Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Đoković lako sa Simonom

v190926p0.jpg

Prvi reket Srbije Novak Đoković pobedio je Žila Simona sa 6:3, 6:1, 7:5 i tako izjednačio ukupni rezultat na 1-1 posle prvog dana finala Dejvis kupa.
Najviše uzbuđenja bilo je u trećem setu, kada je Simon napravo brejk u trenutku kada je Novak servirao za meč. Međutim, to je samo odložilo neminovno, Đoković je odmah uzvratio brejkom i ubrzo doneo prvi bod Srbiji posle dva časa i 18 minuta igre.
Simon je vrlo lako poveo u drugom meču finala elitnog takmičenja zahvaljujući dobrom servisu, ali i greškama Đokovića, koji se vrlo brzo vratio i izjednačio. Usledio je novi osvojeni gem za francuskog tenisera i izjednačenje Đokovića, a obojica tenisera su bili sigurni na svojim servisima do sedmog gema.
To je ujedno bio najduži gem u prvom setu, gde su i Simon i Đoković imali prilike da ga osvoje, ali je treći reket sveta imao jače živce i zasluženo je došao do prvog brejka na meču.
Srpski teniser je potom bio siguran na svom servisu, a uz još jedan brejk došao je do prednosti od 1:0 u setovima i prvi će servirati u drugom setu.
Na početku drugog seta Đoković je lako došao do vođstva od 1:0, da bi Simon uzvratio u narednom gemu sa nekoliko dobrih vinera.
Srpski teniser je servirao dva asa u trećem gemu koji je dobio, da bi u četvrtom, Đoković uspeo da oduzme servis Francuzu.
Đoković je nastavio u istom ritmu, pa je na svoj servis poveo sa 4:1. Srpski teniser je nastavio da „melje“ Simona, pa je odličnim vinerom ponovo došao do brejka, a ubrzo zatim i do 2:0 u setovima.
U trećem setu na početku je viđen je slični scecanrio kao u prethodna dva – Novak je bio inspirisan i forhendima je kontrolisao igru, pa je brejk bio neminovnst. U trećem gemu Novak agresivnom igrom stiže do dve uzastopne brejk lopte i koristi već prvu posle greške francuskog igrača.

*Srbija razume TENIS*

*Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle pobede nad Žilom Simonom da je publika u "Areni" imala velikog udela u njegovom trijumfu. Đoković je pozvao navijače da u subotu podjednako bodre i srpski dubl Zimonjić – Troicki, istakavši da bi to mogao da bude i ključni duel.

„Srbija i Beograd pokazali su da razumeju tenis. Pokazali su da su dostojanstveni i da znaju da daju podršku u pravom trenutku“, rekao je Đoković*.

3202433494cf7a156a4978098534523_extreme.jpg

Poslednja izmena:
*Srbija razume TENIS*

*Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle pobede nad Žilom Simonom da je publika u "Areni" imala velikog udela u njegovom trijumfu. Đoković je pozvao navijače da u subotu podjednako bodre i srpski dubl Zimonjić – Troicki, istakavši da bi to mogao da bude i ključni duel.

„Srbija i Beograd pokazali su da razumeju tenis. Pokazali su da su dostojanstveni i da znaju da daju podršku u pravom trenutku“, rekao je Đoković*.

3202433494cf7a156a4978098534523_extreme.jpg

naši zlatni momci, tim u pravom smislu, braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavoooooooooooooooooooooo!!!:heart::heart::heart:

naši zlatni momci, tim u pravom smislu, braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavoooooooooooooooooooooo!!!:heart::heart::heart:

Da ne zaboravimo Bobu Zivojinovica i Nikolu Pilica:) koji imaju svoj udeo?... u svemu ovome
Evo gledam Gaela na pres konferenciji..fer momak...na pitanje kako je uspeo da se nosi
sa "pritiskom" iz uzavrele Arene?..fer, skromno, je odgovorio...pritisak, nalik na parni valjak
dolazijo je od Novaka...kad igra tako tu si nemocan:klap:

Kako i koliko si se radovao toliko je tvoje srce junacko u koje moze cijeli svijet da stane. Tebi je uvijek na prvom mjestu Srbija a ti takav kakav si ponos nama tvojim navijacima,Novace Djokovicu...:heart::heart::heart:
Sve cestitke na osvajanju cuvene*SALATARE*
Sve cestitke na prvom mjestu u svijetu...

view_photo.php

Nama si drag ...
Nama si lijep...
Danas ti je malen cijeli svijet...:heart::heart::heart:

Na kraju svake sezone ujedno i godine sumiraju se rezultati ...
Evo jedne lijepe zanimljive ankete...Koji mec da ponese prvo mjesto u prosloj godini.
Nas je Novak drugi..Mec je na O.S.OPENU protiv Rodzera Federera...

images

2. Novak Đoković – Rodžer Federer 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5 (polufinale US opena)

Novak Đoković nije osvojio US open ove godine, ali je svakako ostavio veliki utisak pred Njujorškom publikom nakon što je spasao dve meč lopte i na kraju pobedio Federera, sprečivši tako Švajcarca da stigne do svog sedmog uzastopnog finala na US openu.
Đoković je u meč ušao nakon što je u prethodne tri godine na US openu poražen upravo od Federera.

