Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Agasi: Ne želim ništa od Novaka, samo hoću da pomognem

Legendarni Andre Agasi izjavio je da se mnogo bolje oseća na terenu sada, kao trener Novaka Đokovića, nego u periodu kada je kao igrač mrzeo beli sport.

Agasi

Agasi i Đoković sarađuju od Rolan Garosa prošle sezone. Srpski teniser je tada poražen u četvrtfinalu, a u istoj fazi je završio i na Vimbldonu. Potom je napravio polugodišnju pauzu, zbog povrede lakta, da bi se turnirima vratio na Australijan Openu, na kome je izgubio u četvrtom kolu.

"Odbijam da prihvatim išta od Novaka, uključujući i novac za troškove. To me ne zanima. Ako mogu da mu pomognem, pomoći ću i to je dobra stvar", kazao je Amerikanac i dodao:

"Osećam se znatno bolje neko onda kada sam napisao u mojoj knjizi da mrzim ovaj sport. Zahvalan sam na karijeri koju sam imao."

Na pitanje da li Đoković sa Rodžerom Federerom, Rafaelom Nadalom i Endijem Marijerm čini najbolju eru u istoriji tenisa, Agasi je odgovorio:

"Svaki sport može da bude bolji, tako da kada neko kaže da je ovo sada zlatna era tenisa, to ne vidim koa uvredu mojoj generaciji. Tenis se promenio, spin je sve važniji faktor, pasing šotovi su podignuti na visok nivo... Gledao sam Novaka na šljaci i prostor koji pokriva na terenu je neverovatan. Kada stanem gde je on stajao, veliki je prostor, ali je on vrlo brz. Promenile su se stvari."

Kada je reč o igračima koji treba naslede 'veliku četvorku', osmostruki Gren slem šampion je izdvojio dvojicu.

"Velika je razlika između toga ko ima talenta i ko zaista može da se pojavi kao naslednik pomenutih igrača. Nik Kirjos ima potencijala, ali koliko biste se kladili na njega? Aleksandar Zverev igra vrlo dobro, izgleda profesionalno i fokusirano, ali toliko je psihički drugačije kada ste najbolji i kada pokušavate da to postanete. Uzmimo na primer Pita Samprasa. Kada sam bio treći na svetu i gledao njega, bilo mi ga je žao. Mislio sam da neće postići ništa, nije umeo da udari bekhend, izgledao je lenjo dok trenirao, psihički je bio odsutan... Ali pogledajte dokle je dogurao. Nikad ne znate šta će se desiti."

Agasi: Nekima je teško da se vrate, Novaku neće biti

Iako ima 30 godina, Novak Đoković je spreman kao da ima 25, tvrdi njegov trener Andre Agasi.

GettyImages-805585888.jpg

Srpski teniser zbog povrede lakta nije igrao od četvrtfinala Vimbldona do Australijan Opena. Posle poraza u četvrtom kolu, Đoković je imao i manju intervenciju na ruci, od koje se još oporavlja.

"Nekim igračima je teško da se vrate na vrh, ali mislim da to neće biti slučaj sa Novakom. On ima 30 godina, ali telo mu je u stanju kao da ima 25. Neophodno je da pronđe rešenje koje će mu pomoći da tako i ostane", kazao je Agasi i dodao:

"Tenis je kombinacija uma i fizičke snage. Izvesno u nekom periodu ćete da naiđete na probleme, emotivno, fizički... Na kraju ćete morati da platite cenu. Mislim da je Novak prošao kroz tu fazu u kojoj je stavljao previše pritiska na sebe. Postoje neki aspekti igre u kojima može da napreduje, o njima mora da razmisli i to je ono što i radi."

Amerikanac se stručnom štabu Đokovića pridružio pred Rolan Garos prošle godine, a zbog 'bolovanja' Srbina nisu zajedno bili na mnogo turnira.

"On je ozbiljan u vezi sa svime, čak i sa opuštanjem. Kada ima slobodno vreme, želi da ga iskoristi maksimalno. Ono što me je iznenadilo u vezi sa njim je njegov intelekt van terena. Pamatan je i šokirao me je koliko toga pamti. Ako traži neku informaciju, čitaće, prostudiraće, toliko toga će da nauči. Kada ga pogledate jasno vam je da je sposoban za stvari za koje drugi nisu."

Srpski teniser prijavljen je za Masters u Indijan Velsu, koji će početi četiri sedmice posle njegove operacije, ali pošto još nije krenuo da radi sa reketom, gotovo je izvesno da na njemu neće učestvovati.

