Misljenja sam da je trenutno Novaku tenis na poslednjem mestu.
Mislila sam da se resetovao nakon onog sklapanja saradnje sa Lacostom, ali... to se nije dogodilo.
Mogao je da ne igra sve ove turnire od kraja prosle i sve ove od pocetka 2017., ali ih je igrao.
Mislim da je znao negde duboko u sebi da to nece ici, tj. da nece biti dobrih rezultata, ali je nastavio da ide sa turnira na turnir.
Mislim da je pogresio sto je igrao, ali ko sam ja da mu sudim?
Sto se tice javljanja na temi posle poraza, nekad napisem nesto, nekad se smorim pa ne napisem nista.
To je moje pravo, jer ne dobijam lovu za komentarisanje teniskih meceva.
Tenis pratim od moje petnaeste godine kada Novak nije ni bio u planu.
Gledala sam Borga, Mekinroa, Bekera, Lendla.
Zanimljivo da Ivanisevica nikada nisam smatrala nasim teniserom, kao da sam slutila da ce se desiti sta se desilo. A nisam nesto ni bila luda za Zivojinovicem.
Kad se pojavio Novak, ne mogu da kazem da sam znala da ce biti broj jedan u buducnosti, tad je kuburio sa zdravljem, nije imao dobar strucni tim, kako god, posle je sve doslo na svoje mesto, ipak su njegovi roditelji toliko toga zrtvovali za njegov proboj u profesionalne vode.
Ako se secate, pisala sam da sam radila sa bakom Ane Ivanovic i upoznala sam i nju i Novaka, na slavi na koju je moje koleginice i mene pozvala Anina baka. Tada su Ivanovicevi ziveli sa Aninom bakom i dedom.
Tako da znam iz prica Anine bake koliko su Anini roditelji i svi iz porodica Skenderija - Ivanovic ulagali u Anu, vodili je na treninge i kakvo joj je bilo detinjstvo.
Ne verujem da je kod Novaka bilo drugacije.
To je zaista onaj osecaj kada se ceo posvetis necemu, da ti dete koje ima talenta napreduje, tako da razumem koliko je to bilo tesko odgajati i na kraju krajeva finansirati treniranje tenisa tokom devedesetih...
I ja to cenim i postujem.
I kad bi Novak rekao da napusta tenis, ne bih jednu rec rekla protiv njegove odluke.