Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ali zanimljivo je da se on sasvim dobro kotira na tabeli
toliki porazi a on i dalje 12.-13.

zbog osvojenih poena prosle godine pre prekida..kad od junu iscure svi ti poeni pasce drasticno, ali kako god okrenemo to je nebitno..bitnije je kako ce se sastaviti sam sa sobom i poceti da igra ili se povuci.
da budem iskren, ja sam bio za povlacenje..ali onda..sad kad se dobrano izbalmirao losim igrama potrebno je da opet zablista pre povlacenja
da li je moguce?
veoma i ako se dobro secam nadal je krenuo sa serijom poraa posle povrede. bitno je da igra i tu taktiku podrzavam..nije ni bilo realno ocekivati da ce se vratiti kao sampion (sto su mnogi ocekivali, da ce nastaviti gde je stao)
ja licno vidim jedan drugi problem..on je od sebe oterao sve one koji su mu govorili kako treba da radi a okruzio se sa ljudima koji ga tapsu po ramenu i kazu..samo tako..ocigleno ima problem da prihvati neke druge poglede koji se njemu ne dopadaju a to je put bas ovaj kojim sad ide.
ni vajda nije madjionicar ako nole u sebi ne prelomi neke stvari i pocne da slusa.

zbog osvojenih poena prosle godine pre prekida..kad od junu iscure svi ti poeni pasce drasticno, ali kako god okrenemo to je nebitno..bitnije je kako ce se sastaviti sam sa sobom i poceti da igra ili se povuci.
da budem iskren, ja sam bio za povlacenje..ali onda..sad kad se dobrano izbalmirao losim igrama potrebno je da opet zablista pre povlacenja
da li je moguce?
veoma i ako se dobro secam nadal je krenuo sa serijom poraa posle povrede. bitno je da igra i tu taktiku podrzavam..nije ni bilo realno ocekivati da ce se vratiti kao sampion (sto su mnogi ocekivali, da ce nastaviti gde je stao)
ja licno vidim jedan drugi problem..on je od sebe oterao sve one koji su mu govorili kako treba da radi a okruzio se sa ljudima koji ga tapsu po ramenu i kazu..samo tako..ocigleno ima problem da prihvati neke druge poglede koji se njemu ne dopadaju a to je put bas ovaj kojim sad ide.
ni vajda nije madjionicar ako nole u sebi ne prelomi neke stvari i pocne da slusa.

Ohala da je uzrok ondasnjeg pada Nadala i danasnjeg pada Noleta isti... Tada bi jos bilo neke sanse..

U psihologiji vrhunskih sportista je da oni osecaju da su ne samo najbolji u sportu, vec i da su u svemu tako suoperiorni, da su najpamentniji.

Prepotenciji - nigde kraja!

Zato kada jedanputa stignu na taj put - jako se tesko SAMOSPRAVE.

Malo je onih na vrhu koji tome efektu odoleju.

- - - - - - - - - -

Kada coveka neko hvali godinama, stalno tapse po ramenu, nikada mu ne protivreci, 24 sata dnevno svi mu se ulaguju - on PODILEISE, odlepi se od realnosti....

Zato je toliko mnogo razvoda i afera medju slavnim ljudima, ne samo u sportu.

Ja ne znam da li se ikome vise ulaguje i tapse nego Federeru, pa eto on cvrsto stoji na svojij poziciji.

Pa on je DRUGI MENTALITET...

Njih razlicito vaspitaju od mladosti.

Ali, to je jedna duga prica koja korene vuce iz proslosti.

- - - - - - - - - -

Recimo, ja sam uveren da Federer uci svoje klince da ce u zivotu morati jako mnogo da rade ako zele da budu srecni.....Iako ce im on ostaviti toliko bogatstvo da nikada nece morati da rade...

da li je moguce?
Не да није почео да слуша него се инати на квадрат. Поново му у ложи седе Марко и Пера Мамлаз.И даље једе траву. Зато ћемо још дуго да чекамо његов повратак.

