Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Đoković na Vimbldonu osvojio 20. grend slem!​

Novak Đoković je dvadesetostruki grend slem šampion! Srpski teniser je osvojio titulu na Vimbldonu pošto je u finalu najelitnijeg turnira savladao Italijana Matea Beretinija 6:7 (4), 6:4, 6:4, 6:3.

Djoković.jpg

Đoković je prigrlio 20. grend slem pehar, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na vrhu večite rang liste. Srbin sada u svom posedu ima dva najvažnija rekorda – po broju trofeja sa najvećih turnira i po broju sedmica na prvom mestu ATP liste.

Srbin je trijumfovao u Londonu šesti put u karijeri.

Ostvario je 21. uzastopnu pobedu na terenima Ol Ingland kluba i 21. u nizu na grend slemovima ove sezone. Novak je postao prvi teniser od Rod Lejvera 1969. koji je osvojio prva tri grend slema u sezoni.

Đoković nastavlja pohod ka kalendarskom grend slemu – aktuelnom šampionu Australijan Opena, Rolan Garosa i Vimbldona, nedostaje još US Open.

Sport klub

Pitali su ga za Nadala i Federera!​

- Niko od nas trojice neće da stane. Spomenuo sam ovo ranije mnogo puta. Moram da im odam velikom priznanje, oni su legende, dva najvažnija igrača sa kojima sam se susreo i razlog zašto sam ja danas ono što jesam. Pomogli su mi i ukazali šta moram da radim da bih napredovao. Gubio sam tri, četiri godine od njih dvojice i onda se nešto promenilo 2010, 2011. i prethodnih 10 godina je onda bilo neverovatno.

.. rekao je Novak.

Hrvatski portal: "Novak Đoković, najbolji svih vremena"​

Novak.jpg

Hrvatski portal "Index" danas je objavio tekst nakon pobede Novaka Đokovića na Vimbldonu u kom veliča srpskog tenisera.

"Novak Đoković, najbolji svih vremena", glasi naslov ovog portala, a u tekstu naglašavaju da više nema niti jedne prepreke niti argumenta protiv proglašenja najboljeg svih vremena.

"Federer i Nadal su veliki, ali Đoković je bolji od obojice", jedan je od podnaslova u okviru teksta, drugi je "tenisko savršenstvo".

"Đoković osvojio novi Vimbldon i izjednačio se sa najvećim rivalima", naslov je portala "Avaz.ba", dok "Vijesti" pišu slično "Indeksu". Naslov je: "Prosto i jednostavno, Novak Đoković je najbolji svih vremena".

Imaju još jedan tekst pod naslovom "Gigant".

"CDM" ima malo drugačiji naslov, "Istorija na Vimbldonu, Đoković stigao Federera i Nadala".

"Đoković šesti put osvojio Vimbldon! Na putu je postati najbolji teniser u istoriji!", naslov je portala "Večernji.hr".

Dakle, nisu baš svi složni u tome da je Novak najbolji svih vremena, ali ima vremena...

Sportske net

Boze zdravlja,i bice jos 4,5 minimalno.:D
Ma, biće ga. Najmlađi je od velike trojke, do četrdesete može i da se "odlepi" od njih po broju trofeja.

Ja sam se, da budem iskren, bio zabrinuo onda kad se povredio i mesecima odsustvovao sa terena. Bojao sam se da se neće adekvatno oporaviti i da neće opet biti onaj stari. Srećom, kada je nedugo posle povratka na teren opet počeo da pobeđuje na turnirima, bilo mi je jasno da će se vratiti u vrh. I jeste. :ok:

Ma, biće ga. Najmlađi je od velike trojke, do četrdesete može i da se "odlepi" od njih po broju trofeja.

