Novak Djokovic. Da li placa porez u Srbiji?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovako......nisi me dobro razumeo.......ja protiv porodice đoković nemam ništa i samo mogu da im čestitam na postignutom uspehu............poštovanje buraz.......vidiš jutros kad smo komentarisali nešto oko đokovića naš knjigovođa reče da je moj otac,deda za poslednjih 46 godina koliko se moja porodica nalazi u privatnom poslu platila na ime poreza ovoj državi 100 puta više nego porodica đoković........znaš tema za razmišljanje.....

Stani, pa i da ti imas kompaniju u Monaku ne bi placao porez, tj bio bi simbolican. Zasto je vazno koliko je on platio porez i kojoj drzavi? Srbija je jedina veoma alava drzava kada je u pitanju placanje poreza, nikad joj nije dosta, a nikad nema para i svake godine podize namete. Reci mi, ko normalan hoce da placa porez takvoj drzavi, pogotovo neko kome je lako da izmesti svoju "firmu" kao nekom sportisti? Zasto da dajem pare politicarima kada mi nista nisu obezbedili? Svojim trudom i radom je zaradio pare, nije nikog pregazio u tome, ostetio, ne zaradjuje pare u Srbiji, zasto da placa?

Decko, Boris Beker je uhapsen zato sto dve godine nije placao porez, tj dok je bio aktivan igrac i osvajao turnire. Znaci nije palcao porez a ne zato sto je zivo negde druge a bio prijavljen u Srbiji ( npr )...
Decko, ostavio sam ti link, citaj.
He admitted keeping an apartment in Munich while listing his place of residence as Monaco.
Priznao je da je zadrzao stan u Minhenu (a i ziveo je u njemu), dok je bio prijavljen u Monaku. I zato nije placao porez u Nemackoj, a morao je.
To dosta sportista radi, izbegava da plati porez drzavi u kojoj zivi. Mogu da se prijave u Monaku, na Kipru i Kajmanskim Ostvima. Ali to je krsenje zakona ako tamo i ne zive.
Cak i ne vezano za porez.

He admitted keeping an apartment in Munich while listing his place of residence as Monaco.
Priznao je da je zadrzao stan u Minhenu (a i ziveo je u njemu), dok je bio prijavljen u Monaku. I zato nije placao porez u Nemackoj, a morao je.
To dosta sportista radi, izbegava da plati porez drzavi u kojoj zivi. Mogu da se prijave u Monaku, na Kipru i Kajmanskim Ostvima. Ali to je krsenje zakona ako tamo i ne zive.

Morao je da placa porez na stan, pa to placa i Djokovic, tj njegova familija... I ti da zivis u New York-u a imas 4 gajbe u Beogradu za njih moras da placas porez, zato sto je tvoje vlasnistvo....

Stani, pa i da ti imas kompaniju u Monaku ne bi placao porez, tj bio bi simbolican. Zasto je vazno koliko je on platio porez i kojoj drzavi? Srbija je jedina veoma alava drzava kada je u pitanju placanje poreza, nikad joj nije dosta, a nikad nema para i svake godine podize namete. Reci mi, ko normalan hoce da placa porez takvoj drzavi, pogotovo neko kome je lako da izmesti svoju "firmu" kao nekom sportisti? Zasto da dajem pare politicarima kada mi nista nisu obezbedili? Svojim trudom i radom je zaradio pare, nije nikog pregazio u tome, ostetio, ne zaradjuje pare u Srbiji, zasto da placa?
placanje poreza (ako moras ista da platis) je najpatriotskiji cin koji gradjani mogu da urade.
ako Novak ne zivi u Srbiji, ni rec protiv njega necu reci, samo reci hvale.

porez koji platis ne ide politicarima u dzep. ide da se plate bolnice, skole, vatrogasci i sl. ko ne placa porez p*sa po svemu tome.
i drugi su svojim radom i trudom zaradili pare i placaju porez....
mislim ako je Novak bolji od ostalih, neka izglasaju zakon gde se Novak oslobadja dozivotno od poreza, nemam nista protiv, siguran sam da bi dobio 100% glasova u parlamentu.

znači savetuješ mene i sve ostale srpske privrednike da otpuste sve zaposlene i izmeste svoju proizvodnju na druge lokacije van granica zemlje srbije da bi postali pravi pametni srbi........

porez koji platis ne ide politicarima u dzep. ide da se plate bolnice, skole, vatrogasci i sl.

HAHAHAHAHAHAH

moron.jpg

i deckic, Novak ne zivi u Srbiji tako da mu nisu ni potrebne srpske bolnice, skole, vatrogasci i ostala raspadnuta sranja u Srbiji, pa nema potrebe ni da placa porez

To je posve drugi slučaj...gde je Beker ispao glup. Trebalo je samo da prepiše stan na ćaleta ili kevu.
Ja mislim da Novak Djoković nema ništa na sebi u Srbiji. Sve nepokretnosti su na Srdjana Djokovića, strica ili nekog trećeg i oni plaćaju porez na njih...oduvek.