“Znao sam da moram da budem strpljiv i da ne gubim emocije previše, jer je to bio slučaj u prošlosti. On koristi tu nervozu protivnika, on to može da oseti.”

Srbin je u petom setu pokazao da ima čelične živce kada je gubio sa 4:5 i 15:40.
Spasao je dve meč lopte drajv volejom i forhend vinerom, dobio je poslednja tri gema i dobio meč poenom koji je trajao 22 udarca.
Duel je trajao tri sata i 44 minuta.
Đoković je tako sprečio finale Federer – Nadal, o kojem su svi pričali u ‘velikoj jabuci’.
“Bilo bi sjajno da sam igrao protiv Nadala ovde.
Ja sam u poslednjih šest godina igrao finale ovde, ali on nažalost nije.
Sada sam bio na poen od tog meča.
Sigurno je da sam razočaran”, rekao je Federer.

1. Rafael Nadal – Endi Mari 7:6, 3:6, 7:6 (polufinale završnog Mastersa u Londonu)
3. Džon Izner – Nikola Mau 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68 (prvo kolo Vimbldona)
4. Robin Soderling – Majkl Ljodra 6:7, 7:5, 7:6 (polufinale turnira serije 1000 u Parizu)
5. Gael Monfis – Rodžer Federer 7:6, 6:7, 7:6 (polufinale turnira serije 1000 u Parizu)

Poslednja izmena:
Nole: Ništa ne bih osvojio bez braće

Novak Đoković, naš najbolji teniser, kaže da je najveće rezultate u karijeri postigao upravo zahvaljujući podršci svoje familije, i to posebno mlađe braće Marka i Đorđa.

news_38435.jpg

Kako naš as objašnjava, da nije bilo pomoći od njih dvojice, verovatno ne bi ni bilo njegovih titula sa ATP turnira, niti Dejvis kup "salatare".

Hvala im puno što su uvek uz mene i što mi nesebično pomažu da budem to što jesam.
Oni su, kao i ja, posvetili ceo život ovom sportu i dobro razumeju sve kroz šta prolazim. Ipak,
Đorđe, Marko i ja se ne razlikujemo previše od ostalih mladih ljudi iz naše generacije, radimo sve što i drugi.
Tek, imamo neku svoju rutinu pred mečeve - govori Đoković, dodajući: -
U određenim trenucima, ako se osećam previše nervozno, kao sad pred finale, oni su tu da mi pomognu da se rasteretim.
Tada igramo igrice na Soniju, pričamo viceve, slušamo muziku, opuštamo se na slične načine.
To mi dosta znači.
Teret očekivanja cele nacije da mora da pobedi u svim mečevima za nekog bi bio pretežak.
Ne i za Đokovića. -
Bilo je očekivanja, uglavnom pozitivnih.

Bio sam toga svestan, kao i činjenice da je na nas stavljena velika doza pritiska. Svih ovih godina naučili smo kako da se nosimo sa tim, posebno u mečevima ovakvog značaja kada vas cela nacija gleda.
:heart::heart::heart:

Novace nemoj jos da se zenis*
Savjetuje deda Vladimir Dokovic svog unuka...
news_38490.jpg

Još kao mali bio je talentovan za tenis, a da me ubijete ne znam otkud mu to. Niko nam u porodici nije izuzetan sportista. Njegov otac Srđan i stric Goran bili su strašni skijaši, ali sve rekreativno. Međutim, sećam se da je Jelena Genčić primetila Noleta još kada je imao pet godina. Videla ga je kako prebacuje lopticu preko mreže i odmah rekla Srđanu: "Ovog malog obavezno dovedite na trening, veliki je potencijal" - počeo je razgovor za Alo! starina Vladimir.

E, onda su usledile "slatke muke" za dedu Đokovića. Svaki dan bar jednom, a ponekad i više puta, unuka za ručicu pa sa Banjice na Partizanove teniske terene kod Jelene. - Verujte mi, svaki bogovetni dan smo išli. Roditelji su mu u to vreme imali palačinkarnicu na Kopaoniku i nisu mogli da budu s njim u Beogradu, gde je išao u školu, i da ga vode na trening. Međutim, ja sam video da mu je baš bilo stalo da trenira i zbog toga mi nije bilo teško da ga vodim na časove tenisa. Bio sam mu podrška u svemu. Davao sam mu i pare kad je trebalo, ali to Nole nije zaboravio. Danas mi vraća višestruko - iskren je Vladimir i dodaje da je Nole bio primeran i van terena, u školi i društvu.

