mogu da razumem različite stavove. Međutim, vi morate i da pratite pravila – mnogim sportistima je to teško, ali tako je“, izjavio je Boris Beker za nemački Jurosport.

Beker je potom govorio o mogućnosti da Đoković ne nastupi na Australijen openu u slučaju da nije vakcinisan.

Mogu da razumem Đokovićevo oklevanje da se vakciniše. To je njegovo pravo, njegova privatnost i to mora da se zaštiti. Sa druge strane, australijska savezna država Viktorija zahteva dokaz o vakcinaciji i potpuno je nebitno šta mi govorimo. Vlada te države je donela odluku i to onda znači da postoji samo jedan način da on dođe na AO“, rekao je nekadašnji Đokovićev trener.

Australijen open održaće se od 17. do 30. januara 2022. godine, a Đoković brani titulu koju je osvojio na prethodnom izdanju prvog grend slem turnira sezone.

Sport Klub

Први остаје сигурно до краја године. Медведев је испушио у Петровграду и изгубио математичку шансу да буде први ове године. Може да сруши Новака тек у Аустралији. А то ће се десити никад.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back