Novak Đoković

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od Finala USO-a, TITULE Australian Open-a, polufinala RG-a i sada TITULE Wimbledon-a...neopisiva igra u svakom segmentu...
Da mi je neko rekao da ce danas Nadalu NAIJACI adut biti servis...kojim se IOLE odrzao u mecu i produzio mec u CETVRTI set...NIKADA MU NE BI VJEROVAO!!!

Kakvi servisi, kakva stalozenost, kakvi riturni, kakva kretnja, vineri na Nadalov prvi servis, igra na mrezi...jednostavno bez mane...SAVRSENO.
Kako hladna glava...

...od samog pocetka se moglo vidjeti da je u mec usao smiren...bez ostavljanja prostora zurbi i tremi...poen po poen, gem po gem...dosao je do ostvarenja svog zivotnog sna.
Nadam se da je SVIJESTAN onoga sta nam je podario ovom titulom...koliko nam je popravio raspolozenje...bar ovog nedeljnog popodneva.
...na momenat je cijela nacija zaboravila na probleme i istinski uzivala i VELIKOM MOMENTU ZA SVE NAS (: ...

Neka te zdravlje sluzi, a bistar um i ostar fokus na sledece titule samo pomognu u osvajanju novih...

MAJSTORE, HVALA TI JOS JEDNOM...

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:
dos18p.gif
PRŽI!

504797.png
cac77eb79f.gif

:worth::worth::worth:

Treba spomenuti i ljude koji rade sa Novakom i koji cine njegov tim koji perfektno funkcionise , trener Vajda koji je postao porodicni prijatelj njegove familije , doktor Cetojevic Igor koji saradjuje sa Novakom od trenutka pocetka njegove serije i koji je resio njegove probleme sa alergijom , disanjem , zatim fizoterapeut Amanovic koji odradjuje odlican posao zajedno sa sjajnim kondicionim trenerom Gebhardom Gricom koji je nekada trenirao i Mustera tenisera poznatog po fantasticnoj kondiciji , pre par meseci citao sam jedan interviju Grica na jednom stranom sajtu o radu sa Djokovicem i tu je sve isplanirano do sitnih detalja . Nedavno je i Amanovic istakao kakve su pripreme Djokovica
- Tokom priprema je Novak trenirao i do tri puta dnevno! Ujutro tenis i fitnes trening, onda popodnevni odmor, pa opet na kondicioni i teniski trening. Ali sve je to pažljivo bilo planirano, do najsitnijeg detalja. Znate, jako je tanka granica između maksimalne spremnosti i povrede. Kada je organizam tako intenzivno pod tolikim opterećenjem, rizik je ogroman i morate biti jako pažljivi. Vidite i sami da su poslednjih meseci mnogi igrači bili prinuđeni da se povlače sa turnira zbog povreda, a mi ne želimo da se tako nešto dogodi i Noletu. Zato se sve pažljivo planira, pravi se optimalan odnos između treninga i oporavka, sve se zna unapred, svaki dan, svaki minut - otkriva Amanović.
Ono što je posebno zanimljivo svima koji prate Novakovu karijeru jeste činjenica da u 2011. godini ni u Melburnu ni u Majamiju Đoković nije imao problema sa disanjem i vremenskim uslovima, dok je Nadal, na primer, promenio četiri, pet majica tokom njihovog poslednjeg finala.
- To je tačno, Novak više nema problem sa vremenskim uslovima, temperaturom i vlažnošću vazduha. U stvari, drugi teniseri s tim imaju veći problem od Novaka, dok je ranije bilo upravo suprotno. A ti problemi se nisu mogli rešiti na treninzima, bilo je potrebno vreme da se organizam navikne na igru u takvim uslovima, da se adaptira - dodaje on.

Što duže ovako
Miljan Amanović nije znao tačan odgovor na pitanje koliko procenata masnoće trenutno najspremniji teniser ima (Džordan je, svojevremeno, imao svega četiri procenta), ali je zato otkrio da su mu pluća u fantastičnom stanju. Generalno gledano, Amanović smatra da Đoković ne može biti mnogo bolji nego što je sada, tako da je na putu ka prvom mestu ATP liste sada potrebno samo zadržati ovaj nivo i ostati konstantan na turnirima.
- Taj podatak konkretno nemam, ali sam siguran da ga Novakov kondicioni trener zna. Ja se, recimo, sećam kada su mu poslednji put merili kapacitet pluća da je bio na maksimumu maksimuma. Mislim da od ovoga ne može mnogo bolje. Možda neke finese, ali jasno je da Novak već mesecima igra na maksimumu, da je to - to. U stvari, bolje od ovoga je samo prvo mesto na svetu, a i to je proces, ni to ne može preko noći. Dakle, potrebno je da ostane na ovom nivou dovoljno dugo da stigne Nadala, a da li će se to desiti za dva meseca ili godinu dana nije toliko bitno. Desiće se svakako, u to budite sigurni - poručuje na kraju Miljan Amanović.
Svi ovi ljudi su pomogli da Djokovicev raskosan talenat dodje do izrazaja i otklone se svi problemi koji su ga sputavali na putu do broja 1 .

Poslednja izmena:
Treba spomenuti.......
i ljude koji rade sa Novakom i koji cine njegov tim koji perfektno funkcionise , trener Vajda koji je postao porodicni prijatelj njegove familije , doktor Cetojevic Igor koji saradjuje sa Novakom od trenutka pocetka njegove serije i koji je resio njegove probleme sa alergijom , disanjem , zatim fizoterapeut Amanovic koji odradjuje odlican posao zajedno sa sjajnim kondicionim trenerom Gebhardom Gricom koji je nekada trenirao i Mustera tenisera poznatog po fantasticnoj kondiciji , pre par meseci citao sam jedan interviju Grica na jednom stranom sajtu o radu sa Djokovicem i tu je sve isplanirano do sitnih detalja . Nedavno je i Amanovic istakao kakve su pripreme Djokovica

Svi ovi ljudi su pomogli da Djokovicev raskosan talenat dodje do izrazaja i otklone se svi problemi koji su ga sputavali na putu do broja 1
.

....pre svega ove ljude !

15591033.jpg

Sinoć slušam Noletovog oca kako priča da su pozajmljivali od zelenaša pare, sa debelom kamatom od 10, 15 %, i kako su to krvavo vraćali, u onim teškim vremenima, da bi Noletu plaćali trening, škole, trenere......Posle toga treba da se ova država, to neko Ministarstvo za sport, napokon zapita šta rade i čemu služe..
Kroz kakav pakao su ti ljudi prošli da bi jednom detetu omogućili da bude danas to što jeste, rizikujući da upropaste sve, celu porodicu..to samo oni znaju. Mi možemo samo da nagadjamo.. A, svim tim političarima su danas puna usta Noleta Srbina...Treba da ih bude sramota........
Iako žive u Monaku, iako im je tamo novac, ne treba im ništa zameriti.
Ova država im ništa nije dala, ništa joj nisu ni dužni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back