A Novak Djoković porez na svoje dohotke koje zaradi igrajući turnire i na osnovu sponzirskih ugovora plaća po mestu rezidenstva...a to je Monte Karlo.
I što bi plaćao Srbiji?
Zaradjen novac od svakog turnira već oporezuje država gde se turnir igra...pa još samo fali da i Srbiji plati reket.

HAHAHAHAHAHAH

moron.jpg

i deckic, Novak ne zivi u Srbiji tako da mu nisu ni potrebne srpske bolnice, skole, vatrogasci i ostala raspadnuta sranja u Srbiji, pa nema potrebe ni da placa porez

da citiram Kraguja:
znači savetuješ mene i sve ostale srpske privrednike da otpuste sve zaposlene i izmeste svoju proizvodnju na druge lokacije van granica zemlje srbije da bi postali pravi pametni srbi........

Pa pokušaj da izmestiš...Ako hoćeš i ako ti je isplativo slobodno izmesti proizvodnju u Nemačku. Samo, mislim da tamo radnike nećeš plaćati 200 eura...već malo više.
Nije valjda da ti isključivo iz patriotizma posluješ u Srbiji?

Poslednja izmena:
To je posve drugi slučaj...gde je Beker ispao glup. Trebalo je samo da prepiše stan na ćaleta ili kevu.
Ja mislim da Novak Djoković nema ništa na sebi u Srbiji. Sve nepokretnosti su na Srdjana Djokovića, strica ili nekog trećeg i oni plaćaju porez na njih...oduvek.

A Novak Djoković porez na svoje dohotke koje zaradi igrajući turnire i na osnovu sponzirskih ugovora plaća po mestu rezidenstva...a to je Monte Karlo.
I što bi plaćao Srbiji?
Zaradjen novac od svakog turnira već oporezuje država gde se turnir igra...pa još samo fali da i Srbiji plati reket.
ako on stvarno zivi u MK, onda nije ni problem da ima nekretnine u Srbiji.

placanje poreza (ako moras ista da platis) je najpatriotskiji cin koji gradjani mogu da urade.
ako Novak ne zivi u Srbiji, ni rec protiv njega necu reci, samo reci hvale.

porez koji platis ne ide politicarima u dzep. ide da se plate bolnice, skole, vatrogasci i sl. ko ne placa porez p*sa po svemu tome.
i drugi su svojim radom i trudom zaradili pare i placaju porez....
mislim ako je Novak bolji od ostalih, neka izglasaju zakon gde se Novak oslobadja dozivotno od poreza, nemam nista protiv, siguran sam da bi dobio 100% glasova u parlamentu.

Drzava ako nije sposobna da pronadje drugi nacin da "zaradi" pare pa mora da ti uzima i ono sto si krvavo zaradio, a u Srbiji i jeste tako, onda to nije patriotizam vec sramota. Mnogi u Srbiji jedva sklapaju kraj sa krajem ( mesecno im ode jedna plata (prosecna) na stanarinu, komunalije i ostale gluposti ), a ti vidis patriotizam u tome sto neko mora da odvoji od usta deteta da bi platio Tadicev put da gleda uzivo mec?

Kako znas? Jel si ti bankar pa znas kako se raspodeljuje novac od poreza? Plate bolnice? Nije dovoljno sto ti lecenje naplate vec moraju da traze i druge izvore finansiranja? Skole se placaju od onih 20% sto svakom roditelju ( pa cak i onom ko nema decu ) oduzmu od plate ( ne svih 20% al se uzima jedan dobar deo ), vatrogasci ( barem u Srbiji ) koliko sam upucen imaju budzet koje ne finansira drzava vec grad iz raznih donacija i svog budzeta., pre nego sto pocnes da pises takve stvari, ostani malo duze u Srbiji a ne samo par dana prilikom psoete rodbini...

Naravno. To bi nateralo i Srbiju da snizi ludacke poreske stope i postane konkurentnija.
Jel' to bilo dovoljno jasno za tebe?

ahahahaha!
kao u americi? evo, grad u texasu, gde im naravno na pamet ne pada, da povecavaju i onako niske poreze, morali su da otpuste sve policajce i zatvore policijsku stanicu u gradu, jer nemaju para da ih placaju.
to je bas dobra reklama za krimose, citav grad bez i jednog policajca. :zcepanje:

da citiram Kraguja:

Srpski privrednici su skupina bratanaca, sestrica i pasenoga koji svojim ,,privredjivanjem'' mogu da prezive samo u tom svom svetu nepotokratije; tako da nema brige - lipsali bi bilo gde drugde :ok:

Pa tebi smeta sto placas porez, zar ne? Sta mislis zasto su sve drzave izmestle svoje pogone van svoje zemlje? Zog ogromnih poreskih olaksica i bezbroj beneficija, vrlo jednostavo. Ako hoces da zaradjujes vise nego sada onda ti je to najbolje resenje..... I privrednik koji svoj lebac zaradjuje od prodaje krompira nema nacina da izmesti poslovanje. al neko ko proizvodi srafove i tekak moze. Drugo resenje ti je da se slihtas sa svakom vladajucom partijom....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back