Novakov deda je naravno imao prilike da upozna svoju možda buduću snajku Jelenu Ristić, sa kojom je Đoković u dugoj vezi. - Ona je stvarno dobro dete. Ja volim da kažem da je ona najzaslužnija za sve što je postigao. Svugde ga prati, podržava ga, pomaže mu u svemu... Lep su par - ponosan je deda, ali ipak dodaje da ne bi voleo da se Nole oženi pre 27. ili 28. godine zbog karijere, iako mnogo želi praunuče.

Noletov program turnira za prvih pet meseci 2011. godine

751.jpg

Svoju devetu profesionalnu sezonu, Nole će startovati već početkom januara 2011. godine na egzibicionom turniru u Pertu, poznatijem po nazivu Hopman kup.

Kao što je već poznato, Srbiju će predstavljati Nole i Ana. Oni će svoj prvi meč na takmičenju u Pertu odigrati u nedelju, 2. januara 2011. protiv selekcije Kazahstana.

Nakon toga, Novaka očekuje učešće na prvom Grend Slemu sezone - Australijen Openu, koji počinje u ponedeljak, 17. januara u Melburn Parku.

Novak vam predstavlja svoj kalendar turnira za prvih pet meseci 2011. godine:

01.01. Pert, Australija (Egzibicioni turnir)
17.01. Melburn, Australija (Grand Slam)
07.02. Roterdam, Holandija (ATP 500)
21.02. Dubai, UAE (ATP 500)
04.03. Beograd, Srbija (Davis Cup)
07.03. Indijen Vels, SAD (ATP 1000)
21.03. Majami, SAD (ATP 1000)
11.04. Monte Karlo, Monako (ATP 1000)
25.04. Beograd, Srbija (ATP 250)
02.05. Madrid, Španija (ATP 1000)
09.05. Rim, Italija (ATP 1000)
23.05. Pariz, Francuska (Grand Slam)

Novak Đoković - najbolji iz Srbije...
news_38829.jpg

Ministarstvo trgovine, drugu godinu uzastopno, proglasilo je Novaka Đokovića za najboljeg promotera naše zemlje, u akciji Najbolje iz Srbije....:heart::heart::heart:

Kako se navodi u saopštenju, Đoković je kao ličnost koja je najviše doprinela promociji Srbije u svetu izabran među 20 kandidata, a u glasanju su učestvovale diplomate iz Srbije i sveta i više od 5.000 posetilaca sajta www.najboljeizsrbije.rs....:heart:

Nagrade na konkursu za nabolje srpske brendove izabrane među 217 robnih marki biće uručene večeras za pobednike u 24 kategorije, najavilo je ministarstvo. Konkurus Najbolje iz Srbije sedmi put za redom organizovali su Ministarstvo trgovine Srbije, Privreda komora Srbije i ekonomski dnevnik Privredni pregled.:heart:

lnoel18ew.gif

Novak Đoković sportista godine...:heart::heart::heart:

Teniser Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu naše zemlje u 2010. godini u izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).
114125_nole_f.jpg

Đoković je sezonu završio na trećem mestu ATP liste, a sa Srbijom je osvojio Dejvis kup.
Naša selekcija je u finalu Dejvis kupa pobedila Francusku rezultatom 3:2.
lnoel18ew.gif

51111629_1258090694_26ffd2b56341.gif

Beker ocekivao vise od Djokovica i Mareja...

12666188924d1777c8e2569689077326_big.jpg

news_39383.jpg

Nemačka teniska legenda Boris Beker izjavio je za ESPN da je razočaran igrama Endija Marija i Novaka Đokovića u godini na izmaku. Škot je igrao finale na Australijan openu, Đoković u Njujorku, ali nisu uspeli da prekinu dominaciju dvojca Nadal-Federer. „Oni su pokazali potencijal u prethodnih nekoliko godina, ali nisu zaista napredovali ove sezone. Očigledno je vrlo teško kada su Nadal i Federer ispred vas, ali nadam se da će sledeće godine igrati značajniju ulogu“...
66455284_0_46745_d7d46394_L.gif

Hopman Cup: Nole i Ana maksimalnim rezultatom dobili Kazahstan!
Datum: 02.01.2011. | Novak Djoković Zvanični Sajt
Nole je novu sezonu otvorio na najbolji mogući način - pobedom!