nole izuj ih i gaca

Vlasti Rio de Žaneira podnele su tužbu protiv Novaka Đokovića kao odgovor na to što ih je on tužio pre dve godine.
Đoković je 2012. godine sa Gustavom Kertenom igrao revijalni meč i dogovor je bio da se srpskom teniseru plati 1,1 milion dolara, a do sada mu je isplaćeno samo 450.000, što znači da Vlada Rio de Žaneira duguje Novaku 650.000 dolara, prenosi B92.
Državni sekretarijat za sport, rekreaciju i omladinu potvrdio je dug prema Đokoviću, a još u januaru 2014. godine Dejan Petković, srpski fudbaler koji se proslavio u Brazilu, rekao je da nije isplaćeno ni pola onoga što je dogovoreno sa Novakom. Zbog toga ih je on tužio u februaru 2016. godine.
Sada je usledio „kontranapad“ vlasti brazilskog grada – tužilac je podneo tužbu protiv Đokovića zbog administrativnih nepravilnosti tokom spomenute posete, prenosi „O Globo“ na svom sajtu.
Dolazak najboljeg srpskog sportiste u Rio organizovale su dve kompanije – „Deki 10“ i „Adma Eventi“, koji se takođe nalaze na listi tuženih. „Deki 10“ je firma u vlasništvu Dejana Petkovića i, prema navodima tužioca, tereti se za neregularno dobijanje organizacije na tenderima, zbog čega je oštećen budžet grada. Spominje se novac od oko milion američkih dolara, a među onima koji su bili uključeni u navodnu akciju, bila je Marsija Beatris Isidoro, nekadašnja sekretarka sporta.
602303

nole izuj ih i gaca

Vlasti Rio de Žaneira podnele su tužbu protiv Novaka Đokovića kao odgovor na to što ih je on tužio pre dve godine.
Đoković je 2012. godine sa Gustavom Kertenom igrao revijalni meč i dogovor je bio da se srpskom teniseru plati 1,1 milion dolara, a do sada mu je isplaćeno samo 450.000, što znači da Vlada Rio de Žaneira duguje Novaku 650.000 dolara, prenosi B92.
Državni sekretarijat za sport, rekreaciju i omladinu potvrdio je dug prema Đokoviću, a još u januaru 2014. godine Dejan Petković, srpski fudbaler koji se proslavio u Brazilu, rekao je da nije isplaćeno ni pola onoga što je dogovoreno sa Novakom. Zbog toga ih je on tužio u februaru 2016. godine.
Sada je usledio „kontranapad“ vlasti brazilskog grada – tužilac je podneo tužbu protiv Đokovića zbog administrativnih nepravilnosti tokom spomenute posete, prenosi „O Globo“ na svom sajtu.
Dolazak najboljeg srpskog sportiste u Rio organizovale su dve kompanije – „Deki 10“ i „Adma Eventi“, koji se takođe nalaze na listi tuženih. „Deki 10“ je firma u vlasništvu Dejana Petkovića i, prema navodima tužioca, tereti se za neregularno dobijanje organizacije na tenderima, zbog čega je oštećen budžet grada. Spominje se novac od oko milion američkih dolara, a među onima koji su bili uključeni u navodnu akciju, bila je Marsija Beatris Isidoro, nekadašnja sekretarka sporta.
602303

Pola naših istaknutih "sportista" su mafijaši. Sramota. Tu ne mislim na NOVAKA Đokovića. Ostali Đokovići su veoma sumnjivi.

Neka je ziva i zdrava, mala Tara.
Pozdrav za sve sa teme.
Nije me bilo dugo, (mesec dana u bolnici), ali sam mislila na moje prijatelje, andjele moje.
Nadam se da ce se prepoznati.
Pisemo se.
Zdravi bili!

Zasto nista nisi napisala? :zag: Ljubim,grlim,ako te Djokovic cini srecnom samo napred,uzivaj. :super: I ti si andjeo,drzi se i srecno.

Poslednja izmena:
Dati ime detetu je licna stvar i tu nema pravo niko da se mesa ali Novak je mogao cerki da da i neko srpsko ime,kao Milica na primer

Da li je ime Tara zaista staro srpsko ime i koje je njegovo pravo značenje

Na spomen imena Tara, mnogi Srbi odmah pomisle na našu prelepu reku i planinu Taru. Ali manje je poznato da je Tara zapravo ime iz hinduističke tradicije.
U hinduističkoj tradiciji Tara je bila žena Brihaspatija, Velikog mudraca i Učitelja bogova.
Upravo je Tara postala jedno od najpoštovanijih božanstava u čitavom budističkom svetu. Kult boginje Tare, koju krase samilost i majčinska brižnost, najviše se širi u 11. veku zahaljujući bengalskom princu Atiši.
U hinduističkoj treadiciji ime Tara znači zvezda, te bi kod nas pandan ovog imena bio Zvezdana.
Takođe, iako je u našoj zemlji ovo ime vezano samo za devojčice, u svetu ime Tara ne nose samo žena, već i muškarci. Od poznatih mušaraca u svetu ovo ime nose francuski glumac Tara Romer i nepalski političar Tara Chandra Chaudhari.

http://www.opanak.net/da-li-je-ime-tara-zaista-staro-srpsko-ime-i-koje-je-njegovo-pravo-znacenje/

U julu uzima pauzu od 6 meseci jer se plaši da ide pod nož zbog dugog i mukotrpnog oporavka.
Sad se oporavio posle mesec dana i već trenira punom parom.

Lekari nemaju pojma? Medicinski fenomen? Pauza da bi iskulirao? Lažna povreda da bi oprao poraze? :D Pauza zbog dopinga? :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back