Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neki ste se zayebavali, a neki smo bili na Kosovu na granici.

Razlika je sto je on otisao kod Pilica sa 13-14 godina, a Nadal je imao takve i 3 puta bolje uslove i trenere od svoje 3-4 godine.

I nije imao stresove u zivotu, niti je pozajmljivao pare od zelenasa i mafijasa da bi trenirao nego ga je sve to docekalo na gotovo u sistemu koji funkcionise.

Eto to je razlika, je l ti sad jasno.

Ne, ja opet vidim Kalimera u tvom postu...
71496403.jpg

PRVA TITULA NAKON GOLGOTE U AUSTRALIJI: Novak se obratio posle trijumfa! Nije mogao da se ne nasmeje..​

Djoković.jpg

- Prijatno sam sebe iznenadio. Iako sam imao jasan plan, znao sam šta me očekuje sa druge strane, znao šta da radim. Odigrao sam perfektan set, posle je bilo stegnuto u drugom, vodio je 4:1. Nekako sam uspeo da pronađem prave udarce u drugom setu, vratio sam se u igru. Bilo je gusto u taj-brejku - rekao je Nole.

Upitan je kada je poslednji put igrao ovako dobro.

- Juče (smeh). Gradim svoju formu, poslednjih nekoliko nedelja znao sam da će moj najbolji oblik na šljaci doći u ovo vreme. Nije mogao bolji trenutak pre Rolan Garosa - uveren je Novak Đoković.

SD
Dominacija Noletova se nastavlja, ali ona sportska i fer-plej igra.

I AUSTRALIJAN OPEN SE POKLONIO NOVAKU: Srpski as ih "O'LADIO"​

Prvi reket sveta Novak Đoković je do finala Mastersa u Rimu stigao tako što je dostigao 1000 pobeda u karijeri. Odmah po završetku meča protiv Kaspera Ruda, krenule su čestitke i pohvale, a među prvima je stigla i ona upućena sa Australijan Opena.

Međutim, sada je Australijan Open samo par sati nakon trijumfa srpskog asa nad Kasperom Rudom u polufinalu Rima objavio njegovu sliku i čestitao na velikom i istorijskom dostignuću.

prenosi SD

Savršena nedelja za Đokovića, u Rimu je uradio MNOGO VIŠE od osvajanja titule!​

Novak kralj.jpg

Osim što je osvojio prvu titulu u sezoni, Novak Đoković je u Rimu uradio još nekoliko i te kako značajnih stvari.
Postao je Đoković najstariji osvajač mastersa u ovom gradu, stigao je do 38. titule na turnirima iz ove kategorije, a tako se odvojio od Rafaela Nadala, prvog pratioca koji je 36 puta slavio masters trofeje.
Ali ono što je posebno važno Novaku, jeste činjenica da je sebi "kupio" još nedelja na prvom mestu.

Odavno je Srbin prestigao Rodžera Federera i dominira muškim tenisom, a sledeća meta je Štefi Graf koja je 377. nedelja provela na prvom mestu.

Đoković je plasmanom u finale stigao do 1.000 trijumfa u karijeri, a ujedno je obezbedio ostanak na tronu za narednu nedelju, a pobedom nad Cicipasom je to produžio na još tri nedelje.

To znači da će Đoković na prvom mestu sigurno ostati do kraja Rolan Garosa i da će stići do 373. nedelje na teniskom vrhu.

Naravno, od narednih rezultata Novaka, ali i "izazivača", Danila Medvedeva i Aleksandera Zvereva, zavisiće dalji rasplet čitave situacije.

U svakom slučaju, Novak je jako blizu onome što mu i jeste velika želja. Đoković želi da bude najbolji u što je više moguće segmenata, a pored broja grend slemova, svakako su nedelje na prvom mestu jedna od važnijih stvari u nastavku karijere.

Kurir sport

Gdje je Mačkoni da čestita osvojeni Masters Noletovim navijačima? :lol:
Ljudi, nisam stigao da pogledam mec, bio sam ceo dan van kuce.
Pogledao sam 1/4 i 1/2 finale sa Nolom, i moram da priznam da je podigao formu. Mnogo bolje kretanje, malo gresaka, drop shotovi bez greske.
Ocekivao sam da osuri Cicipasa u finalu, i to se i desilo.

Svaka cast za prvu titulu u 2022!

Sad citam, vise postova ste meni posvetili nego svom idolu.
To mi laska :lol:

Malo zanimljive masters statistike.

Novak 38, Nadal 36, Federer 28 titula

Novak je jedini koji je osvojio sve masterse i to bar 2 puta.

Nadal nikad nije osvojio Majami i Pariz, a Shangaj i Sinsinati samo jednom.

Federer nikada nije osvojio Monte Karlo i Rim, a Pariz samo jednom.

Na 6 mastersa na tvrdoj podlozi Nadal je osvojio 10 titula.

Na 3 mastersa na sljaci Novak je osvojio 11 titula. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back