U prvom kolu grupe A Hopman kupa u Pertu srpski teniser je savladao Kazahstanca Andreja Golubjeva rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:1 i tako doneo svojoj zemlji pobedu nad ovom azijskom zemljom pred nastavak takmičenja.

Prethodno je Ana Ivanović nadigrala Jaroslavu Švedovu rezultatom 7:6 (8:6), 6:1.

Na kraju dana, Nole i Ana su bili bolji od Golubjeva i Švedove u mešovitim dublovima - 7:6, 6:4 i tako došli do maksimalne pobede od 3-0 nad Kazahstanom i čelne pozicije u grupi A.

Svoje treće učešće u Pertu Novak je startovao gubitkom seta. U osmom gemu Golubjev koristi petu brejk loptu za vođstvo od 5:3. Odmah u narednom Srbin uzvraća i smanjuje prednost rivala na 5:4. Predstojeći gem takođe je bio brejk, a pripada 36. teniseru ATP liste za 1:0 nakon 50 minuta.

Mnogo bolja igra Noleta u drugom setu i oduzimanje servisa Golubjevu u uvodnom gemu. Novak je vrlo brzo poveo sa 5:1, dozvolio protivniku da smanji na 5:3, ali ne i da napravi preokret, jer u devetom gemu stiže do novog brejka za izjednačenje u setovima.

U odlučujućem setu apsolutna dominacija Noleta. Dva brejka za velikih 5:0. Po jedan gem pripao je obojici tenisera do kraja susreta.
Naše predstavnike sledeći izazov očekuje u utorak, kada će na megdan domaćinima, Australiji. Najpre od 10 časova po našem vremenu Ana protiv Ališe Molik, potom Nole protiv Lejtona Hjuita.
Naše predstavnike sledeći izazov očekuje u utorak, kada će na megdan domaćinima, Australiji. Najpre od 10 časova po našem vremenu Ana protiv Ališe Molik, potom Nole protiv Lejtona Hjuita.

BRAVO za NOLETA i ANUz:)

Đoković: "Još se nisam prilagodio"

18774458604d20b50f02438117603674_extreme.jpg

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle trijumfa nad Kazahstanom u Hopman kupu u Pertu da se još uvek nije prilagodio na vremensku razliku. Đoković je zajedno sa Anom Ivanović Srbiji doneo pobedu sa 3:0, a rekao je da je meč bio veoma težak. "Ne želim sada da tražim opravdanja za svoju igru, ali doputovao sam u Australiju pre dva dana i još se nisam prilagodio na vremensku razliku i klimaske uslove", rekao je Đoković.

Đoković za drugi trijumf Srbije...

11972742594d23159ceb3e2041385728_extreme.jpg

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Australijanca Lejtona Hjuita u drugom kolu Hopman kupa i tako doneo drugi bod Srbiji.
Đoković je do trijumfa nad Hjuitom došao u dva seta, sa 6:4, 6:2.
Srbija tako protiv Australije sada vodi sa 2:0 pošto je Ana zabiljezila pobjedu.

Đoković odveo Srbiju u finale HK...

djokovic3.jpg

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Belgijanca Rubena Belmemansa sa 6:3, 6:2 čime se Srbija plasirala u finale Hopman kupa.
Đoković je do pobede došao nad Belmemansom, 178. teniserom sveta, došao posle samo 63 minuta igre.
Srbija je tako izjednačila na 1:1 u duelu sa Belgijom.
Srbiji je za plasman u finale bila potrebna jedna pobeda u 3. kolu A grupe protiv Belgije.

Poslednja izmena:
Đoković vjeruje u pobjedu Srbije...

3644536414d1f6dd4c130a299736669_extreme.jpg

Plasman teniske reprezentacije Srbije u finale Hopman kupa u Pertu Novak Đoković je ocenio velikim uspehom i poručio da će zajedno sa Anom Ivanović učiniti sve da našem timu prvi put pod imenom Srbija donese titulu. –

Poslednjih par meseci igram svoj najbolji tenis u karijeri. Osvojio sam sa reprezentacijom Dejvis kup, a formom sam zadovoljan i na Hopman kupu.
Osećam loptu, dopadaju mi se podloga i, posebno, atmosfera – naveo je Đokovic...

Prvi srpski reket podsetio je da je poslednji put kada je igrao finale u Pertu (2008) osvojio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.
– Nadam se da je to dobar znak pred prvi godišnji gren slem u Melburnu – optimista je Đoković.
On je poručio da „oseća odlično“ i da veruje u Anin i njegov trijumf u finalu bez obzira ko im bude protivnik.
– Oboje smo željni pobede i sa nestrpljenjem očekujemo zavrsnicu takmičenja u Petru – zaključio je Đoković.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back