Ja sam se, da budem iskren, bio zabrinuo onda kad se povredio i mesecima odsustvovao sa terena. Bojao sam se da se neće adekvatno oporaviti i da neće opet biti onaj stari. Srećom, kada je nedugo posle povratka na teren opet počeo da pobeđuje na turnirima, bilo mi je jasno da će se vratiti u vrh. I jeste. :ok:
Iskreno i ja sam tako mislio ali srecom Novak se vratio jos jaci.:ok:

ŠPANCI PRIZNALI: Ovo je 10 RAZLOGA zašto je Novak BOLJI od Nadala i Federera​

Novak Đoković je u nedelju osvojio Vimbldon i tako se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju grend slem titula.

Sva trojica sjajnih asova sada imaju po 20, pa je sada mnogo lakše odrediti ko je najbolji među njima; igrali su u istoj eri i brojke su veoma relevantne, iako se sa tim ne bi složio Rodžer Federer, a priznanje novaku Đokoviću odala je i španska "Marka".

Odmah po završetku meča protiv Beretinija (3:1), Marka je objavila deset razloga zbog kojih je Novak Đoković najveći svih vremena, odnosno u pitanju je 10 rekorda koji su u njegovom vlasništvu.

Kada to dolazi iz lista koji forsira Rafaela Nadala, onda je jasno da su priče o najvećem već završene.

E6CTtSZXMAQQCRC.jpg

Taksativno, ovo su razlozi koje je "Marka" objavila

Novak ima isti broj titula kao Nadal i Federer (20)
Novak je proveo manvjiše nedelja na prvom mestu ATP liste (329)
Novak je zabeležio najviše ATP poena u istoriji (16.785)
Novak i Nadal imaju najviše masters titula u istoriji - po 36
Novak je jedini ikada koji je osvojio svih devet Masters turnira - i to bar dvaput
Novak je jedini teniser u Open eri koji je sve grend slemove osvajao makar dvaput
Novak je osvojio je osam grend slemova u tridesetim.
Novak je osvojio pet završnih Mastersa, ispred je samo Federer sa šest.
Novak ima bolji međusobni skor od Nadala i Federera
Novak ima najbolji procenat pobeda protiv TOP 10 igrača (69%)

I još samo nešto, Novak nema nameru da stane sa osvajanjem trofeje... Slede Olimpijske igre i US Open.

SD

Posle NOLETOVOG TRIJUMFA Kejt je uživala u opuštenom ćaskanju sa njim, a čini se da je Đoković DALEKO SPRETNIJI u ležernoj komunikaciji nego vojvotkinja!​

1626076387499.png

Novak Đoković ponovo je oduševio Srbiju i pokorio London - on je novi šampion Vimbldona!

Nakon trijumfa Novak Đoković se na kratko sastao i sa vojvotkinjom od Kembridža, koja je i pratila meč iz VIP lože.

Kejt Midlton je Noletu, najboljem svetskom teniseru, čestitala ovaj trijumf, te su kratko proćaskali, razmenivši nekoliko opuštenih rečenica o tenisu, porodici, svakodnevnim dešavanjima...

- "Bravo, lepo je videti vas da ponovo igrate", započela je vojvotkinja ćaskanje.

- "I meni je drago da vas vidim".

1626076447500.png

- "Ove godine je bilo posebno teško jer vaša porodica nije bila ovde sa vama i vaš tim je ograničen na nekoliko ljudi".

- "Da, pokušavate da izvučete najbolje z situacije, ali mislim da smo danas svi ovde zahvalani što možemo da igramo i što smo na najvećem turniru na svetu",
- odgovorio je Nole na opasku o posebnim uslovima usled pandemije korona virusa.

- "A tu je i gomila publike, takođe", kroz smeh je dodala Kejt.

- "Kako vaš tenis? Da li igrate", upitao ju je Đoković.
- "Svaki put kad uzmem tenisku opremu, deca su tu i žele da mi se pridruže, a to je stvarno sjajno".

"To je predivno. Sve najbolje vašoj porodici. Mnogo, mnogo vam hvala",
završio je Nole razgovor.

Inače, našem teniseru su ostali članovi britanske kraljevske porodice pobedu čestitali putem Tvitera.

Izvor; Žena

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back