ČUVENI ŠVAJCARAC UPOZORAVA "Novak ima OPASNU ortoreksiju, mora hitno da promeni ishranu!"

Eu3k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTVRBN01EQV8vZjk4MDM0MWZmNDY0NDZkMjYzNmU1NWI3MjliZGIxYjEuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB

Švajcarski nutricionista i poznati stručnjak Jirg Hisli smatra da je srpski teniser i nekadašnji broj jedan u belom sportu Novak Đoković bolestan jer ima ortoreksiju i da hitno mora da promeni način ishrane.

"On boluje od ortoreksije, koja dolazi od naizgled zdrave ishrane. I, upravo zbog toga, Novak nije svestan posledica koje je dugoročno ova dijeta ostavila na njega", tvrdi Hisli.

Ortoreksija je, inače, poremećaj ishrane koji podrazumeva preteranu potrebu da se hranimo što zdravije, a zapravo se ne unose sve neophodne supstance u organizam ("odričući se nečega što smatramo štetnim, ne nadoknađujemo one korisne suspstance koje smo izbacili"), no još ozbiljnije - takvo ponašanje može da postane opsesija, a to dovodi i do psiho-socijalnih poremećaja.

Švajcarski stručnjak objašnjava da ova bolest čini da sportista, vremenom, oseća sve veći umor, razvijaju se upale, alergije, a pada i imunitet.

"Ne znam kakve su njegove nuspojave, ali osobe koje boluju od toga sve su podložnije stresu, sve manje spavaju, a kasnije mogu da spavaju samo uz pomoć lekova. Takve osobe mogu da izgube povezanost sa prijateljima, da padnu u depresiju, pa čak da imaju i suicidalne misli", ističe Hisli.

pQ-k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTmprN01EQV8vMGUxNzhhNGJjMTk5YTA2NDlmYTQ2YWVkNDI3NjM3ZjguanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB

Poznati švajcarski stručnjak, koji je vlasnik Instituta za nutricionističke dijagnoze, ističe da je Đoković "na dijeti koja podrazumijeva izbegavanje šećera, ali, koliko god to delovalo dobro, dugoročno je izuzetno štetno za organizam".

"Sećam se koliko sam mu se divio gledajući ga na terenu. Onda sam čuo za njegov plan da u potpunosti promeni ishranu i odmah sam se zapitao koliko će izdržati. I, evo, već sad se vide posledice", navodi Hisl.

Oporavak za tri do šest nedelja

"Šta bi Novaku pomoglo? Da polako počne da unosi ugljene hidrate. Oni koji ih unose proizvode više laktata (soli mlečne kiseline), ali telo mora prvo da nauči da se sa time nosi. Trening mora da se prilagodi novoj situaciji, Đoković bi trebalo da unese više šećera upravo zbog treninga. Kod nas se slični slučajevi leče. Ali, čim se navike vezane za unos hrane normalizuju, ne treba više od tri do šest nedelja dok se sportisti ne osete primetno bolje", zaključio je Jirgr Hisli u Fejsbuk objavi.

hahahaha...koji je ovo majmun
bože, spasi me internet gluposti
pa osnova novakove ishrane su upravo ugljeni hidrati, složeni šećeri koji daju snagu i energiju, a ne prosti koje ovaj idiot preporučuje...to zna svaki osnovac već u 5. razredu
ovaj je gori od pepea gmaza...nadam se da novak ne čita ovakve gluposti

ne znam stvarno kako to da vas nole pored svga nije konsultovo i sta da jede,stvarno je smarac

Nole zna mnogo vise o ishrani ne samo od forumasa, nego i od vecine nutricionista i doktora...mislim da ima cak i master tezu o ishrani koju je odbranio u Monaku :D

I svi ovi sto izmisljaju da Nole lose igra su samo maliciozni...on u zivotu nije bio u boljoj formi. I Agasi je to potvrdio.

- - - - - - - - - -

Ka V R H U SAMO NAN SE TI PENJI Novace - Nole ...:heart::heart::heart:

Sve je bolje plasiran na tabeli iz dana u dan :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back